icon

Ako fungujú deti na internáte?

Včera o 17:53

Dcéra chce ísť na internát, vôbec si neviem predstaviť také bežné fungovanie na internáte. Môže mi to niekto opísať? Aj sa o ňu bojím, aj je dosť pohodlná, takže možno by konečne dospela.

anonym_bacb36
Včera o 17:56

vek?

michellemary
Včera o 17:58

Majú internátny poriadok, aj vychovávateľov, ktorí na nich dozerajú, takže dcére vysvetlia, čo nebude vedieť, nebude na to sama, neboj.

anonym_961016
Včera o 18:23

Obrovský rozdiel či stredoškolsky alebo internát pre VS študentov

stankadu
Včera o 18:24

Na stredoskolskom jej vsetko povedia a vysvetlia. Maju vnutorny poriadok, ten by mal byt zverejneny aj na stranke internatu a byt verejne dostupny, co mozu mat na izbe a co nie, kedy musia byt najneskor na izbe (večierka podla veku), musia si upratovat a pod.

anonym_bcc0d4
Včera o 18:26

Nie každému vyhovuje internát. Známej dcéra radšej cestuje denne 60 km do školy, 60 km zo školy. Na internáte bola asi 3 m, nesadla si so spolubývajúcimi.

mondolina
Včera o 18:27

môj syn chodí už druhý rok na intrák, všetko ok.

doriiis
Včera o 18:31

Vysokoškolský, či stredoškolský?
Bývala som na stredoškolskom intraku 2 roky. Na každom poschodí bol 24/7 nejaký vychovávateľ. Bol tam nejaký vnútorný poriadok, čas keď sme museli byť už intraku ( večer)

michaela329
Včera o 18:35

Stredoškolské sú dosť organizovane, vychovávateľky sú aj nočné, takže stále niekto, majú večierku, musia robiť úlohy, je tam kuchynka, žiaci sa obvykle stravujú ešte v jedálni. A tam, kde som bola ja na praxi, bola aj práčka pre decká, ktoré nechodili cez víkend domov to bolo super. Na vysokoškolských je to už celkom divočina a najlepšie roky mladosti 😁 A je pravda, že na oboch sa o seba naučí ten mladý človek starať.

autor
Včera o 18:37
@anonym_bacb36

vek?

@anonym_bacb36 na strednú chce ísť, čiže by mala 15,5 roka budúci rok, kedy by to bolo aktualne

autor
Včera o 18:38
@anonym_961016

Obrovský rozdiel či stredoškolsky alebo internát pre VS študentov

@anonym_961016 stredoškolský, zabudla som dodať

autor
Včera o 18:38
@anonym_bcc0d4

Nie každému vyhovuje internát. Známej dcéra radšej cestuje denne 60 km do školy, 60 km zo školy. Na internáte bola asi 3 m, nesadla si so spolubývajúcimi.

@anonym_bcc0d4 toho sa tiež bojim

autor
Včera o 18:39
@doriiis

Vysokoškolský, či stredoškolský?
Bývala som na stredoškolskom intraku 2 roky. Na každom poschodí bol 24/7 nejaký vychovávateľ. Bol tam nejaký vnútorný poriadok, čas keď sme museli byť už intraku ( večer)

@doriiis stredoškolský

autor
Včera o 18:40
@michaela329

Stredoškolské sú dosť organizovane, vychovávateľky sú aj nočné, takže stále niekto, majú večierku, musia robiť úlohy, je tam kuchynka, žiaci sa obvykle stravujú ešte v jedálni. A tam, kde som bola ja na praxi, bola aj práčka pre decká, ktoré nechodili cez víkend domov to bolo super. Na vysokoškolských je to už celkom divočina a najlepšie roky mladosti 😁 A je pravda, že na oboch sa o seba naučí ten mladý človek starať.

@michaela329 čiže na nich aj dohliadaju, či nie sú napr nonstop na mobile? Dá sa aj celodenná strava, že má raňajky, obed, večeru?

anonym_932bcd
Včera o 18:41

@anonym_autor Ivanka pri Dunaji SOŠ. Ak chce ísť na takú školu, ktorá má aj intrák, ideálne choďte sa pozrieť na DOD a pýtajte sa, pýtajte sa, pýtajte sa. Ja som sa pýtala na stravu, príchod odchod z intrákov, čo keď príde choroba, atď atp.

autor
Včera o 18:41
@michaela329

@michaela329 veď aj by sa možno prebrala, lebo je strašne lenivá. Ale aj sa o ňu bojím. Či by ti zvládla.

michaela329
Včera o 18:43
@anonym_autor

@michaela329 veď aj by sa možno prebrala, lebo je strašne lenivá. Ale aj sa o ňu bojím. Či by ti zvládla.

