Oplatí sa ísť na bilingválne gymnázium?
Kto má deti na bilingválnom, oplatilo sa im tam isť už z osmičky alebo radšej klasické gymnázium. A este mate niekto dieta na gymnaziu kukucinova poprad, ci uz klasicke alebo bilingvalne dakujem.
pokial viem z 8r. sa uz nebude dat ist
este tento rok sa da ist
Zalezi co ocakavas od tej skoly. Kazdopadne stale je to len gymnazium tak okrem jazyka, ktory sa vies na danu uroven C1 z ktorej sa maturuje dostat aj bez toho nebudes mat v rukach ziaden papier. Takze najdolezitejsie je vediet zodpovedat otazky chces ist po gymnaziu studovat do zahranicia? Chces po gymnazium ked urobis VS ci uz na SK alebo v zahranici ist do zahranicia? Ak nie neoplati sa. A samozrejme, statu do ktoreho chces ist trrba prisposobit aj studium, nebude mat velmi zmysel studovat napr. anglicky gympel ked potom budes robit osetrovatelku vo Svajciarsku alebo studovat v inom ako anglickom jazyku na VS.
a je lepsie ist na vs z klasickeho alebo bilingvalneho
@anonym_autor zalezi aka VS na bilingvalnom niektore predmety su vylucne v anglictine a osobne poznam vela medikov ktori mali velky problem pri uceni na prijimacky kedze nevedeli slovenske pojmy len po anglicky takze sa museli ucit viac menej 2x to iste. Ale na take medzinarodne vztahy, prekladatelstvo/tlmocnictvo to moze byt obrovskou vyhodou. Potom na skoly ako pravo, marketing, ekonomia, policajna akademia... to je uplne jedno.
Ako absolvent bilingvalu ho odporucam vsetkymi 10timi. Za mna najlepsia skola, aku som absolvovala (ratam aj studium na VS v zahranici). Dalo mi to do realneho zivota viac ako napr. VS - pravo.
@anonym_autor ja som mala bilingválne a potom som šla študovať prekladateľstvo. Popri štúdiu som mala anj na úrovni C1 otvorilo mi to dosť možnosti pracovných ponúk. Za mňa super
a odporucate ist z osmeho alebo z deviateho rocnika
osmeho
Je jedno ci z 8 alebo 9 rocnika, kedy sa podari dostat ...
Môj je na bilingválnom, išiel z osmičky a je veľmi spokojný so svojím rozhodnutím .
@anonym_autor kamaratkinu dcéru zobrali na zubarinu po bilingválnom gymnazium, má aj certifikát C1.Uz by tam nešla, ale vtedy chcela študovať manažment.Casom zmenila názor a v 3.rocniku sa sústredila na predmety dôležité na medicinu/zubarinu.
Ako byvaly absolvent - oplatilo. Jazyk otvoriö dvere vela pracovnym ponunam nielen na sk, ale aj v zahranici. A musim povedat, ze mozno polka rocnika aj v zahranici zakotvila....
@anonym_autor zalezi aka VS na bilingvalnom niektore predmety su vylucne v anglictine a osobne poznam vela medikov ktori mali velky problem pri uceni na prijimacky kedze nevedeli slovenske pojmy len po anglicky takze sa museli ucit viac menej 2x to iste. Ale na take medzinarodne vztahy, prekladatelstvo/tlmocnictvo to moze byt obrovskou vyhodou. Potom na skoly ako pravo, marketing, ekonomia, policajna akademia... to je uplne jedno.
@anonym_87be61
Nemas pravdu nas syn je vonku auditor v korporate a musel mat C2
@anonym_autor Ja som chodila na nemecké bilingválne a bolo to najlepšie možné rozhodnutie. S C1 už môže učiť na jazykových školách a, ak žije v oblasti s nedostatkom učiteľov, zamestnajú ho na dohodu aj na ZŠ/SŠ. Nehovoriac o korporátoch, čo hľadajú nemecky hovoriacich zamestnancov. Čiže možnosť uplatnenia je vysoká aj bez univerzity, pokiaľ si vyberie správny jazyk - nemusí to byť len nemčina, treba pozrieť, ako žiadané sú jednotlivé jazyky na trhu práce.
Tak si treba ujasnit, ktory gympel. Lebo v poprade su na kukucinke zrovna 2 rozne gymple - klasicky je stary popradske nabrezie, zamerany na mat-fyz. Bilingualny patri pod tatarku. Kedze som uz aktualne peknych par rokov prec z pp, uz neviem az tak urovne, ale "bilinky" patrili medzi najlepsie nemecke gymple na svk. A klasicky kukucinka ma tiez stale velmi dobru uroven.
V dnesnej dobe, ak niekoho bavia jazyky a chce ist na gympel, tak preco to nespojit... jazyk na super urovni bude vzdy len plus...
Tak si treba ujasnit, ktory gympel. Lebo v poprade su na kukucinke zrovna 2 rozne gymple - klasicky je stary popradske nabrezie, zamerany na mat-fyz. Bilingualny patri pod tatarku. Kedze som uz aktualne peknych par rokov prec z pp, uz neviem az tak urovne, ale "bilinky" patrili medzi najlepsie nemecke gymple na svk. A klasicky kukucinka ma tiez stale velmi dobru uroven.
V dnesnej dobe, ak niekoho bavia jazyky a chce ist na gympel, tak preco to nespojit... jazyk na super urovni bude vzdy len plus...
@guiseppinka ale ja myslim anglicky na kukucinovej
@guiseppinka ale ja myslim anglicky na kukucinovej
@anonym_autor fiha, tak beriem spät. To som nevedela, ze uz aj anglicke maju... ale vravim, uz dlho nie som v pp. A "stary gympel" bol vzdy matfyzacky orientovany... ale myslienka ostava rovnaka - ak bavi (akykolvek) jazyk, vzdy je to plus.
Na vyske som mala kamosku z bulharskeho gympla. Sla tam, lebo jej mame vyhovovala organizacia a ta kamoska si to v podstate vzdy pochvalovala...

čo očakávaš od toho gymnázia? niekomu sa oplatí - niekomu neoplatí… 🤷♀️