Ako riešiť prvé lásky detí?
Maminy, prosím Vás ako riešite prvé lásky svojich synov? Syn ma 15 rokov, jeho "frajerka" ma takmer 14 rokov....stretávajú sa, ona býva cca 15 km od nás, chodia do rovnakej školy, syn už ide na strednu. Aj dnes mal ísť na trening, ktorý sa zrušil a je s ňou už 4 hodiny v dazdi niekde vonku. Ked pred pár dnami mal zápas, tak ho prisla podporit, ale ani bu ani mu, ked ju objimal po zapase som mu len povedala, ze ho cakame pri aute. Vecer som mu povedala,ze slusne je aspon pozdravit, ze jej to povedal a ona ze sa hanbila a ze som po nej zazerala / ja som ani nevedela, ze je to ona, nechodim na jeho zapasy pravidelne, muz mi povedal, ze aj na treningy chodi a podobne, on ju uz pozna/...oka prva láska, len minule som mu pozrela mobil a tam spravy od nej, ze mu nemohla odpisat, lebo bola "naje.ana, ze bola vonku do 22hej"... pre mna to nie je ok, muz ho obhajuje, ze ved vsak to je prva laska a podobne,...pred mesiacom prisiel syn zo skoly a na rukach kusance, potom cucflek...
No tie baby v dnešnej dobe,ani by nevadilo, že frajerku ale je to celkom des ako sa chovajú a vyzerajú
Uz je neskoro na zakazovanie a pod. Detom treba stanivit presne pravidla od zaciatku. Mne mama nedovolila frajera kym som neskoncila skolu. Nediskutovala dalej. Nastolila priority a boli jasne dane. Volny cas bol vyplneneny zmysluplne, konickami, vyletmi, vzdelavanim a travenim casu s rodinou. A dnes som za to rada. Spoluziacky otehotneli aj v 3. Ci 4.rocniku na strednej. A nemam pocit zeby mi neci utieklo. Vydala som sa a mam male dieťa.
Uz je neskoro na zakazovanie a pod. Detom treba stanivit presne pravidla od zaciatku. Mne mama nedovolila frajera kym som neskoncila skolu. Nediskutovala dalej. Nastolila priority a boli jasne dane. Volny cas bol vyplneneny zmysluplne, konickami, vyletmi, vzdelavanim a travenim casu s rodinou. A dnes som za to rada. Spoluziacky otehotneli aj v 3. Ci 4.rocniku na strednej. A nemam pocit zeby mi neci utieklo. Vydala som sa a mam male dieťa.
@anonym_8d6f70 presne. Ja mám 12 ročného a prísne pravidlá , ale s láskou a porozumením. Veľa rozprávame a vie čo môže, a čo už nie
Ja som tak pysna na naše deti , ktoré vedia odkiaľ, pokiaľ . Naproti najmä spolužiačkam dievčatám, ale aj chlapcom
Ja som bola vychovávaná prísne , ale som za to vďačná. Tiež sme nemohli veľa veci, čo rovesníci . Nie žeby som vtedy z toho úplne vyskala , ale mali sme pekne detstvo aj pubertu
@anonym_8d6f70 Nie je neskoro. Ešte je malé decko.
@anonym_autor dúfaj že čoskoro rozídu a neostane tehotná
Min tyzden som isla u nas pri ihrisku futbalovom a mlade dievcata ( 7.-9. trieda) stali a pozerali na chalanov ako hraju. Ale ten slovnik, strasny. 4 kamaratky a jedna hovori dalsej , pod s nami sa pozriet hentam, ty pi .. vyje.... , a ona na to nic. Normalne sa bavili vsetky dalej, ako nic. A oblecene strasne, kratasy, ze polka zadlu bola vidiet a tricko zakrylo ledva prsia. Sa cudujem, ze im to rodicia kupia a nepovedia ani slovo, ked ich v tom vidia.
@anonym_autor to ozaj lustruješ 15rocnenu mobil? By som sa hanbila sama pred sebou
@anonym_8d6f70 moja mama mala voľnú výchovu a myslím si že mám s ňou taký vzťah ako mi môže každý závidieť. Je ako moja najlepšia kamarátka a zároveň mama ktorú rešpektujem. Nikdy mi žiadneho chalana nezakazovala, vyskúšala som alkohol fajčenie a nič mi nechutilo. Bola som aj na diskotékach nepáčilo sa mi to. Som s snúbencom od 16tich a ideme sa brať. A potom tu mám kamarátky čo mamky mali pravidla a všetko a čo majú z toho klamu až sa im práši z úst a neviedla čo ich dcéry robia. Vždy treba mať pravidla a voľnosť.
