icon

Jedli ste sardinky počas tehotenstva?

21. aug 2026

Ahoj baby jedli ste sardinky v tehotenstve teraz som sa dostala k článku že je to mýtus a niesu veľmi bezpečne … ja ich jem každý týždeň tak teraz mam stavy 🙈

tundra
21. aug 2026

@anonym_autor co na tom nie je bezpecne?

autor
21. aug 2026
@tundra

@anonym_autor co na tom nie je bezpecne?

@tundra vraj niesu tak očistené od ortuti či co a že neodporúčajú ich ani pediatri 🙈 ako už popisu hocičo len ma to naľakalo som v 6 tom týždni s dosť si na nich ficim 😁

tundra
21. aug 2026
@anonym_autor

@tundra vraj niesu tak očistené od ortuti či co a že neodporúčajú ich ani pediatri 🙈 ako už popisu hocičo len ma to naľakalo som v 6 tom týždni s dosť si na nich ficim 😁

@anonym_autor mozem ti poslat video,kde lekar hovori o diete pri sardinkach a tento mytus vyvracia.Sardinky su male a ziju kratko,oproti napr.tuniakovy,ten ma ovela viac tazkych kovov,nez sardinka.Ja som tiez sardinkovy a z dostupnych informacii a studii su sardinky v poriadku.

autor
21. aug 2026
@tundra

@anonym_autor mozem ti poslat video,kde lekar hovori o diete pri sardinkach a tento mytus vyvracia.Sardinky su male a ziju kratko,oproti napr.tuniakovy,ten ma ovela viac tazkych kovov,nez sardinka.Ja som tiez sardinkovy a z dostupnych informacii a studii su sardinky v poriadku.

@tundra ďakujem ❤️ ukľudnil si ma 🙂 … asi veľa čítam blbosti potom stresujem 🙈😁

tundra
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor toto pise Chat gpt:
Áno, sardinky v oleji sú počas tehotenstva vhodné a dokonca patria medzi dobré ryby.
🐟 Majú veľa omega-3 (DHA/EPA), ktoré sú dôležité pre vývoj mozgu a očí bábätka.
Obsahujú málo ortuti v porovnaní s veľkými dravými rybami.
Sú dobrým zdrojom bielkovín, vitamínu D, B12 a vápnika (ak sa jedia aj mäkké kosti).
Konzervované sardinky sú v poriadku, ak sú tepelne spracované a konzerva nie je poškodená.
Pozor skôr na obsah soli – pri veľmi slaných sardinkách netreba jesť veľké množstvo.
Bežne sa odporúča jesť počas tehotenstva 2–3 porcie rýb týždenne, pričom sardinky sú jedna z vhodných možností.
Drzim palce 🍀

hytal
22. aug 2026

V tehotenstve sardinky boli jedlom, ktoré sa vo mne udržalo, na rozdiel od iných potravín. Konzumovala som ich každý druhý deň a dieťa malo pevné a silné kosti, neviem či to zaúčinkovala genetika, či tie sardinky.😀

anonym_683b08
22. aug 2026

Pri prvom tehu som bola zavisla na sardinkach v pikantnej paradajkovej omacke a k tomu cibula, netrebalo mi ani pecivo

anonym_c8e24e
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kolko tych sardiniek sa chystas zjest? Tieto varovania treba brat triezvo, v nasich koncinach morske ryby a plody nie su vyznamna zlozka potravy, takze aj tie varovania nemaju pre nas az taky vyznam.

anonym_762e55
22. aug 2026

@anonym_autor sardinky su úplne nedocenena zdravá a výživná potravina. Pre tehotné aj deti. Platí, že netreba to s ničím preháňať ale raz týždenne si kľudne daj. A je možné, že za pár týždňov sa ti chute zmenia a sardinky si dojedla.
Ja som počas tehotenstva bohužiaľ mala chuť na hnusné, nezdravé veci ako párky a sirup 🤷 a tie sú nezdravé aj pre bežného človeka. No neudržala som sa často...

autor
22. aug 2026
@anonym_683b08

Pri prvom tehu som bola zavisla na sardinkach v pikantnej paradajkovej omacke a k tomu cibula, netrebalo mi ani pecivo

@anonym_683b08 tak To som rada že niekto sa našiel ako ja 😁😁 aké mas prvé babo 🙂 hovorí sa zase ze tiE detičky sú veľmi múdre keď mamina jedla veľa rýb v teh .😁😁

anonym_683b08
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_683b08 tak To som rada že niekto sa našiel ako ja 😁😁 aké mas prvé babo 🙂 hovorí sa zase ze tiE detičky sú veľmi múdre keď mamina jedla veľa rýb v teh .😁😁

@anonym_autor mam dceru a neviem ci je velmi mudra, ale uz je na druhom stupni zs, ma jednotky a doma sa neuci 😂

autor
22. aug 2026
@anonym_683b08

@anonym_autor mam dceru a neviem ci je velmi mudra, ale uz je na druhom stupni zs, ma jednotky a doma sa neuci 😂

@anonym_683b08 super tak možno to bolo na niečo 😅😅