Ako riešiť dovolenku počas školského roka?
Dobrý deñ,bol niekto na dovolenke pocas sk roku ?
Planujeme ist teraz od 24.9 do 1.10 ako sa to riesi potom z uvolnenia zo školy? Nebude s tym problem ?
My sme napisali ziadost o uvolnenie z vyucovania od do ale u nas je to taka formalita, schvalili bez problemov. Nasa skola nema ziaden formular ale tak jednu ziadost snad zvladne kazdy napisat.
U nás riaditeľ vlani povedal že škola (sš)nie je holubník, a na základe toho sa máme zariadiť. Tu treba už počítať aj % vymiešanej praxe,čize aj ziak bude chorý a ešte si bude dovolenkovať nemusí to dopadnúť dobre.
Švagrovci žijú v zahraničí im takéto vyletovania neakceptuje základna škola vôbec
Nechodíme na dovolenku cez školský rok, na to sú prázdniny
Musíš písomne požiadať riaditeľa školy o uvoľnenie žiaka, je na ňom či bude súhlasiť alebo nie.
Zo, ze iny nemali problem neznamena, ze ty ho nebudes mat tiez. Zavisi od pravidiel v skole a od toho ci vedenie ziaka uvolni. Podas pisomnu ziadost riaditelovi a pockas na jeho vyjadrenie
Ano, musis napisat ziadost riaditelovi. Nemal by byt problem.
Ak myslis, ze problem bude (skola to neakceptuje), napis ospravedlnenku ako rodic (zo zdravotnych dovodov). Len deti nesmu kecat, ze boli na dovolenke.😉
Za mojich čias na základnej sme tiež mali papier tiež to bola formalita a normálne schválili. Syn brata tiež teraz boli na dovolenke pred ešte prázdninami normálne im podpísal riaditeľ tento papier. Ja si myslím že sa nájdu nejakí riaditelia čo tu proti ale viac je tých čo nie.
Ja si myslím, že to nie ne taký problém jeden krát vynechať pár dni pokiaľ žiak chodí riadne do školy 🤷🏼♀️Mám sesternicu čo keď bola dieťa tak oni sú bohatí a oni chodili často na dovolenky podplácala riaditeľa aj doktorku keď trebalo ospravedlnila dieťa🤷🏼♀️pokiaľ takto často nechodíte je to za mňa v poriadku
@u7487633765 dovolenka sa ma,, plánovať,, cez prázdniny
@anonym_6715df cez prazdniny je vsade plno a ceny su uplne niekde inde ako mimo sezony. Nie kazdy rodic moze cez prazdniny cerpat tolko dovolenky.
Ak to dieta zvladne dobehnut, tak nie je problem. Kazda skola ma ine pravidla.
@u7487633765 myslim, ze kazda skola ma vlastne pravidla uvolnenia ziaka z vyucovania, takze sa musis informovat, ako je to u vas. Ak idete uz o dva dni, riesis to pomerne neskoro. Na nasej skole je potrebny suhlas riaditela, ak ide o nepritomnost z ineho dovodu, ako je choroba a je to na viac ako tri dni. Boli sme tak kazdy rok zatial, lebo nam dovolenky v maji/juni vyhovouju viac, ako v inych mesiacoch.
@anonym_6715df no, keď je vonku 40 °, tak asi by som na dovolenku nešla. Iba ak za trest. V sept -okt je príjemných 25. Bohate stačí.
Za mojich čias na základnej sme tiež mali papier tiež to bola formalita a normálne schválili. Syn brata tiež teraz boli na dovolenke pred ešte prázdninami normálne im podpísal riaditeľ tento papier. Ja si myslím že sa nájdu nejakí riaditelia čo tu proti ale viac je tých čo nie.
Ja si myslím, že to nie ne taký problém jeden krát vynechať pár dni pokiaľ žiak chodí riadne do školy 🤷🏼♀️Mám sesternicu čo keď bola dieťa tak oni sú bohatí a oni chodili často na dovolenky podplácala riaditeľa aj doktorku keď trebalo ospravedlnila dieťa🤷🏼♀️pokiaľ takto často nechodíte je to za mňa v poriadku
@anonym_21ba3a druhý rok sú vymeskane hodiny na školách špeciálne sledované, tvoja skúsenosť z detstva je bezpredmetna.
@u7487633765 napíšeš žiadosť o uvoľnenie z vyučovania a z akých dôvodov, ktorú adresuješ riaditeľovi školy. Len teda dnes je 22, to už je podľa mňa neskoro riešiť.
A pozor, lebo v tomto školskom roku sa menil školský poriadok, rodič môže z rodinných dôvodov ospravedlniť dieťa len na 3 dni za pol roka, tak nám to vraveli na gympli. A napísať zdravotné dôvody si rozmysli, lebo dieťa príde opálené, určite sa pochváli. Ja som ospravedlňovala chalanov na 3 dni v máji, keď išli so skautami do Poľska, ale riešila som to 2 týždne predtým.