@anonym_autor to ozaj lustruješ 15rocnenu mobil? By som sa hanbila sama pred sebou
@terezia74 ano, raz za cas mu spravy pozriem, kedze mu mobil platim, vie o tom, heslo mi dal, vzdy je pri mne, ked mu poviem " no daj, kuknem ", on vie, ze do diskusii mu nejdem, len sa niekedy pozastavim nad slovnikom, poviem,ze to moze aj inak napisat, aj diskusiu s jeho frajerkou mi do istej miery ukazal, v tomto sme v pohode obaja, sam mi vela veci povie
Ma 15. Co akoze chces robit? Davno s nim macha puberta a hormony. Bud rada ze o vsetkom vies a pozna ju aj tvoj muz. Na tvojom mieste sa snazim s nou zoznamit a som na nu mila. Ci budes mu kazit prvu lasku ako matka-furia? Len preto ze sa ti nepaci jej slovnik PRED NIM? Ved to pisala jemu nie tebe
A to stretko “ani bu ani mu” - asi si syna nenaucila, ze ma priatelku mame predstavit ak sa este nevideli.
Neviem prepac ale taky scestny mi pride tvoj postoj
@anonym_autor my sme do 18 ziadnych frajerov ani frajerky nemohli. Ani som nechodila s chalanmi von, ani som nesmela hovorit o chalanoch. Teraz sme vsetci spokojni. Ziadne neziaduce tehotenstva a podobne. Led som si nasla frajera v puberte, tak proste oco zavelil a bolo po frajerovi. Ked vidim ako dopadli moje kamosky, som velmi rada za takuto vychovu a budem rovnako vychovavat moje deti.
@anonym_autor my sme do 18 ziadnych frajerov ani frajerky nemohli. Ani som nechodila s chalanmi von, ani som nesmela hovorit o chalanoch. Teraz sme vsetci spokojni. Ziadne neziaduce tehotenstva a podobne. Led som si nasla frajera v puberte, tak proste oco zavelil a bolo po frajerovi. Ked vidim ako dopadli moje kamosky, som velmi rada za takuto vychovu a budem rovnako vychovavat moje deti.
@anonym_33a2f4 potom tu vyplakávajú ženy že ich deti sa s nimi nechcú rozprávať a nevedia o nich nič. Lebo ich držíte na uzde a pritom za vašimi chrbtami robia hrozné veci. Len klamu až sa im z úst práši a verte mi, že ani len nevedia, že klamu. Videla som veľa takých rodičov. Že vy ste boli ako baránok neznamená že vaše dieťa to bude akceptovať a bude spokojné. 🤷🏼♀️ ako som povedala voľnosť a pravidlá je ideálna cesta
@anonym_33a2f4 potom tu vyplakávajú ženy že ich deti sa s nimi nechcú rozprávať a nevedia o nich nič. Lebo ich držíte na uzde a pritom za vašimi chrbtami robia hrozné veci. Len klamu až sa im z úst práši a verte mi, že ani len nevedia, že klamu. Videla som veľa takých rodičov. Že vy ste boli ako baránok neznamená že vaše dieťa to bude akceptovať a bude spokojné. 🤷🏼♀️ ako som povedala voľnosť a pravidlá je ideálna cesta
@anonym_fef9e6 naši sa s nami rozprávali a vysvetlili nám všetko prečo to robia. S rodičmi máme veľmi dobrý vzťah a sme im vďační za výchovu. Tak isto to mali v rodine moji rodičia. Stačí s deťmi komunikovať a byť prísny ale s láskou. 🙂
@anonym_fef9e6 a uprimne radsej budme ak sa so mnou moja 16 rocna dcera nebude rozpravat ako to ze by mala “vychrapavat” a random borcami.
@anonym_fef9e6 a uprimne radsej budme ak sa so mnou moja 16 rocna dcera nebude rozpravat ako to ze by mala “vychrapavat” a random borcami.
