icon

Je konzumácia hermelínu v tehotenstve bezpečná?

3. jún 2025

Ahojte, chcem sa opytat na vas nazor,nakolko ja dom o tom nevedela a som.teraz až zlaknuta..boli sme u svokrovcov, svokra robila kuracie prsia a zapiekla na nich hermelín,
A ako nebudem klamat, zjedla som tých kuracích pŕs pár, a syru na nich bolo tiež veľa.. uškodila som nejak bábätku? Môže sa niečo stať? Lebo moja tehotná kamoška, má vymazala ze to môžu neskutocne ublížiť bábätku hlavne v prvom trimestri, ja som 9tt..ďakujem za rady

denkabemommy
3. jún 2025

Nič sa nemôže stať prepána 🤦‍♀️.

janai1
3. jún 2025

Uvedomuješ si, že bol upečený, že?

autor
3. jún 2025

V názve ani na začiatku som neuviedla, že som tehotná, preto som sa zlakla. 🙂 až.neskor som žiaľ čítala o plesnivych štyroch v tehotenstve, doteraz som to neriesila

glade22
3. jún 2025

Nič sa nestane. Hermelin už dávno rozpustila žalúdočná kyselina. Jedlá som plesnivé syry celé tehotenstvo a nič sa nestalo

nikpa
3. jún 2025

Áno, porodis malý hermelín 🙄🤦

hederamonstera
3. jún 2025

Nic sa nestane, nestresuj

autor
3. jún 2025
@janai1

Uvedomuješ si, že bol upečený, že?

@janai1 ja áno, vravím ze nikdy som neriešila co jest a nejesť počas tehotenstva, viem ze sushi a surové veci nie ale toto ma tak vylakala kamoška ze som až zostala taka nekludna , tak ma nemajte za blázna len tak sa bojím, vytuzene dietatko

moonlight1210
3. jún 2025

Ibazeby v nom boli dake skodlive bakterie. Ale ak si ty ok, tak neboli. Mozes byt kludna.

janai1
3. jún 2025

Neviem načo si to vôbec vešala na nos kamoške. Máš ponaučenie, že je jedna z tých prepnutejšich.

lucia13022023
3. jún 2025

Osobne by som sa v tehotenstve bála len surového mäsa a surových rýb. Samozrejme alkoholu. Ale Hermelín, trocha bryndze, niva v omáčke... Netreba sa toho až tak báť.

akbara77
3. jún 2025

Kamoška skončila aspoň 1.stupen ZŠ?

kiwi3
3. jún 2025

ano, plesnive syry by sa v tehotenstve nemali, ale kedze bol tepelne upraveny, tak je to uplne jedno...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
sevrin
3. jún 2025

Vy ženy to máte ťažké, furt sledovať čo jesť, čo nejesť, nikdy by mi nenapadlo, že hermelín by sa nemal.

basska_b
3. jún 2025

Sak sa to prepieklo neviem kolko minut v rure, tam by zive kultury zomreli. Pohoda... hoc je pravda ze ja som mala v tehotenstve citlivy zaludok a raz som mala hnacku z Nivy na pizzi z donasky...

januska12323
3. jún 2025

V rúre bolo minimálne 150 stupňov a to žiadna baktéria neprežije aj keby sa snažila.

danica2711
3. jún 2025

kľud, to, že si sa tak splašila, môže bábätku aj tebe uškodiť viac než hermelín. Neplaš sa zbytočne

zobaka
3. jún 2025

nič sa nestane

danniiee8
3. jún 2025

Ako niekto hore píše, že jedol plesňové syry a v pohode, trochu bryndze v pohode - toto v pohode nie je. Aj v tej troche práve môže byť listeria atď a môže tebe a bábätku uškodiť. Nedávno tu bola podobná téma, kde pani písala ako potratila v 6m kvôli listerii, ja mám známu, ktorá z čerstvej bryndze dostala kliešťovú encefalitídu a prišli jej na to až počas 7 týždňovej hospitalizácie v nemocnici - toto v tehotenstve nechceš.
Ty si ale mala tepelné upravený syr, poriadne prepečený takže buď kľudná 🙂 pre istotu si poriadne preštuduj čo ako tehotná môžeš a nemôžeš, aby ťa nabudúce po jedle nemusela upozorňovať kamoška, nech vopred vieš na čo si dať pozor 🙂

maya_hi
3. jún 2025
@nikpa

Áno, porodis malý hermelín 🙄🤦

@nikpa 😂😂😂