Ako si nájsť kamarátov počas vysokej školy?
Ahojte, už začína 3. týždeň na VŠ a ja mám stále len 2 kamarátky. Niektorí vidím, že už sa pomaly skupinkuju, noa myslela som si, že o takom čase už budem mať aj ja aspoň nejakú 5 člennú malú partiu ľudí. Ale strašne ťažko sa s nimi nadväzujú vzťahy. Buď sú všetci na mobiloch a potom aj strácate chuť sa zoznamovať, alebo majú kamarátov v iných skupinách z našej triedy, alebo aj z rovankej skupiny, a potom neviete, či sú vôbec otvorení novým kamaratstvam. Bojim sa, že ostanem bez partie.. Vysoká škola je moja posledná nádej. Na základnej a strednej som mala bohužiaľ kolektív, ktorý absolútne nebol dobrý a najst tam niekoho normálneho bolo náročné ( buď fajčili a pili na co ja nie som, alebo riešili všetkých naokolo v zlom zmysle, na co ja tiež nie som zvedavá, jednoducho mi nikto úplne nesadol ). Je mi tam dosť veľa dievčat sympatických, ale ako som písala vyššie, tie veci ma brzdia. Aj neviem ako by som začala a o čom. Máte nejakú radu? Alebo ako ste to mali vy keď ste chodili na vysokú alebo prišli do nového kolektívu v praci atd ? Ďakujem krásne
@anonym_autor No keď si pekná štíhla baba, tak o kamarátov núdza nebude. Ak priemerná a až podpriemerná vyzerajúca, tak to bude náročné
Dcera pred dvomi rokmi zacinala v novom meste a nepoznala ani jedneho cloveka. Najviac ludi spoznala na intraku. Hovorila, ze na hodinach na fakulte to bolo minimum. Az niekedy v polke druheho rocnika zacala mat kamosov aj na fakulte, ale gro jej kamosov su ludia z intráku. S tymi nakoniec aj vytvorili skupinky a isli do prenajmu
@anonym_autor No keď si pekná štíhla baba, tak o kamarátov núdza nebude. Ak priemerná a až podpriemerná vyzerajúca, tak to bude náročné
@anonym_2db4f7 nemyslím si, že je to o vzhľade, pretože krása je veľmi subjektívna a myslím, že v kolektíve plnom dievčat to nezaváži vôbec🤣 ja som nikdy nemala problém nadviazať kamarátstva s mužmi, ale za to nemám ani jednu dobrú ženskú kamarátku.
Dcera pred dvomi rokmi zacinala v novom meste a nepoznala ani jedneho cloveka. Najviac ludi spoznala na intraku. Hovorila, ze na hodinach na fakulte to bolo minimum. Az niekedy v polke druheho rocnika zacala mat kamosov aj na fakulte, ale gro jej kamosov su ludia z intráku. S tymi nakoniec aj vytvorili skupinky a isli do prenajmu
@anonym_299f01 tak ja mám nevýhodu, že na intraku nie som, pretože som z mesta kde študujem 😕
Kľud, veď uplynuli len dva týždne od začiatku semestra. Ja som chodila na 6-ročnú vysokú a mnohé kamosky som si našla až v piataku. Neviem, aký máte režim, my sme nemali povinné prednášky, ale keď som na nejakú išla, tam som sa zoznámila aj s ľuďmi z iných krúžkov. Alebo potom tie krúžkovice sú super, taký dobrý spôsob team buildingu. Hlavne buď otvorená a pôjde to ☺️
Normálne si prisadni k niekomu pred prednáškou a začni sa rozprávať o učive.. či už si o tom niečo čítala, ako jej to ide, aké má knihy k danej téme...., zaujímaj sa a potom prejdi na osobnejšie otázky, či je z mesta, kam chodila na SŠ..... Určite budete robiť aj rôzne seminárne práce, kde vás bude častokrát viac spolu. Buď sa delíte sami alebo to rozdelí vyučujúci. Pri tom isto spoznáš spolužiakov bližšie
Poznam.Bc. som robila v Ziline, ale Mgr.studium som robila v Bratislave.
Oni sa vsetci poznali. Zaciatky boli narocne. Nastupila som kratko po semestri.
Pamatam si ako som sa pred hodinou prihovorila jednej. Bola velmi odmerana. Dlho som nemala nikoho. Ale vedela som, ze som tam kvoli studiu. Takze ma to az tak netrapilo. Pochopila som, ze informacie nebudu zdielat takze som vsade chodila, ked sa dalo. Aj na cvika, aj na prednasky. Casom si zacali odo mna pytat informacie.
Jedine, co lutujem, ze som neodstrihla skor tych, co ma poznali len ked nieco potrebovali. Ked som potrebovala ja, tak zrazu nemohli.
To sa zvyklo pekne pofiltrovat.
A na konci to bolo fajn. Mne to stacilo. Studium som uspesne dokoncila.

@anonym_autor Treba urobiť krúžkovicu alebo nejakú akciu na pive. Tam sa väčšina spolužiakov "rozkecá" a zistíš, kto je názormi, rečami a správaním na tvojej "frekvencii" a koho naopak "nemusíš".
My sme sa ako krúžok či ročník najlepšie spoznali na tých jesenných brigádach. Neviem, či to ešte funguje.