@anonym_33a2f4 to môže aj tak, spolužiačka z strednej sexovala na ihrisku, na lúke, v nákupnom centre na záchodoch, v kabínkach. Lebo jej mama ju tak prísne kontrolovala a k čomu to bolo? Ak to dievča chce môžete sa vy rozprávať koľko len chcete, kontrolovať ako chcete proste sa to stane 🤷🏼♀️
Deti sa nedá nikdy kontrolovať na 100% sú proste deti čo budú slušné počúvať a potom deti čo majú takú povahu, že aj keby ste ich doma držali tak porušia všetko.
Ma 15. Co akoze chces robit? Davno s nim macha puberta a hormony. Bud rada ze o vsetkom vies a pozna ju aj tvoj muz. Na tvojom mieste sa snazim s nou zoznamit a som na nu mila. Ci budes mu kazit prvu lasku ako matka-furia? Len preto ze sa ti nepaci jej slovnik PRED NIM? Ved to pisala jemu nie tebe
A to stretko “ani bu ani mu” - asi si syna nenaucila, ze ma priatelku mame predstavit ak sa este nevideli.
Neviem prepac ale taky scestny mi pride tvoj postoj
@anonym_bca92c moj muz ju nepozna, len ju eviduje, ze tam na treningoch je, kedze ho vozi viac menej on, ano ma 15! nie 18 nast, nie 20...ja napriklad nechapem, preco by som ja sa s nou mala chciet zoznamit a byt mila, furia nie som, co mi syn dnes ked prisiel povedal, ze ju to mrzi, ze ma nepozdravila, ale dnes ze ma svoje dni, tak jej kupil cokoladu a vodu, ked boli spolu vonku, lebo som sa ho len opytala, ze preco nesli niekde sa aspon na pizzu schovat, kedze som videla pohyb na jeho ucte, ale nic som mu nevycitala, sam mi povedal
@anonym_bca92c moj muz ju nepozna, len ju eviduje, ze tam na treningoch je, kedze ho vozi viac menej on, ano ma 15! nie 18 nast, nie 20...ja napriklad nechapem, preco by som ja sa s nou mala chciet zoznamit a byt mila, furia nie som, co mi syn dnes ked prisiel povedal, ze ju to mrzi, ze ma nepozdravila, ale dnes ze ma svoje dni, tak jej kupil cokoladu a vodu, ked boli spolu vonku, lebo som sa ho len opytala, ze preco nesli niekde sa aspon na pizzu schovat, kedze som videla pohyb na jeho ucte, ale nic som mu nevycitala, sam mi povedal
@anonym_autor mas uplne v poriadku nazory. Nemas sa co ty ani zoznamovat s nejakM teliatkom ktore ma hentaku uroven. Ked bude mat chalan 20 a bude sa chciet zenit nech ti frajerky predstavuje. Ja by som zakazala taketo ´vztahy” s takymito individuami.
Min tyzden som isla u nas pri ihrisku futbalovom a mlade dievcata ( 7.-9. trieda) stali a pozerali na chalanov ako hraju. Ale ten slovnik, strasny. 4 kamaratky a jedna hovori dalsej , pod s nami sa pozriet hentam, ty pi .. vyje.... , a ona na to nic. Normalne sa bavili vsetky dalej, ako nic. A oblecene strasne, kratasy, ze polka zadlu bola vidiet a tricko zakrylo ledva prsia. Sa cudujem, ze im to rodicia kupia a nepovedia ani slovo, ked ich v tom vidia.
@anonym_ff7324 minule som išla na elektricke do práce a na jednej zo zastávok som videla také mladé študentky asi na strednú chodia. Ale ako tie boli oblečené... prvé čo ma napadlo či rodičia vedia ako sa obliekajú. Ja neviem či by som takto pustila svoju dcéru von.
ja som oblecenie neriesila, mala crop top a teplaky, tenisky, bezne oblecenie mladých dievčat dnes, nebola výstredná, ani nič, viem od syna, ze nerobí až tak problemy, ale sám mi uznal, ze mu vadi, ze pije a fajci a chodi s kamosmi do noci....syna nemám problem pustit aj do vecera, kedze viem, ze ma futbal a kamosov a podobne, nezakazujem, rozpravame sa
@anonym_autor mas uplne v poriadku nazory. Nemas sa co ty ani zoznamovat s nejakM teliatkom ktore ma hentaku uroven. Ked bude mat chalan 20 a bude sa chciet zenit nech ti frajerky predstavuje. Ja by som zakazala taketo ´vztahy” s takymito individuami.
