Tiramisu v tehotenstve
Baby, myslíte, že dieťatku uškodí, keď si dám tiramisu? Mám na to neskutočnú chuť, ale že neskutočnú, že asi zozeriem pol plechu.
@aduskatt ale toto velmi záleží aj od typu kávy. 100% arabica z kvalitného kávovaru určite obsahuje viac kofeínu, ako nejaká rozpustná nesca. Ja nekupujem nejakú extra kvalitnú kávu, kávovar tiež nemám neviem aký takže si myslím, že 3 kávy sú úplne v pohode. Ale pre lepší pocit dávam len dve, tretiu len výnimočne. A to keby ste vedeli čo som sa napocuvala od svokry, mamy, každého, ze to nesmiem a neviem čo.
Ja tiramisu milujem ale v tehotenstve som to vydržala. Počas tehotenstva som ho robila 5x kvôli oslavám a považujem to za najväčšiu obetu počas tehotenstva. Inak som jedla takmer naozaj všetko, ale surové vajcia, alkohol, plesnive syry a surové mäso fakt nie
Pre mňa rozpustná nesca nie je káva🙂 nepijem vobev toto
Tak to potom asi doktor bol alkoholik😉 , keď mi odporučil, čo telo žiada, treba mu dať. A nie, neobhajujem sa, nikdy som nepila, ani pred tehu, ani počas, ani po. Nemám nato príčinu, ani dôvod.
@doriiis
@danielahamar fetalny alkoholovy syndróm vzniká na základe konzumácie alkoholu v tehotenstve. Môže aj nemusí vzniknúť. A tak isto nie je doteraz preskúmané pri akom množstve alkoholu tento syndróm vzniká. Takže to, ze to radi doktor svedčí len o jeho neprofesionalite.
@danielahamar ....no asi hej.Doktori,ktorí dávajú takéto skvelé rady,by mali vrátiť diplom.
A každá žena,čo si dá hoc aj hlt by mala ísť na psychotesty,či je spôsobilá byť matkou
@doriiis bohužial, žijeme v takom svete a musíme sa s tým zmieriť, že sú aj takí, aj onakí. Mne jedine pričom zdvíha žalúdok pri tehu je cigareta.
@777januska777 doktor má už cez 60, asi sa učili iné ako teraz🙂
@danielahamar to, že sa učili iné ako teraz ich nijak neospravedlňuje, to nech potom rovno vrátia diplom pri každom novom medicínskom poznatku, keď odmietajú pokrok. Inak k tým cigaretám, keď je žena silná fajčiarka je naozaj lepšie aj pre dieťa, keď bude fajčiť aj naďalej a len to nejak obmedzi, pretože absťák by mohol byť nebezpečnejší. Takže v tomto ohľade mám naozaj menšie pochopenie pre alkohol ako cigarety.
vidiš, ale aj to je vec názoru. Ale to bude asi zato, že nefajčím

Kavy by som sa nebala, ja som pila 2-3denne. Ani trosky likeru, ak bude naozaj iba na aromu. Skor tie vajicka. Ja by som ich sakramentsky vypasterizovala nad parou.