icon

Ako vytvoriť súhrn známok zo strednej školy?

andrelius
12. máj 2026

Ahojte,
riešim momentálne prihlášky na bakalárske štúdium na technických univerzitách v Nemecku a narazil som na administratívny problém. Niektoré školy si vyžadujú známky z viacerých ročníkov (niekde posledné 2, niekde dokonca všetkych 4/5 rokov).

Problém je v tom, že úradne preložiť a notársky overiť všetky vysvedčenia za 4 roky (dokopy 8 strán) by bolo šialene drahé. Piaty ročník už mám vyriešený, ale tie zvyšné štyri by vyšli naozaj dosť veľa.

Pýtal som sa na svojej škole, či nevydávajú nejaké súhrnné tlačivo (niečo ako jeden list so všetkými známkami), čo bohužiaľ nerobia. Povedali mi však, že ak si nájdem vhodné tlačivo alebo si vytvorím vlastné, tak mi ho po kontrole podpíšu a opečiatkujú.

Chcel by som sa vás preto spýtať:

• Máte niekto skúsenosť s podobným tlačivom, kde sú vypísané všetky známky z celej strednej školy na jednom/dvoch hárkoch?
• Robí vaša škola niečo podobné, alebo poznáte niekoho, kto si robil vlastný výpis známok zo strednej školy?
• Existuje nejaké univerzálne slovenské tlačivo (napr. výpis z katalógového listu), o ktorom by som mal vedieť?
• Nemáte náhodou niekto podobnú Word/Excel šablónu, ktorá by vyzerala profesionálne?

Budem vďačný za každú radu, skúsenosť alebo tip

adri266
12. máj 2026

@andrelius veď použi klasické tlačivo prihlášky na VŠ. Tam máš všetky známky z vysvedčení na 1 strane.

guudy
Včera o 04:09

@andrelius spytaj sa v skole, ci ti nevedia vystavit vysvedcka v cudzom jazyku.

andrelius
autor
Včera o 05:26
@adri266

@andrelius veď použi klasické tlačivo prihlášky na VŠ. Tam máš všetky známky z vysvedčení na 1 strane.

@adri266 =Nevedel som, že niečo takéto existuje, ale už som to našiel! Ďakujem ti veľmi pekne za radu, toto mi fakt pomohlo!

andrelius
autor
Včera o 05:28
@guudy

@andrelius spytaj sa v skole, ci ti nevedia vystavit vysvedcka v cudzom jazyku.

@guudy uz som sa pytal a bohuzial nevystavaju dokonca ani ziadne taketo tlacivo. Ale uz som nasiel ze musim hladat "katalogovy list" alebo "Prihlášku na vysokoškolské štúdium"