icon

Je magnézium počas tehotenstva spojené s hyperaktivitou detí?

klar25
18. apr 2025

Ahojte mamičky, odkedy som tehotná, vecí som sa napočúvala až až... Dnes sa ku mne dostala informácia od priateľovej kolegyne, že by som nemala užívať magnézium (magnosolv, 22tt), lebo budem mať hyperaktívne dieťa... Nikdy som to nepočula, žiadne vedecké štúdie som k tomu nenašla, tak ma zaujíma či aj vy ste sa s tým stretli, alebo odkiaľ sa akože tento mýtus vzal 😄

minesasubu
18. apr 2025

tak ja som sa počas tehu aj po narodení syna napočúvala inych bludov
robila som si podľa seba a doktorky
čo som si nebola istá som si vygooglila viac zdrojov a rozhodla sa podľa seba
ja som jedla magnetko velmi veľa ( odporúčanie doktorky kvoli zdravotnému stavu) a syn je uplny opak hyperaktivity uplny pohodák

nikaeli
18. apr 2025

A ona na to prišla ako?
Ja som bola v nemocnici a 3x denne mi tieklo magnezko do žily. Syn je už prvák, ja som špeckar a žiadne ADHD, ani inú odchýlku od normy na ňom nepozorujem..

hopatko
18. apr 2025

Hlupost na urovni plochej zeme...

kiki68
18. apr 2025

@klar25 deti na magnezku su prave hypoaktivne. Uzivala som do konca tehu magnezko, teraz tiez. Syn je kludne dieta. Cize za mna blbost. Lepsie brat magnezko ako porodit v 26tt a mat dieta s naozaj par diagnozami

orangiiina
18. apr 2025

Mala som vysoký krvný tlak počas 2 tehotenstiev, druhe tehu rizikové, možný predčasný pôrod a tým spojené obrovské dávky magnezia. Deti nemám hyperaktívne, majú muchy, naozaj majú ďaleko od pohodovych deti, ale hyperaktivitu nemajú ani jeden. Pre mna menšie zlo akokeby sa v dôsledku tlaku mali zle vyvíjať, nedajbože predčasne porodít, kde by ta vážnejšia diagnoza už mohla byť.

koniarova
18. apr 2025

Ti si si vážne hľadala vedecké štúdie? Neverím.

luccija
18. apr 2025

@klar25 povaha a temperament nezáleží od užívania magnézia😉

vakatko
18. apr 2025

@klar25 pokračuj v užívaní magnézia, potrebuješ ho ty aj dieťatko. Kolegyňa má v tom chaos. Mg uvoľňuje napäté svalstvo, pomáha pri migrénach, nespavosti, bolestiach chrbtice, alkalizuje telo...

pseudomonas87
18. apr 2025

@klar25 je to neskutočná blbost

klar25
autor
18. apr 2025

@koniarova
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30807974/
https://www.cochranelibrary.com/
https://medlineplus.gov/about/general/aboutmedl...
Zopár odkazov na niekoľko štúdií a odborných zdrojov😊
PubMed je za mňa jedna z naj😊

miriamzba
18. apr 2025

Užívala som Mg pri všetkých tehotenstvach, pricom hyperaktivny s potvrdenym adhd je len jedno. Ale túto udajnu spojitost som tiež zachytila, v zmysle že počas prenatalneho obdobia si deticky vytvoria závislost na hořčíku a potom im to chyba a prejavuje sa to ako hyperaktivita. Ale u mňa to nemalo suvis. Horcik je navyše doležitý na mnohé pochody v organizme, akurat na konci tehotenstva sa už neodporuca užívat, ak chce žena rodiť vaginalne.
A ďakujem za linky čo si postla! Studie bezne cítam len z pubmed, tak teraz vďaka tebe pozriem aj ďalšie. Príjemné tehotenstvo a vela zdravia vám obom🙂

marianarem
18. apr 2025

@klar25 Ja som uzivala vela horcika a maly pomerne hyperaktivny je. Ale na druhej strane, nema byt po kom kludny 🙂 Takze horciku to nepripisujem.

dotka04
18. apr 2025

Od 22tt som brala konske davky mg (aj infuzne) au do 35tt kvoli udrzaniu tehu a teda syn Adhd isto nema😁