@anonym_33a2f4 vobec nesuhlasim. Za to ze 13 rocna stuhla pri frajerovej mame ju nehodno titulovat teliatkom alebo individuom.
A mama by sa mala chciet aspon zoznamit (planovat spolocny cas nemusi), kedze synovi ocividne na dievcati zalezi.
Oprava- autorka dodatocne napísala ze dievcina vraj pije a fajci, to problem je
@anonym_33a2f4 vobec nesuhlasim. Za to ze 13 rocna stuhla pri frajerovej mame ju nehodno titulovat teliatkom alebo individuom.
A mama by sa mala chciet aspon zoznamit (planovat spolocny cas nemusi), kedze synovi ocividne na dievcati zalezi.
Oprava- autorka dodatocne napísala ze dievcina vraj pije a fajci, to problem je
@anonym_13647b ja som nikde nenapisala, ze je teliatko, alebo individuum😕
Ako riešiť? Pamätať na to, že aj jeho "frajerka" je len dieťa a má ešte stále aj detské prejavy, že stuhne ak vidí prísny pohľad mamy svojho frajera. Súdis ju podľa toho ako píše súkromné správy svojmu frajerovi, ale vieš, deti v puberte medzi rovesníkmi nie sú žiadni anielici, hoci sa tak pred rodičmi môžu tváriť. Medzi kamošmi sú takí ako pubertaci, nadavaju a áno aj fajčia - hľadajú sa. A súkromné správy patrili tvojmu synovi, neboli pre teba. Taká je proste puberta.
Ako riešiť? Pamätať na to, že aj jeho "frajerka" je len dieťa a má ešte stále aj detské prejavy, že stuhne ak vidí prísny pohľad mamy svojho frajera. Súdis ju podľa toho ako píše súkromné správy svojmu frajerovi, ale vieš, deti v puberte medzi rovesníkmi nie sú žiadni anielici, hoci sa tak pred rodičmi môžu tváriť. Medzi kamošmi sú takí ako pubertaci, nadavaju a áno aj fajčia - hľadajú sa. A súkromné správy patrili tvojmu synovi, neboli pre teba. Taká je proste puberta.
@ria_sprout ja toto chapem, taktiež som videla synove spravy, preto som pisala vyssie, ze ho niekedy upozornim, ze nie je uplne ok taketo pisat, on to uzna...ja som prisny pohlad nemala, syn jej vysvetlil, ze ja tak pozeram stale a na kazdeho, hold, nemam proste pohlad miluckej zeny, jednoducho aj ked som zamyslena, alebo zaostrujem pohlad, tak mam taky typ pohladu, ze si ludia myslia, ze ich bytostne neznasam, pritom ja si to vobec neuvedomujem
@anonym_33a2f4 nepochopila si vôbec… ide o to, že tie deti treba rešpektovať a potom sa aj zdôveria… aj s problémom… a rodič im ma možnosť poradiť. Lebo tie deti skúšajú nové veci, všetci sme skúšali… dôležité je, aby to nezaslo priďaleko. Môj syn mi hovoril takmer všetko.., bolo ťažké chodit po tomto tenkom ľade… zákaz, trest a hubova polievka by znamenali, že sa mi už viac nezdôveri… keď som o veciach vedela, mohla som ho nasmerovať a v podstate kontrolovať… mnohé mamky sa na rodičovskom čudovali, aké sú deti nevychovane a pritom ja som vedela o tých ich, že sú najväčšie kvietky… no a môj syn…tiež mal prvú babu v 14tich… bola to pár mesačná rucickova láska a ja keď som ich náhodou niekde spolu videla, len som krátko pozdravila ahojte a pratala som sa z cesty. Oni sa predsa nejdú brat, treba ich nechať, kto v tom veku túžil spoznávať rodičov svojej prvej lásky?

Nuž hold. To je slovník dnešnej mládeže. Nebuď prekvapená. Ja to mám doma tiež. A teda, ja som im dovolila stretávať sa u nás. Riadim sa heslom, čo mám pod strechou, o Tom mám prehľad. Akurát, tiež mal takú, zmalovana, výstrih po pupok🙈. Dievča ešte pod zákonom. No , tiez ma to desí