Tiramisu v tehotenstve
Baby, myslíte, že dieťatku uškodí, keď si dám tiramisu? Mám na to neskutočnú chuť, ale že neskutočnú, že asi zozeriem pol plechu.
@aduskatt ale toto velmi záleží aj od typu kávy. 100% arabica z kvalitného kávovaru určite obsahuje viac kofeínu, ako nejaká rozpustná nesca. Ja nekupujem nejakú extra kvalitnú kávu, kávovar tiež nemám neviem aký takže si myslím, že 3 kávy sú úplne v pohode. Ale pre lepší pocit dávam len dve, tretiu len výnimočne. A to keby ste vedeli čo som sa napocuvala od svokry, mamy, každého, ze to nesmiem a neviem čo.
Ja tiramisu milujem ale v tehotenstve som to vydržala. Počas tehotenstva som ho robila 5x kvôli oslavám a považujem to za najväčšiu obetu počas tehotenstva. Inak som jedla takmer naozaj všetko, ale surové vajcia, alkohol, plesnive syry a surové mäso fakt nie
Tak to potom asi doktor bol alkoholik😉 , keď mi odporučil, čo telo žiada, treba mu dať. A nie, neobhajujem sa, nikdy som nepila, ani pred tehu, ani počas, ani po. Nemám nato príčinu, ani dôvod.
@doriiis
@danielahamar fetalny alkoholovy syndróm vzniká na základe konzumácie alkoholu v tehotenstve. Môže aj nemusí vzniknúť. A tak isto nie je doteraz preskúmané pri akom množstve alkoholu tento syndróm vzniká. Takže to, ze to radi doktor svedčí len o jeho neprofesionalite.
@danielahamar ....no asi hej.Doktori,ktorí dávajú takéto skvelé rady,by mali vrátiť diplom.
A každá žena,čo si dá hoc aj hlt by mala ísť na psychotesty,či je spôsobilá byť matkou
@doriiis bohužial, žijeme v takom svete a musíme sa s tým zmieriť, že sú aj takí, aj onakí. Mne jedine pričom zdvíha žalúdok pri tehu je cigareta.
@777januska777 doktor má už cez 60, asi sa učili iné ako teraz🙂
@danielahamar to, že sa učili iné ako teraz ich nijak neospravedlňuje, to nech potom rovno vrátia diplom pri každom novom medicínskom poznatku, keď odmietajú pokrok. Inak k tým cigaretám, keď je žena silná fajčiarka je naozaj lepšie aj pre dieťa, keď bude fajčiť aj naďalej a len to nejak obmedzi, pretože absťák by mohol byť nebezpečnejší. Takže v tomto ohľade mám naozaj menšie pochopenie pre alkohol ako cigarety.

Kavy by som sa nebala, ja som pila 2-3denne. Ani trosky likeru, ak bude naozaj iba na aromu. Skor tie vajicka. Ja by som ich sakramentsky vypasterizovala nad parou.