@anonym_6715df to mas odkial🙈
Predsa si naplanujes podla svojich preferencii. Ci ti drzi niekto pistol pri hlave?
V letnej sezone do horucav, vsade plnka nechodim. Cize kazdy ma ine preferencie.
Nech sleduju dochadzku ziakov v osadach a nebuzeruju normalnych ludi za to, ze idu na par dni na dovolenku mimo prazdnin. Kazde dieta profituje z dobrej poznavacky alebo oddychovej dovky viac, ako by sedelo v skole. Kazda ktora mudruje ze na dovolenky su len prazdniny podla mna v zivote nikde nebola a nedopraje ani druhym....
Napíš žiadosť riaditeľovi na 99% nebude mať problém a uvoľní. Ja som ako dieťa chodila a viac krát počas roka, žiačka som bola priemerná, učivo som si dobrala a nikdy nebol problém. Chodiť rovnako bude aj moje dieťa, zatiaľ je predškolák a škôlka nemá problém uvoľniť, uvidíme ako to bude v škole. Každopádne za mňa pár dní na dovolenke dá dieťaťu omnoho viac ako keď bude sedieť v lavici.
Ako prvé si tieto veci zistím v škole predsa. Nemusíš potom čítať tieto blbosti tu od cudzích.
Podajte žiadosť a čakajte na schválenie a až potom zajednavajte dovolenku. V tomto školskom roku sa to už berie oveľa prísnejšie a školy si sledujú každú vymeškanú hodinu, aby nespadli do prísnejších podmienok. Takže tak úplne automaticky nepočítajte so schválením.
Viem o škole, kde je to asi benevolentnejšie, lebo to dieťa s rodičmi je na dovolenke snáď aj dvakrát do mesiaca... Ale u nás konkrétne bolo povedané, že máme prázdniny... Čo mňa osobne trochu mrzí, lebo tie ceny sú aj trikrát vyššie v lete a ja ani nechodím v tých najväčších horúčavách, nuž a mohli by sme si užiť napr. more aspoň raz do roka, takto si to neužijeme vobec 🫤
je uplne jedno , kto Ti co napise
treba si sadnut a precitat skolsky poriadok, co v nom mate napisane. kolko dni je akceptovanych "volných" zo zdravotnych dovodov bez lekarskeho potvrdenia, kolko omoze ospravedlnit rodic.....
nie je co ineho k tomu dodat
@u7487633765 v skole ti co povedali? Inak vieš ze boli prázdniny a ty ani mesiac po chceš opäť dovolenku?
Plus mate predsa školský poriadok
Ospravedlnenie rodiča zo zdravotných dôvodov vám nemusí škola uznať, ak prídete krásne opálení. V prísnejšom režime by som to neriskovala. Dnes už aj mnohé škôlky bežia v prísnejšom režime. Zbytočne budete nadávať na učiteľku, či riaditeľa. Je to záležitosť ministerstva a absencie vyhodnocuje systém. Na základe absencií z minulého školského roku bola škola zaradená do režimu ospravedlňovania. Nie je to výmyslel danej školy. Pozri si školský poriadok a požiadaj riaditeľa o uvoľnenie oficiálnou cestou, teda písomne. Tieto veci sa ale naozaj riešia oveľa skôr.
nič v zlom, ty na dovolenku ísť môžeš úplne bez problémov, ak ťa šéf pusti, zo školy NIE JE VHODNE brať dieťa počas povinnej školskej dochádzky, na to má dieťa prázdniny!!
@u7487633765 tento rok sa menili pravidlá - hľadaj na stránke ministerstva. Určite to musí ísť písomne cez riaditeľa a nemusí to povoliť.
my sme uz takto boli 4x, ale islo o max 3 dni, napr. predlzenie Velkej noci, alebo 3 dni v juni, ked uz bola klasifikacna porada, a moje deti maju same 1, nevymeskavaju takmer nikdy, takze nie je problem ich uvolnit
nič v zlom, ty na dovolenku ísť môžeš úplne bez problémov, ak ťa šéf pusti, zo školy NIE JE VHODNE brať dieťa počas povinnej školskej dochádzky, na to má dieťa prázdniny!!
@anonym_e785a1 čakám kedy tu nejaká bojovníčka za svoje práva napise ze jej nikto nebude diktovať, co môže a co nemôže robiť so svojím dieťatkom a obmedzovať ju. No niekto môže 😁

My normálne chodíme, škola má na to formulár a ten ide na schválenie riaditeľovi. Zatiaľ nikdy nebol problém, viac detí takto býva ospravedlných aj pred letnými prázdninami.