@anonym_autor strach je normálny, ale raz by to aj tak prišlo a ak je to škola, po ktorej veľmi túži...treba byť otvorený.

autor
Včera o 18:43
@anonym_932bcd

@anonym_autor Ivanka pri Dunaji SOŠ. Ak chce ísť na takú školu, ktorá má aj intrák, ideálne choďte sa pozrieť na DOD a pýtajte sa, pýtajte sa, pýtajte sa. Ja som sa pýtala na stravu, príchod odchod z intrákov, čo keď príde choroba, atď atp.

@anonym_932bcd fíha, ďakujem. Čiže to je tam takto organizované, že viacmenej všetko musia dodržiavať? Osobné voľno je, že môžu byť mimo internát? Ale budia sa sami, či to ich chodí budiť vychivavatelka?

michaela329
Včera o 18:45
@anonym_autor

@michaela329 čiže na nich aj dohliadaju, či nie sú napr nonstop na mobile? Dá sa aj celodenná strava, že má raňajky, obed, večeru?

@anonym_autor ja som praxovala dávno tam, vtedy ešte mobil neboli tak rozsirene. Takže toto neviem.

anonym_932bcd
Včera o 18:52
@anonym_autor

@anonym_932bcd fíha, ďakujem. Čiže to je tam takto organizované, že viacmenej všetko musia dodržiavať? Osobné voľno je, že môžu byť mimo internát? Ale budia sa sami, či to ich chodí budiť vychivavatelka?

@anonym_autor v podstate len vychádzky majú, že sú bez dozoru. Aj to, keď niekto spraví nejaký prúser na intráku, tak ako prvé mu škrtnú vychádzky (na určitý čas samozrejme), nech ho majú pod dohľadom. Čo ja celkom chápem, sú to neplnoletí ľudia a tie vychovávateľky sú stále 1 nohou v base. No ale príde mi to tiež dosť prísne oproti domácemu režimu 😁.

anonym_932bcd
Včera o 18:54
@anonym_932bcd

@anonym_autor v podstate len vychádzky majú, že sú bez dozoru. Aj to, keď niekto spraví nejaký prúser na intráku, tak ako prvé mu škrtnú vychádzky (na určitý čas samozrejme), nech ho majú pod dohľadom. Čo ja celkom chápem, sú to neplnoletí ľudia a tie vychovávateľky sú stále 1 nohou v base. No ale príde mi to tiež dosť prísne oproti domácemu režimu 😁.

@anonym_932bcd a tie vychádzky si už presne nepamätám, mali tam nejaké pravidlá, že čo ako kedy a koľko ktorý ročník. Myslím, že to bolo v rámci toho "osobného voľna", ale na vychádzku sa musia vždy extra opýtať a zapísať u vychovávateľky.

anonym_932bcd
Včera o 18:56
@anonym_autor

@anonym_autor budíček je nejak zorganizovaný, buď nejaké cingiling, alebo chodí vychovávateľka, to si už žiaľ tiež nepamätám. Akurát teda je na nich či vstanú. Jedna študentka, čo sme sa s ňou bavili, hovorila, že niekedy sa jej nechcelo vstať tak potom nestihla raňajky v jedálni a utekala rovno na vyučovanie. Čiže naučia sa tam asi samostatnosti skôr či neskôr.

anonym_961016
Včera o 19:09
@anonym_autor

@anonym_bacb36 na strednú chce ísť, čiže by mala 15,5 roka budúci rok, kedy by to bolo aktualne

@anonym_autor bola som na internáte ako stredoskolacka. Je tam nirmalne režim a pravidla ktoré musia ubytovaní študenti dodržiavať
Sú tak vychivavatelia, ktorí majú aj nočné Slatiny, proste vždy tam niekto je. Niekedy sa robí poobedny program, komunita, prednášky o niečom, alwbo len súťaže. Niekotri výchosi radi pomôžu s úlohami, pomôžu s prípravou na pisomku, majú krížok pre decka. Je večierka, ráno budíček.
Prísne sa dba, aby sa študenti nechlastali, neužívali drogy. Teda aspoň u nad na intraku to tak bolo

martinkatinka
Včera o 19:12

Moj syn pojde od septembra. Celkom sa obavam, ako to zvladne, ale ma 15, otuka sa. Pozrieme ako to fam vyzera, popozeram tie vnutorne poriadky, vytlacim a hadam to pochopi 🙄

