Rizikové potraviny počas tehotenstva
Chcem sa len poradiť. Jedli ste v reštaurácii bežne jedlo ? Ja stále riešim len či je to dobre prepecene a hlavne aby syry neboli nejaké surové pretože mám zo všetkého strach a cítim že po tejto stránke si to neviem úžiť ako keby.
Na začiatku tehotenstva som si normálne myslela teda že len ovocie a zeleninu riadne umyvat, nejesť plesnivé syry a bryndzu a veľa rýb. Ale ako idem ďalším a ďalším mesiacom a začnem čítať obaly na potravinách tak sa mi ako keby zužuje to čo môžem jesť a mám z toho stres. Teraz nedávno som zistila že sa už ani parmezán nemôže lebo je z nepasterizovaneho mlieka čo som samozrejme ani nevedela. Takze v reštaurácii si vôbec nedavam cestoviny ani šaláty kvôli tomu. V kaviarni sa aj bojím si dať tortu lebo neviem aké mliečne výrobky použili do krému no proste to riešim cely deň a až doma kedy si kupujem tak 10 výrobkov dookola cítim take bezpečie.. v reštaurácii si keď tak dávam len vegetariansku pizzu pretože viem že syr je prepečený alebo niečo veganske inak mám strach..

@anonym_autor jedz všetko, čo je dobre uvarené, umyté. Hlavne pestrú stravu, pretože bábätko ochutnáva s tebou.
Ja som jedla všetko, okrem surového mäsa a nepasterizovaných mliečnych výrobkov...
Ten parmezán nevyhadzuj, zapečený je bezpečný...
Koláče z cukrárne by mali byť ok. Tiež si nemôžu dovoliť nejakú masovú črevnú nákazu...