icon

Ako sa pripraviť na Cambridge certifikát C1?

nina30
Dnes o 17:46

Ahojte, plánujem si urobiť C1 certifikát z angličtiny. Mám momentálne B2 angličtinu ale rozumiem aj C1. Pozerám všetko v angličtine, počúvam hudbu v anj proste všetko v anj. Nemám problém čítať a v škole mi angličtina ide asi najviac zo všetkých predmetov.
Ako sa mám teda učiť na C1 certifikát? Našla som skúšobné testy na ich stránke a skúsila som si urobiť jeden. Mám si ich robiť a zapisovať si čo neviem?
Dokážem to zvládnuť aj keď nemám doučovanie?
Máte nejaké konkrétne tipy, triky? Poznáte nejaké u dobré učebnice na to? Ja som našla na internete jednu: English in use advanced. Existujú ešte nejaké dobré?
Angličtinu mám do týždňa 4 krat a chodím na gymnázium.
Veľmi by som bola rada za nejaké rady, úplne hocijaké. Od ľudí čo to majú za sebou a dali to. Že ako sa pripravovali a na čo sa zamerať a koľko sa asi tak denne učiť a akú dobu. Rok? Rok a pol?

biba_18
Dnes o 17:49

koľko stojí oficiálna príprava na skúšku? syn chodil, bolo to pár dní, vyslovene sa učili zvládať skúšku, ako to prebieha a tak, na skúške už vedel čo a ako…

nina30
autor
Dnes o 17:50
@biba_18

koľko stojí oficiálna príprava na skúšku? syn chodil, bolo to pár dní, vyslovene sa učili zvládať skúšku, ako to prebieha a tak, na skúške už vedel čo a ako…

@biba_18 netuším

nelca84
Dnes o 17:56

@nina30 syn chodil do jazyčky vyslovene na prípravu na C1 skúšky. Viem, že písal aj veľa esejí, takmer každý týždeň na nejakú inú tému a pred riadnymi skúškami mali aj simulované skúšky, takže presne vedel ako to bude prebiehať.

hsara99
Dnes o 18:02

Tu sa pripnem. Robím v zahraničnom korporate a denne pracujem a komunikujem len v ANJ, a rozmýšľam nad rozšírením na C1. Momentálne mám “papierové” B2..

anonym_68371e
Dnes o 18:43

@nina30
Náš syn, keď išiel pracovať do korporátu, si napísal „native speaker“, hoci mal slovenské meno a slovenský pas. 😁 Hneď sa naňho v HR vrhli, že si to vymýšľa, ale aj tak ho prijali. Narodil sa v zahraničí a všetky školy má anglické, len v Európe používa slovenský pas.

anonym_305505
Dnes o 19:06

@nina30 zavidim a drzim palce. Ja som.anj vzdy milovala ale nikdy som si netrufla

anonym_aca74d
Dnes o 19:33

@nina30 Ahoj, ja som si robila C1 ako 20 rocna a potom o niekolko rokov v praci som musela robit opat. Nikdy som nechodila na pripravny kurz. Ja som si robila najprv cambridge. Bratranec mi poradil robit testy, vela, kup si knihu s testami, najdes v tom casom logiku a pojde ti to od ruky. Kludne pouzi chatgpt alebo copilot, dobre ti vysvetli preco su ostatne moznosti nespravne. Opravi ti texty. Podla mna su kurzy pozierace penazi. Ja som isla na skusku a bol tam so mnou chalan, 18 rocny, ktory sa akurat vratil z UK. Tiez tam isiel bez pripravneho kurzu a baby co nas skusali mu povedali pocas ustnej skusky, ze ma uroven na C2. Pre neho to bola uplna malina. Takze cestuj, citaj, pozeraj. Dnesny svet ma neobmedzene moznosti.