Je tepelne neopracovaná saláma v tehotenstve bezpečná?
Ahojte, zjedla som tepelne neopracovanu salamu pocas tehotenstva. Konkretne to bol paprikaz z lidla. Strasne sa bojim, kedze viem ze sa to nema v tehotenstve a ani som netusila ze tato je tepelne neopracovana.
Uplne v pohode. Jedla som ju v tehotenstve niekolkokrat.
Konkretne čoho sa bojiš. Tej chemie v mrtvom mäse či čoho?
@janinah nie. Listeriozy. Si zdravotnicka, mohla by si vediet….
Uplne v pohode. Jedla som ju v tehotenstve niekolkokrat.
@anonym_1f411a tak teda dufam, ze aj u mna to bude vpohode
Načo to ješ keď sa potom bojíš. aj tak ti nič nebude - výrobca predsa nebude riskovať zdravie kupujúcich a ani nechce prísť o dobré meno.
ukľudni sa, všetko je v poriadku.
Načo to ješ keď sa potom bojíš. aj tak ti nič nebude - výrobca predsa nebude riskovať zdravie kupujúcich a ani nechce prísť o dobré meno.
ukľudni sa, všetko je v poriadku.
@anonym_2356e3 ja to bezne vobec nejem, nekupujem, netusim ako sa robia tieto masove vyrobky... bola som na navsteve, precitala som.si to az po par dnoch
@anonym_autor Tak co uz. Pravdepodobnost je mala. Ano, salama nie je tepelne opracovana. Davaj si na to pozor.
@anonym_autor Tak co uz. Pravdepodobnost je mala. Ano, salama nie je tepelne opracovana. Davaj si na to pozor.
@beata_k akurat som nasla vyjadrenie zahumenskeho presne k tejto salame na nejakom fore 😅 vraj ze ked je zaudena je to ok. Ale isto to uz viac jest nebudem
@beata_k akurat som nasla vyjadrenie zahumenskeho presne k tejto salame na nejakom fore 😅 vraj ze ked je zaudena je to ok. Ale isto to uz viac jest nebudem
@anonym_autor Zahumensky by uz mal prestat vyjadrovat a trepat somariny ked svojimi vyjadreniami ohrozuje zdravie a zivot deti.
Konkrétne k tomuto výrobku typu Paprikáš z Lidla, ktorý je označený ako „tepelne neopracovaný“:
Údenie za studena nestačí
Údenie za studena prebieha pri nízkych teplotách, ktoré nezničia baktérie Listeria. Slúži skôr na chuť a trvanlivosť, nie na bezpečnosť v tehotenstve.
Označenie tepelne neopracovaný znamená
neprešiel varením, parením ani pasterizáciou
z hľadiska tehotenstva sa správa ako surový/fermentovaný mäsový výrobok
Záver pre tehotenstvo
Nestačí, že je údený za studena. Nie je bezpečný na konzumáciu za studena.
....tolko k Zahumenskemu a jeho vyjadreniam. Uz hra na Boha.
@anonym_autor ja som sa docitala, ze Zahumensky nie je Boh a nemas mu slepo verit 😅🤣. A zase sa tu bude pretriasat Zahumensky. Dokelu...🫣. Uz kolkym tu lezi v zaludku. Nemyslim si, ze by sa chcel hrat na Boha, ale osobne ho nepoznam, tak nemozem posudit.
A toto konkretne s tymi surovymi a tepelne neopracovabymi potravinami je pravda, treba si davat pozor, aj na bryndzu, v kuse sa to tu omiela. Ja som nejedla ani za tepla po domacky udenu klobasu. A to ani mimo tehotenstva. Listeriozy a salmonelozy sa bojim strasne.
Iny lekar mi zase na cmulacky na bolest hrdla povedal, ze je to lokalne a nemam sa bat a dat si to, nech mi to pomoze v zarodku, ako to nechat prejst na priedusky a potom musiet riesit celkovi ATB. A v lekarni na mna zazerali, ze nic nemozem, len niektore bylinky,...
@anonym_autor ja som sa docitala, ze Zahumensky nie je Boh a nemas mu slepo verit 😅🤣. A zase sa tu bude pretriasat Zahumensky. Dokelu...🫣. Uz kolkym tu lezi v zaludku. Nemyslim si, ze by sa chcel hrat na Boha, ale osobne ho nepoznam, tak nemozem posudit.
A toto konkretne s tymi surovymi a tepelne neopracovabymi potravinami je pravda, treba si davat pozor, aj na bryndzu, v kuse sa to tu omiela. Ja som nejedla ani za tepla po domacky udenu klobasu. A to ani mimo tehotenstva. Listeriozy a salmonelozy sa bojim strasne.
Iny lekar mi zase na cmulacky na bolest hrdla povedal, ze je to lokalne a nemam sa bat a dat si to, nech mi to pomoze v zarodku, ako to nechat prejst na priedusky a potom musiet riesit celkovi ATB. A v lekarni na mna zazerali, ze nic nemozem, len niektore bylinky,...
@anonym_bc87b1 ano o bryndzi viem, to pocas tehotenstva nejem vobec, ani sushi a domace masove vyrobky, ale predpokladala som, ze kupene budu vporiadku
@anonym_bc87b1 ano o bryndzi viem, to pocas tehotenstva nejem vobec, ani sushi a domace masove vyrobky, ale predpokladala som, ze kupene budu vporiadku
@anonym_autor Je veľa potravín ktoré sú "neodporúčané" ale nie je to garancia že keď si dáš koliesko salámy/plátok šunky alebo kúsok sushi tak automaticky tá potravina/jedlo bude zle spracovaná a dostaneš z nej črevnú (alebo aj inú) chorobu. Rovnako ako zo šálky čaju neskončíš v nemocnici s predčasným pôrodom. Je to možnosť/šanca, nie garancia.
Pokiaľ neberieš svoju stravu s prepáčením z "pod mosta", po expirácií a v zľave tak sa ti pravdepodobne nič nestane. 👏 😉
@anonym_bc87b1 Tak nech netrepe sprostosti, ze konkretene tuto salamu moze. No lebo nemoze. To nie 1x, co dava uplne scestne vyhlasenie. Tu ide o zivot nenarodeneho dietata a on jednoducho trepe.
Mám dve zdravé deti a tehotenstvá za sebou také, že cez deň som do seba nedokázala dať nič a v noci stále 1-2 chleby so šunkou alebo salámou a colu 😂😂 a dokonca aj bryndzové halušky som jedla, lebo ich milujem čerstvé.
Mám dve zdravé deti a tehotenstvá za sebou také, že cez deň som do seba nedokázala dať nič a v noci stále 1-2 chleby so šunkou alebo salámou a colu 😂😂 a dokonca aj bryndzové halušky som jedla, lebo ich milujem čerstvé.
@vkatush inak to vsetky salamy su tepelne nespracovane? Ja to vobec domov nekupujem, budem si musiet vsimnut v obchode nabuduce
@janinah
@anonym_autor ja by som za maso, salamy a klobasy zabijala, jedla som furt horcicou a chlebom ! Chlapec zdravy, rastie jak z vody tuk tuk. Predtym zeny vsetko jedli a nic im nebolo, zdrave, silne a na poli rodili, uprostred prace. Tvoj stres koli takym somarinam ublizi viac ako salam. Neboj, hlavne uzivaj, neprejedavaj sa, ale daj si na co mas chut.