Stravovanie sa v tehotenstve

17. mar 2024

Ahojte tie ktoré ste už mamičky ako ste sa stravovali v tehotenstve tak isto aj pred tehotenstvom alebo ste niečo zmenili ?

galganka
17. mar 2024

Tak isto a mala som super výhovorku, ak aom v noci dostala chuť na niečo, čo sme doma nemali 😂

viestta
17. mar 2024

Bolo obdobie, ked som bola rada, ze som v sebe udrzala piskotu a vlazny caj dlhsie ako pol hodinu, ale ked som jest mohla, jedla som vsetko

vyrovnanaosoba
17. mar 2024

Áno, jedlá som všetko aj pikantné, aj osolené, kyslé, všetko čo predtým aj potom.
Pokiaľ som Nezvracala aj z toho, ze som otvorila chladničku.

jablkovastrudla
17. mar 2024

Mne bolo zo vsetkeho zle, bola som rada ze som zjedla slane tycinky a colu a nevyslo to naspat. Mala som uplne pokazene travenie a az asi v polovici tehotenstva som dokazala zjest normalne jedlo

diewcatqoo
17. mar 2024

V prvom trimestri som vysadila kavu, papriku a zemiakove lokse. Kava mi smrdela a z papriky a loksi mi bolo strasne tazko. Vysadila som, samozrejme, alkohol a davam si pozor na surove maso, vajicka a nepasterizovane mlieko.
Inak jem vsetko. Dam si aj pikantne, aj sladke, aj kysle, aj syry, aj hriby.. uz mi ani kava nesmrdi, takze aj jednu-dve kavicky denne.

dadka1997
17. mar 2024

Na čo mám chuť, jedine sa vyhýbam surovým jedlá?

nikha2809
17. mar 2024

Nejedla som nepasterizovane mliečne výrobky, inak všetko.

tana85
17. mar 2024

nepila som kavu, nejedla som nic surove a ani syry typu roquefort, gorgonzola. inak co mi prislo na chut, hlavne cokolady som pojedla na kila 😂

marianarem
17. mar 2024

Ja som jedine nejedla to surove maso, vajicka, nepasterizovane mliecne vyrobky. Plus niektore veci sa mi vzpriecili a proste mi nechutili, tak tie som nejedla.
Co ma prekvapilo, bola chut na niektore totalne nezdrave veci, ktore inac absolutne nejem - cukriky typu marshallow a lekorky, umelinove "pistaciove" a podobne termixy, tie pudingy s akoze slahackou...Nechala som to len v rovine tuzby, ale fakt casto mi to islo na chut.

domcavesel
18. mar 2024

Ja jem všetko tak ako predtým, len samozrejme nejem nič surové a nepijem kávu (nieže by som nechcela, ale vôbec mi nechutí).

suzy2508
18. mar 2024

Môžeš jesť úplne všetko ako aj predtým, avšak nemala by si surové mäso kvôli potencionálnej kontaminácii napr. salmonelou a dobre si umývať všetko ovocie aj zeleninu (listéria). Ja osobne som mala perfektné tehotenstvo, nevracala som, jedla všetko, aj kávu pila. Smrdeli mi len vajcia a smetné koše 😁

saxana000
18. mar 2024

Pri prvej som si davala pozor lebo.mudre knihy... to nemozem to je skodlive..teraz.pri.druhom voooobec neriesim.. nejem akurat tatarak lebo ho nelubim.ale nakladany hermelin bryndzova pomazanka vysmazane pecienky davam uplne v pohode.. zvysila.som.prijem.ovocia.a zeleniny ubrala maskrty a kontrolujem aspon tie .2.litre.tekutin.denne.