icon

Koľko je ideálne pribrať v druhom tehotenstve?

6. okt 2022

Ahojte, mozno ma ukamenujete niektoré ale ja si nad týmto lamem hlavu. Mam 160 cm a počiatočnú váhu niečo medzi 50-51. Do 5 mesiaca som mala 51 kíl a od vtedy to ide rýchlo hore co mesiac to 4 kila. Poradňa v 6 mesiaci 55 a teraz v 7 mesiaci 59. Dosť sa nad tým trápim, nakoľko už jedno tehu mam za sebou a vtedy som mala na konci tehotenstva 9 alebo 10 kíl a nie v 30tt. Bojím sa ze mi tie kila ostanú. Baby co poznám a pribrali nad 10 kg vyššie, tak im to všetko ostalo aj niekoľko rokov po pôrode. Nemám pocit ze by som sa nejak prejedala, sú dni kedy som hladnejsia. Ale aj dní kedy jem úplne normálne. Takže nemôžem povedať ze sa doslova vyzieram. Stretol sa s tým niekto ze v druhom tehu pribeeral viac ?

pribinak
6. okt 2022

Poznám kocku čo pribrala vyše 20’kgy je zo veľmi individuálne. Pokial jes normálne jedla, žiadne sprostotsti, máš všetky výsledky ok, tak je to v poriadku

Niekedy baby priberú 20 kg a všetko ok a nezostane im po pôrode ani gram, niekedy priberú 8 kg a nikdy to dole nedajú

Všeobecne platí tak 15 kg

autor
6. okt 2022

@pribinak ďakujem za ukludnenie. Snáď do konca nepriberiem nad tých 15 🥲

natalala
6. okt 2022

Tu som nasla tabulku odporucaneho vahoveho prirastku podla pociatocneho BMI. V prvom tehotenstve som pribrala 9kg a v druhom zatial noc (som na konci 15tt) vahu som mala podla BMI normalnu.
Moje 2 kamosky stihlucke pribrali 15 a 14 kg a mali do pol roka svoju vahu spat, je to velmi individualne. Mozes tentokrat aj viac vody zadrziavat, ked poses, ze sa neprejedas. Nestresuj sa hlavne, sustred sa na babo. Potom budes riesit chudnutie 🙂

ivangeline
6. okt 2022

Ja som pri 3 tehotenstvach pribrala 20kg...a 10kg slo dole do 6sto nedelia a dalsivh 5 cvicenim a casom...ostalo mi navyse len 5 az7kg stale.. po roku od porodu.. takze verim,ze aj teraz to bude rovnake. Priberiem a budem mat vyse 80kg,a po roku nejakych 60 az 65kg.

katesocka
6. okt 2022

Ja mám cca 163 cm, v prvom tehotenstve som pribrala 22 kg, pol roka po pôrode som mala menej kg ako pred tehotenstvom. Teraz som 26tt a mám už plus 12 kg, ak nie aj viac (moc sa nevážim).

sojorez
6. okt 2022

Vsetky tehotenstva som koncila s vahou 68-70 kg a prirastky boli +8, +18 a +20 kg. Ja som po prvom tehotenstve, ktore som zacinala s vahou 60 kg schudla, dalsie som zacinala s vahou 50 kg. Teraz po troch detoch mam stabilnu vahu 56 -57 kg pri vyske 170 cm.

ema22270
6. okt 2022

Pri oboch tehotenstvach som pribrala podobne, pociatocna vaha cca 59kg (173cm) a rodit som isla so 73 kg. Domov som prisla so 65kg a teraz po 2 mesiacoch mam navyse tak 2kg este. Do pol roka budem mat urcite povodnu vahu. Urcite to bude tak aj u teba 🙂 50kg nie je vela ani na tvoju vysku tak je to normálne ze priberas a potom to velmi rychlo schudnes. 😊

petkazamborska
6. okt 2022

ja som pri obidvoch dcerach pribrala 35 kilo, ale najma pri tej druhej som to dala do 3 mesiacov kompletne dole este z 95 kilo som nakoniec schudla na 58...ale som zacala chudnut cvicit atd ,,,,a male boli dost narocne najma v noci som malo spavala ....

