Je jogurt vyrobený z pasterizovaného mlieka bezpečný v tehotenstve?
Ahojte som v 2 trimestri. A priznám sa že som všade len čítala že plesnivé syry a bryndza sa nemôžu lebo väčšinou nie sú vyrobené z pasterizovaneho mlieka. Takze syry som kupovala väčšinou len platkove a take tvrdé eidam gouda a tam to aj píšu z pasterizovaneho mlieka. Ale idem dnes otvoriť jogurt ktorý jedávam bežne (konkrétne Tesco jogurt jahoda a čučoriedka) a tam je len že smotana a mlieko. A neuvádzajú druh. Keď som si pozrela aj stránku viacerych značiek tak strašne malo výrobcov to uvádza.. tak ja teraz vôbec neviem že aké vlastne kupovať aby to bolo bezpečne..
Aj takto vyzerá komunikácia. Pôvodne mala nick besindes, vulgárna, vyhrážala sa, pre nič. Už ako anonym začala znova, ale jej rovnaký slovník ju prezradil. Potvrdil to aj jej nový nick, keď sa mi vyhrážala zabudla si prepnúť nick na anonym. Nahlásila som ju adminom. V schránke som si po 1,5mesiaci našla toto. Vyhrážky došli potom, ako som napísala, že nebudem komunikovať s anonymom. Dávajte si pozor
Aj takto vyzerá komunikácia. Pôvodne mala nick besindes, vulgárna, vyhrážala sa, pre nič. Už ako anonym začala znova, ale jej rovnaký slovník ju prezradil. Potvrdil to aj jej nový nick, keď sa mi vyhrážala zabudla si prepnúť nick na anonym. Nahlásila som ju adminom. V schránke som si po 1,5mesiaci našla toto. Vyhrážky došli potom, ako som napísala, že nebudem komunikovať s anonymom. Dávajte si pozor
@tetapetra uz bola odidena
Uf to sa na čo zvrhlo
@anonym_autor Jogurtu by som sa bál najmenej. Jogurt sa všeobecne ťažko pokazí. Ja bežne dojedám jogurty ktoré sa pôvodne kúpili deckám, ale sa na nich zabudlo. Môj rekord je 5 mesiacov po záruke a bol v pohode. Moja mama kedysi robila vedúcu v potravinách a jedna lekárka tam chodila kupovať jogurty po záruke čo už ich mali stiahnuté, že vraj tie sú najzdravšie. Inak z kvalitných jogurtov odporúčam Bánovecký, Sabinovský a niektoré tie drahšie v Lidli.
@yosi jogurty co zreli v tégliku maju dlhu trvanlivosť. Robím kozie a fakt dlho vydržia , taky mesiac, bez toho aby mali niečo v sebe pridané
Autorka , kľudne jedz jogurty a neboj sa ich. V obchode ich máš pasterizovane. Teda pasterizovaneho mlieka. Aj domáce robím napr s vysoko pasterizovaneho mlieka.
Všetky bežné jogurty z obchodných reťazcov môžeš.
@thereisabear jj, jogurty nie su problematicke. To len bryndza, niektore cerstve syry a mlieka. ps: pyta sa sice logicky, no aj tak hlupo....
@thereisabear jj, jogurty nie su problematicke. To len bryndza, niektore cerstve syry a mlieka. ps: pyta sa sice logicky, no aj tak hlupo....
@princezna_bosorka bohužiaľ mi admin zmenil názov otazky. Pýtala som sa úplne inak. Samozrejme si uvedomujem že jogurty z pasterizovaneho mlieka sú bezpečne.