anonym_07c53b
Včera o 19:25

Tak nad mobilmi niekedy nemá moc ani rodič s vlastným deckom, takže nečakajte, že vychoš , hlavne ten jeden nočný, ustráži zo 50 puberťákov. Strava sa často vynecháva, aj keď platíte, lebo je to lenivé ráno si privstať alebo to ohŕňa nos nad polievkou a večerou. Potom sa doládujú fast foodmi a energeťákmi. Jasné, že sa niektorí naučia fajčiť, vapeovať, žuvať...aj tí, čo tomu odolávali, rovnako podľahnú aj dobrodružstvu prepašovať si fľašku alebo trávu. No určite neodolajú ani čaru gamblovania, a kadejakých dtávok, takže peniazmi ich moc nedopujte. Učenie sa zhorší u väčšiny, stále budú výhovorky, lebo spolubývajúci.... Aj chlapci sa budú dobýjať k dievčatám, alebo naopak;). Niektorí vychoši sú mentálne na ich úrovni, ale kto by tú robotu za tie prachy normálne robil, takže neraz berú, čo príde. O pozitívach nech napíše niekto iný. ;)

stankadu
Včera o 19:26

Dcera bola na stredoskolskom v BA a na jej internate nemali stravu. Vecierku mali o 20.00 to uz museli byt na izbe, kontrolovali ich. V piatok sa intrak zavrel o nejakej hodine tusim o 16.00 a otvoril sa v nedelu o nejakej hodine asi o 14.00. Iba niekolko vikendov do roka bol otvoreny aj v sobotu a nedelu. Toto si treba pozriet a skontrolovat. DOD je super vec, je to moznost si to obzriet a pytat sa. Ak je internak pri skole, je to lepsie. Moja dcera tam vydrzala 1 rok, ale chcela brigadovat a tieto podmienky jej nevyhovovali. Ale nesadla si so splobyvajucimi.

anonym_66ccde
Včera o 20:10

Urcite necakaj ze niekto tam 16 rocnu bude kontrolovat ci na posteli nelezi a nescrolluje somariny na mobile a tiez ze ju budu tahat z postele. Je tam rezim, ale nikto nebude nad nou stat a drzat nad nou osobitu straz. Mozno jej system pomoze (nestihas? Nasledky), mozno ju pokazi (mimo domu zavislacit na mobile, partie ktore neovplyvnis atd). Ktovie.

anonym_fe0ae3
Včera o 20:46
@anonym_07c53b

Tak nad mobilmi niekedy nemá moc ani rodič s vlastným deckom, takže nečakajte, že vychoš , hlavne ten jeden nočný, ustráži zo 50 puberťákov. Strava sa často vynecháva, aj keď platíte, lebo je to lenivé ráno si privstať alebo to ohŕňa nos nad polievkou a večerou. Potom sa doládujú fast foodmi a energeťákmi. Jasné, že sa niektorí naučia fajčiť, vapeovať, žuvať...aj tí, čo tomu odolávali, rovnako podľahnú aj dobrodružstvu prepašovať si fľašku alebo trávu. No určite neodolajú ani čaru gamblovania, a kadejakých dtávok, takže peniazmi ich moc nedopujte. Učenie sa zhorší u väčšiny, stále budú výhovorky, lebo spolubývajúci.... Aj chlapci sa budú dobýjať k dievčatám, alebo naopak;). Niektorí vychoši sú mentálne na ich úrovni, ale kto by tú robotu za tie prachy normálne robil, takže neraz berú, čo príde. O pozitívach nech napíše niekto iný. ;)

@anonym_07c53b už som si myslela, že som jediná, ktorá to vidí tak ako ty.
@anonym_autor nikto ju nebude kontrolovať či je na mobile,Jedine čo sa 100% dodržiava je to, kedy musí byť späť na internáte a musí mať podpísanú vychádzku.A robí sa tam všetko ako medzi mladými bez rodičov aj sa fľaka učenie, strava.Moj syn tam vydržal 2m vadilo mu, že ostatní skoro vstávali búchali, počúvali večer dlho hudbu, nechutilo mu jedlo jednoducho je to veľa ľudí zvyknutych na svoje návyky a vyrusovali sa navzájom
A v neposlednom rade už, keď raz odíde z domu vzťah sa zmení a potom VS musíš si zvyknúť, že určitým spôsobom už strácas dieťa, nemáš prehľad a už si ide po svojom