petkazamborska
6. okt 2022

vobec sa toho neboj , zensky organizmus je zazrak , a ked budes kojit to rychlo pojde dole ....

dizzy1822
6. okt 2022

Ale hlavu hore. Netrápte sa ak je dieťa zdravé. Ja som v tehotenstve dostala jojo efekt a pribrala az 39 kil od prvého mesiaca tehotenstva som strasne priberala. Po porode do roka -26. Pri druhom som začala priberat az v 6 mesiaci a pribrala som 16 kil. Do roka som ich dala dole. Ide o to aby vy a dieta ste boli zdravé a v pohode
Ani som nekojila. Prvýkrát som makala na dome. Kila same isli dole. Po druhej drasticke diety. Nebojte sa
Pri prvom som nechala v nemocnici 8 kil a pri druhom ani kilo co nechapem. Kedze dieta placenta plodova voda vsetko niečo váži neschudla som tam nič.

ropucha6
6. okt 2022

@dizzy1822 waw, aku si mala zaciatocnu vahu pri prvom? Zvladala si tehotenstvo dobre? Ja mam zatial tak 6 kil naviac a pripadam si neobratna.

hilda08
6. okt 2022

Ja som v prvom 12kg v druhom takisto presne…a som 5mesiacov po porode a váha je taka ako pred tehotenstvom…je to hrozne individuálne nesústred sa na to, zdravo sa stravuj, aktívne ži, žiadne vyjedanie somarín a bude dobre 🙂

dizzy1822
6. okt 2022

@ropucha6 mala som 62 kil ked som otehotnela a 101 ked som sla rodit. Schudla som na 75 do roka. Uplne super som zvladala tehotenstvo. Žiadne problémy. Hybala som sa super. Ale mala som hypertenziu. Inak nic ziadna tehu cukrovka nic. Pri druhom som pribrala 16kil. A tie mam dole. Ale chudnem dietami a dari sa mi. 🙂 deti sú zdravé. Pri druhom mi od štvrtého mesiaca hrozil predčasný. Kazali mi iba doma lezat hore nohami a ja som si isla na hríby do 10m vysky a v 8mesiaci na výlet do Rakúska. Milujem pohyb turistiku a výlety. Ono vsetko zalezi od zivotneho štýlu aky si mala predtým a aký mas teraz. Hlavne o pohybe . Ja som sa pri oboch nedokazala ohnut v 8mesiaci. Pri druhom som mala veľa plodovej vody. Vytlacalo mi maleho a s bolestami som si sadala na záchod. Citila som ho az v zadku. Manzel mi aj na ulici zavazoval šnúrky

7lenka11
6. okt 2022

ja som v 25tt a mám +10kg.. ale pred tehotenstvom som bola chudučká, mala som aktívny život a zdravé stravovanie.. pri výške 171 cm som vážila 55kg.. takže súčasných 65 kg je dokonca aj pri netehotných super číslo.. no zajtra mám poradňu, tiež sa doktora plánujem na to opýtať, či nevadí, že som začala rapídnejšie priberať od 5. mesiaca

ropucha6
6. okt 2022

@dizzy1822 tak problem s tlakom a teraz aj s cukrom mam aj ja, a to som mala 50kg, cize toto viem, ze neni vzdy o vahe. Praveze sa hybem, hybala som sa aj predtym, nemam nejake obmedzenia, len proste aj ked vaha je nizka, to brucho mi “zavadzia”, mam pocit, ze mi mala kope stale do mechura a tlaky na konecnik tiez (je zle otocena aj beriem nejake lieky na udrzanie). Tak len toto ma zaujalo, ale tak super, ze si nemala ine problemy. Je to taka magic toto tehotenstvo a ako to je u kazdej ine 🙂

nikusik1995
13. okt 2022

Som v 30tt prvorodicka a mam 20kg navyše. Tiež som mala nízku počiatočnú váhu a 170cm mam. Neriešim potom snáď pôjde dole po všetkom všetko

ajka0207
14. okt 2022

Ja som pribrala 20 kíl vo všetkých tehotenstvach a do roka zišli samé bez akejkoľvek mojej snahy.