Aké mám šance na získanie talentového štipendia?
dobry den, podelte sa so mnou o vase skusenosti.... podavala som ziadost o talentove stipendium na rok 2026/27 a som zaradena do kategorie C (studenti zo znevyhodneneho prostredia), v septembri nastupujem na vseobecne lekarstvo do BA, cize brigada asi nieje moznost, podla tabuliek mam 80b (za maturitu zo sjl) + 70b (za priemer zo sš)= 150b, nemam body za olympiady ani ine aktivity, ak je tu niekto kto si v predchadzajucich rokoch podaval ziadost a bol uspesny/neuspesny, bola by som rada, ak by svoju skusenost zdielal tu 🙂) cca o 2 tyzdne mi pride rozhodnutie ale rada by som aspon orientacne vedela na com som, kedze moje bodove ohodnotenie nieje nic moc a momentalne nemam predstavu o konkurencii
Si zo znevýhodneného prostredia, tam bude šanca pravdepodobne vyššia. Synovia minulý rok nedostali, chýbali body za olympiády, ale oni sú v "klasickej" kategórii. Ale nám pocit, že výsledky vedeli až niekedy koncom septemba. Čaká sa na zápisy zo škôl, či tam skutočne žiadatelia o štipendium nastúpili.
@studentkakatka drzim ti palce v studiu🤞. Poradit neviem, moja nastupuje na univerzitu v zahranici.

Ak si sa zúčastnila na nejakých súťažiach typu Stredoškolská odborná činnosť, prípadne na iných podobných súvisiacich s tvojim zameraním štúdia, tak istá šanca tam je. Aj keď prednosť budú mať úspešní riešitelia olympiád.