Ako sa pripraviť na úspešné zvládnutie štátnic?
Zdravim, tí čo to máte za sebou, ako dlho ste sa pripravovali a aké to bolo? Nejaké odporúčania xd
@anonym_autor Úprimne? Strašne som prokrastinovala, učila som sa dokopy asi 3-4 hodiny, obhajobu som si chystala o 1 ráno v deň štátnic (mala som v jeden deň 3 štátnice aj obhajobu). Išla som tam s tým, že nie je šanca, že to dám. No dala som to a ešte aj na dobré známky, zistila som, že si za tie roky štúdia pamätám viac ako som si myslela a hlavne som vedela teóriu pretaviť do praxe, diplomovú prácu som si nakoniec obhájila na lepšiu známku😆 ale zo mňa si fakt príklad neber, väčšina spolužiakov sa učili cca mesiac až dva pred😄 hlavne sa vychilluj, ak niečo nezvládneš nezrúti sa svet, držím palce🫂🫶
ja som sa ucila vypracovavanim si vlastnych odpovedi k otazkam. nie kopirovanim od inych. tym som sa 80% veci ucila priebezne a potom uz len citala a citala nahlas, po praci takmer kazdy den zopar tyzdnov pred statnicami ale len tak 2-3 hodky. ziadne take ze 8 hodin denne
pri prvej aj druhej štátnici som sa učila mesiac a na sústredenie mi pomohlo víno
Robila som trojo štátnic; na prvé som sa pripravovala cca 2 týždne (pedagogika) a na zvyšné po necelom mesiaci (na každú štátnicu sme sa učili na 3 predmety - niečo do 100 otázok. Teraz čo viem, už to redukovali, lebo to bolo fakt"o hubu".). Pripravovala som sa každý deň okrem víkendov (tie som mala na oddych), podobne ako @kacena4 radšej z vlastných poznámok, nahlas a len cez deň (nedokážem fungovať v noci, najlepšie mi to myslí doobeda, poobede už to bolo s učením biednejšie). Posledný týždeň som si vyhradila na rýchle zopakovanie učiva, už som sa neučila nič nové. Ako denná študentka som si to mohla dovoliť (keby študujem externe, nemohla by som deň čo deň od 7:00 ťahať "učiacu sa šnúru")... No a najlepšie sa mi učili to, čo sme mali reálne odprednášané a čo som sa už kedysi učila na skúšky - to stačilo akoby len zopakovať. Čo sme nemali odprednášané, to mi šlo ťažšie a k tomu som sa radšej ešte vrátila "cez opakovací týždeň". Držím palce!

Na jednu statnicu 2tyzdne, druhu 3tyzdne a 2 mesiac. Aktualne sa pripravujem na 5 a vyhradila som si nato 2.5tyzdna. Ucenie kazdy den minimalne 6-8hodin, pripravu do toho neratam. Ale chcem poznamenat, vzdy som sa ucila v priebehu semestra takze statnice paradoxne pre mna boli viac menej opakovanie a najlahsie skusky 😂 ved nic nove, co uz nebolo na postupovych skuskach tam nie je.