icon

Akceptujú české vysoké školy slovenčinu?

15. aug 2026

Baby, nakoľko akceptujú slovenčinu na českých vysokých školách. Najlepšia kto aktuálne študuje v ČR.
Mám informácie iba že v minulosti to taký problém nebol. Teraz ma niekto spochybnil. Som prijatá na FaF UK.

anonym_5bbafa
15. aug 2026

Masarykova univerzita- bez problému.

anonym_c2e0a9
15. aug 2026

@anonym_autor syn končil tohto roku VŠE v Prahe nikdy problém z slovenčinou nemal. Aj diplomovku písal po slovenský

kacena4
15. aug 2026

olomouc bez problemu, dcera prave pise diplomovku v sk jazyku

anonym_a9586b
15. aug 2026

So stredoškolákmi aj vysokoškolákmi pracujem a takých, ktorí študovali alebo študujú na rôznych VŠ v ČR poznám naozaj dosť... počula som iba jednu slečnu sa na to sťažovať a aj to bola záležitosť iba jedného vyučujúceho počas tých rokov, ktorý mal problém, ale povedzme si na rovinu kde v živote sa nenájde nejaký drbo, ktorý keď sa chce vyvyšovať, tak si vždy nájde dôvod...

anonym_54ef51
15. aug 2026
@kacena4

olomouc bez problemu, dcera prave pise diplomovku v sk jazyku

@kacena4 Ešte či už??🙂

procrastique
15. aug 2026

Ostrava medina, určite ok.

procrastique
15. aug 2026

Kamarátka je aktuálne na medine v Brne a tiež ok.

zuzana2910
15. aug 2026

Akceptovali slovenčinu, seminárne práce ako kto, práca na obhajobu musela byt v českom jazyku písaná.

janinah
15. aug 2026

VUT brno v pohode.

anonym_af4b46
15. aug 2026

Mám sesternicu na Karlovej a musím povedať že ako u koho. U niektorých musí vyslovene hovoriť v českom jazyku. Raz kvôli tomu dostala horšiu známku a nakričala na ňu docentka lebo povedala názov po Slovensky.

anonym_d7eb82
15. aug 2026

Pouzitie slovenskeho jazyka v instituciach CR je upravene aj zakonom. Mozes ho pouzivat aj v skole v pisomnych pracach, pokial to vyslovene nezakazuje predpis fakulty.

anonym_c9d903
15. aug 2026

Ostrava, prírodovedná FA, bez problémov, aj záverečná v slovenčine.

kleopatra32
15. aug 2026

@anonym_autor ja som študovala v Olomouci a úplne v pohode, aj diplomovka písaná po slovensky.

anonym_8bfca6
Včera o 07:26

Neviete prosím ako je to s kurzami? Konkrétne certifikovaný kurz: zubný inštrumentář (u nás zubný asistent).

lucik194
Včera o 07:33

medina v Brne je , ze musi pouzivat a skuske ceske vyrazy, nie slovenske....
dva roky dozadu
jatra, ledvina, plica, jicen, slinivka.....