icon

Môžem jesť bregfruit počas tehotenstva?

30. sep 2025

Bregfruit v tehotenstve mozem ci nemozem mam stale chut na bregfruty

anonym_434460
30. sep 2025

A to je čo?

sade88
30. sep 2025

Grapefruit ?

anonym_3c3d7b
30. sep 2025
@anonym_434460

A to je čo?

@anonym_434460 chlebovník obyčajný alebo po anglicky breadfruit, je tropický strom z čeľade morušovitých, ktorý pochádza z ostrovov Indického a Tichého oceána a je cenený pre svoje jedlé plody. Strom dorastá do značnej výšky, produkuje biele latexové mlieko a môže dať až 800 plodov za sezónu. Jeho vajcovité plody, keď sú nezrelé, sa používajú ako hlavná potravina v mnohých tropických oblastiach, podobne ako zemiaky alebo chlieb, a môžu sa piecť, variť alebo pražiť.

@anonym_autor môžeš

anonym_434460
30. sep 2025
@anonym_3c3d7b

@anonym_434460 chlebovník obyčajný alebo po anglicky breadfruit, je tropický strom z čeľade morušovitých, ktorý pochádza z ostrovov Indického a Tichého oceána a je cenený pre svoje jedlé plody. Strom dorastá do značnej výšky, produkuje biele latexové mlieko a môže dať až 800 plodov za sezónu. Jeho vajcovité plody, keď sú nezrelé, sa používajú ako hlavná potravina v mnohých tropických oblastiach, podobne ako zemiaky alebo chlieb, a môžu sa piecť, variť alebo pražiť.

@anonym_autor môžeš

@anonym_3c3d7b Napísala "bregfruit", preto sa pýtam, čo to je, má na to chuť a nevie to správne napísať?

anavixy
1. okt 2025
@anonym_3c3d7b

@anonym_autor môžeš

@anonym_3c3d7b a to sa da u nas aj zohnat? Viem, ze existuje z cestovatelskych relacii, ale tu som ho nevidela este.
Pochybujem, ze niekto, kto nevie napisat breadfruit vie, co to je.. o to viac ma zaujima co je podla autorky bregfruit/bregfrut. 😀

jaskolka
1. okt 2025
@anavixy

@anonym_3c3d7b a to sa da u nas aj zohnat? Viem, ze existuje z cestovatelskych relacii, ale tu som ho nevidela este.
Pochybujem, ze niekto, kto nevie napisat breadfruit vie, co to je.. o to viac ma zaujima co je podla autorky bregfruit/bregfrut. 😀

@anavixy možno žije niekde v zahraničí,kde to je možné kúpiť,ale tiez som najprv nepochopila,či myslí fakt breadfruit,alebo bežnejši grapefruit.

selena_luna
1. okt 2025

Mozes. Ak si nanho zvyknuta. Vo vseobecnosti sa odporuca obmedzit nezname exoticke ovocie, lebo telo reaguje rozne v tehotenstve a moze zareagovat silnou alergickou reakciou. Ale aj vobec nemusi. ak si nan zvyknuta a teraz uvidis ze po malom mnozstve sa nic nestane, kludne zjedz aj cely strom.