icon

Budú ôsmaci môcť v budúcom školskom roku ísť na bilingválne školy?

veronique_1
Dnes o 10:33

Viem, že sa plánuje zmena. Na bilingválne gymnázia sa bude chodit len z 9. ročníka. Kedy presne tá zmena nastane? Súčasní siedmaci, budú budúci školský rok ôsmaci, tí ešte budú môcť ísť z 8. ročníka na bilingválne školy? A tí, čo sú teraz šiestaci už nie?

sabrinka26
Dnes o 10:35

@veronique_1 ano. Tohtorocni siedmaci su posledni, ktori mozu ist buduci rok. Od skolskeho roku 2027/28 uz je povinny deviaty rocnik

braque
Dnes o 10:59

ano, je to tak, buduci rok este 8maci mozu, potom uz nie (ak sa to opat nezmeni)

silvike
Dnes o 11:09

@veronique_1 Co ja mam info, tak tento sk.rok mali sucasní 8maci poslednu moznost ist na biling.G. Tohto rocní 7maci, cize buduci 8maci uz tuto moznost mat nebudu.

veronique_1
autor
Dnes o 11:10
@silvike

@veronique_1 Co ja mam info, tak tento sk.rok mali sucasní 8maci poslednu moznost ist na biling.G. Tohto rocní 7maci, cize buduci 8maci uz tuto moznost mat nebudu.

@silvike Odkial mas, prosim, tu info? Mne to hovorila tiez jedna mamina, ze si to mysli ako Ty ale inde som citala zase to, co pisali mamicky vyssie.

silvike
Dnes o 11:11

@veronique_1 Pozeram, ze kocky predomnou pisu nieco ine ako ja, tak mozno som nezachytila zmenu. Takze moze byt, ze nemam aktualne info. Len teda ono dnes to moze byt tak a od septembra alebo januara zasa inak :/

silvike
Dnes o 11:13
@veronique_1

@silvike Odkial mas, prosim, tu info? Mne to hovorila tiez jedna mamina, ze si to mysli ako Ty ale inde som citala zase to, co pisali mamicky vyssie.

@veronique_1 No, moja dcera mi to vravela, ale to este na zaciatku sk.roku. Ona je teraz 8r. a rozmyslali sme nad bil.g. tak to trosku riesila a zaujimala sa o to. Tak len od nej.

braque
Dnes o 11:18
@silvike

@silvike nie je to spravne. Dcera skusala tento rok z osmicky a nepodarilo sa, tak sme dufali ze ked skusi o rok z deviny, tak bude konkurencia nizsia ale bez osmakov to bude az o 2 roky.

silvike
Dnes o 11:25
@braque

@silvike nie je to spravne. Dcera skusala tento rok z osmicky a nepodarilo sa, tak sme dufali ze ked skusi o rok z deviny, tak bude konkurencia nizsia ale bez osmakov to bude az o 2 roky.

@braque Aha, tak zrejme som nemala aktualne inf. Cize aj syn ktory je teraz 7mak, moze o rok skusit z 8ky na bil.g. ?

mims
Dnes o 11:40

To sa tyka iba bilingvalneho gymnazia ci aj inych skol?

sabrinka26
Dnes o 12:23
@silvike

@silvike mas zle informacie

sabrinka26
Dnes o 12:25
@silvike

@braque Aha, tak zrejme som nemala aktualne inf. Cize aj syn ktory je teraz 7mak, moze o rok skusit z 8ky na bil.g. ?

@silvike ano. Ak je teraz siedmak, buduci rok moze ist skusit na bilingvalne. Rocnik po nom uz pojde automaticky do deviateho rocnika (to su tohtorocni siestaci,ti uz maju smolu)

krajinka
Autor odpoveď zmazal
krajinka
Dnes o 13:46

bilingvalnych skol ktore funguju na zaklade medzinarodnych dohod sa to netyka, tam budu nadalej brat aj z osmicky