icon

Ako sa deti pripravujú na predmetové olympiády?

teruska235
Včera o 06:18

dobry den, ako sa vase deti pripravuju na predmetove olympiady- skolske kola, maju nejake doucovania ci je to cisto len na nich a pomahate im, zhanate material alebo ucite deti samostatnosti

anonym_4858ff
•
Včera o 06:41

@teruska235 Učitelia si na hodinách vytypujú dieťa, ktoré vie viac než ostatní najmä vdaka rodičom, zázemiu, záujmom a to reprezentuje školu. Dostane maximálne materiál na domácu prípravu a občasné konzultácie. Moje dieťa chodí napríklad na všetko ohľadne jazykov, je talent, ovláda ANJ - C1, FR - akurát sa na C1 chystá, po otcovi je Nemec, takže nemá konkurenciu. Má spolužiaka, ktorého otec učí na VŠ matematiku a ten vie z matematiky viac než učiteľka, jednak je nadaný a za druhé otec ho učí doma veci navyše.

anonym_ef07e4
•
Včera o 06:54

Nie nemaju. Buď to dieťa má na to dosť v hlave, je intelektovo nadané na ten predmet, alebo na olympiádu nechodí

anonym_3690e6
•
Včera o 07:02

Záleží aký predmet, aká kategória… v prírodných vedách sú často pre najvyššie kategórie prípravné semináre s vysokoškolskými učiteľmi, pre nižšie poznám letne školy, sústredenia… a často teda vramci krúžkov s učiteľom je ta prvá príprava… školské kolo by malo byt za mňa o tom, či na to ma alebo nemá aj bez väčšej prípravy, resp. sa dokáže pripraviť sám

ichbinich
•
Včera o 07:04

Naša škola ma prípravy na olympiády ako nepovinný predmet... syn chodi na matematiku a fyziku. V škole sa pripravujú, riešia rôzne príklady a potom chodia na rôzne olympiády a sútaže... (ale nie sme na Slovensku a určite to záleží najma od iniciatívy učiteľa).

Ja som kedysi sla na chemickú olympiádu a vtedy ma Naša učiteľka pripravovala po vyučovaní vlastne v jej voľnom čase. Takže stále platí- všetko stojí a padá s učiteľom/ učiteľkou..

anonym_c00466
•
Včera o 07:30

Dcera chodieva na biologicku, dejepisnu, z AJ... Ziadna specialna priprava okrem tej na hodine, z biologie jej akurat dala ucitelka materialy na domacu pripravu. Vlastne mali potom este parkrat po vyucku doucovanie ti, co postupili do okresneho kola. Mladsia je piatacka, este na olympiady nechodila, ale pojde urcite na pytagoriadu a matematicku olympiadu (mozno aj ine, ale z matiky jej uz teraz ucitelka povedala, ze by mala ist, matematika jej dost ide a bavi ju). Uvidime, ci vyucujuca zvoli nejaky sposob pripravy alebo iba priklady navyse na hodine...

teruska235
autor
•
Včera o 07:32
@anonym_c00466

Dcera chodieva na biologicku, dejepisnu, z AJ... Ziadna specialna priprava okrem tej na hodine, z biologie jej akurat dala ucitelka materialy na domacu pripravu. Vlastne mali potom este parkrat po vyucku doucovanie ti, co postupili do okresneho kola. Mladsia je piatacka, este na olympiady nechodila, ale pojde urcite na pytagoriadu a matematicku olympiadu (mozno aj ine, ale z matiky jej uz teraz ucitelka povedala, ze by mala ist, matematika jej dost ide a bavi ju). Uvidime, ci vyucujuca zvoli nejaky sposob pripravy alebo iba priklady navyse na hodine...

@anonym_c00466 aka je kat. na dejepisnu

anonym_4d4706
•
Včera o 07:40

Z mojich pozorovani vela zalezi od ucitela. Moja kamaratka je ucitelka a ako sa ona venuje detom, ktore postupili na hoci aj okresne kolo, tak klobuk dole. Priprava je intenzivna a doviedla dieta k vyhre a celostatne. Potom su deti, kde je to v rukach rodicov-mama je jazykarka a jej dieta tiez umiestnene v tom jazyku na celostatnom, tiez viem o detoch lekarov, ktori intenzivne pomohali svojim detom v biologii.. cize zaver- bud velmi iniciativny ucitel alebo zazemie. V nasej skole na to kaslali ucitelia.
A samozrejme sikovne a iniciativne a ctiziadostive dieta

kitty88
•
Včera o 07:48
@teruska235

@anonym_c00466 aka je kat. na dejepisnu

@teruska235 popravde netusim, minuly rok bola prvykrat (bola siedmacka), ale su urcite aj mladsie kategorie, len sa nezucastnovala predtym

teruska235
autor
•
Včera o 07:56
@kitty88

@teruska235 popravde netusim, minuly rok bola prvykrat (bola siedmacka), ale su urcite aj mladsie kategorie, len sa nezucastnovala predtym

@kitty88 cize kat E, teraz je D

euka210
•
Včera o 08:01

@teruska235 skolske nic, na okres a kraj ucitelia davaju materialy a pripravuju moje deti...sutaze z Mat, Geo, Fyz.

natalka13
•
Včera o 09:10

Nijako

anonym_6c28ea
•
Včera o 09:19

Ja som učiteľka a žiakov, ktorí majú záujem o olympiádu, pripravujem primárne na krúžku 2 hodiny týždenne. Okrem toho im dávam aj materiály na samoštúdium a na vypracovanie doma. Prírodovedný predmet. Zatiaľ som každý rok mala úspešných riešiteľov v okresných aj krajských kolách, ale je to makačka.