Cena za stužkovú 500€ žiak
Syn má o pol roka stužkovú. Na rodičovskom združení sa vybral catering, ja som s ním nesúhlasila. Cena mi príde neskutočne prestrelená, akoby si niekto len ryžoval na akcii. Za predjedlo, polievku, druhé jedlo a švédske stoly + voda v džbánoch platia niečo okolo 48 eur. Plus si mamičky odhlasovali aj výzdobu za asi 600 eur. V tejto cene stále nie sú podtácky, návleky, dokonca ani káva - všetko sa dopláca + miestnosť. Príde vám toto normálna cena alebo som len ja mimo? Sme z menšieho mesta. Budget na stužkovú je 500 eur na žiaka
@anonym_1e0855 no to by neslo u nas :DD mama aby nebola na stuzkovej a ide frajer? taku by nehrali. To ti nie je luto?
@anonym_a1a314 učím na SŠ, vtedy mame aj u nás stuzkovu. Takže som s tým ok
Este by som chapala ze cca 100Eur na ziaka za jedlo, pitie a tak + 500Eur dokopy na vyzdobu. Ale 500na ziaka? Co tam bude Ed Sheeran? Ved to je minimalne 10tisic dokopy.
@proste_zuza Kolko ste mali v triede ziakov, ze ti vyslo 10 tisic 😂😂
@matkahelka Presne tak, ved mnohe decka uz byvaju na intraku, staraju sa tam o seba samy, netusim, preco by si nevedeli zariadit jednu stuzkovu. U nas triedna vyslovene povedala, ze ona nepohne ani prstom, ze studenti su dost zbehli, aby si poradili aj sami. A aj viem, ze si to vybavuju.
@mandzula ty si vôbec nepochopila že rodičia poniektorí mali známych a dokázali omnoho lacnejšie zohnať napr. fotografa, zákusky.... tu išlo o tie známosti popr. niekto mal firmu tak vedel dať lacnejšie. tu nešlo o to či si vedia alebo nevedia študenti objednať. Jasné, že za peniaze aj sprostí dokáže nakúpiť, objednať. a potom stužková vyšla na x eur. my sme dávali po 400 e a ešte sa aj 120 vracalo rodičom naspäť. 1,5 roka dozadu bola stužková. ale vďaka tomu že bolo veľa vecí spravených cez známych.
@anonym_autor minule som hovorila niekomu, že koľko ma moja stužková stála XY rokov dozadu. 100 eur každý školský rok= 400eur a dodatočne sme sa skladali po cca 30eur na darček pre triednu ( zlata retiazka).
V cene bolo: torta, kamera, fotograf, predjedlo, polievka, hlavne jedlo, dj, výzdoba, kytice pre učiteľov, darčeky do súťaže a alko/nealko aj káva. Mali sme to v školskom internáte, varili nám žiaci, aj nás obsluhovali. A aj tak nám peniaze zostali,tak sme celá trieda išli na pizzu a pivo po vysvedčku.
v synovej triede mali stužkovú vlani, skladali sa po 350 Eur a ešte zvýšilo asi 500 Eur na občerstvenie na maturitu čo majú teraz, už to sa mi zdalo veľa... ale oni len za kameramana+fotografa+DJ platili 2300 Eur čo je za mňa priveľa, ale tak vraj sa tak dohodli čiže ak som nechcela pokaziť synovi stužkovú pekne sme cálovali
@mandzula ty si vôbec nepochopila že rodičia poniektorí mali známych a dokázali omnoho lacnejšie zohnať napr. fotografa, zákusky.... tu išlo o tie známosti popr. niekto mal firmu tak vedel dať lacnejšie. tu nešlo o to či si vedia alebo nevedia študenti objednať. Jasné, že za peniaze aj sprostí dokáže nakúpiť, objednať. a potom stužková vyšla na x eur. my sme dávali po 400 e a ešte sa aj 120 vracalo rodičom naspäť. 1,5 roka dozadu bola stužková. ale vďaka tomu že bolo veľa vecí spravených cez známych.
@anonym_0c2990 Mas pravdu, ja vsak reagujem primarne na toto: my rodičia sme do toho vôbec nič, čo som dost nepríjemne prekvapená, vraj je to ich stužková tak oni si zabezpečujú všetko. Rodic sa ma tesit, ze ma o tuto starost menej a k tomu dieta, ktore ho nepotrebuje za ritou.
Máme stužkovú za sebou. Zbierali sme sa priebežne, dokopy 400€ na žiaka. Po vyúčtovaní to bolo cca 380€ na žiaka. V cene bola miestnosť, večera a druhý chod teplý bufet, koláče, kvety, DJ, fotograf, výzdoba, sviečky na čiernu kroniku, rekvizity k programu, stužky, gravírované poháre. Stravná jednotka pre 3 osoby. Kto mal len 1 rodiča, tomu sa časť sumy vrátila. Zvyšok ide na matury - pohostenie, kvety, rozlúčka.
Radsej mohli ist na predlzeny vikend ako trieda. Cena prestrelena. To im bude varit Michelinsky kuchar?
Stuzkovu som mala v rok 2006 🫣 a uz vted nas stala stuzkova v prepocte takmer 300€ takze teraz tych 500€ mi nepride taky rozdiel. Skladali sme sa ,teda v kazdom rocniku sa uhradila cast sumy
@anonym_autor presne aj u nás. A tým, že ma stuzkovu viac tried, tak si jedno dieťa môže vziať len 2osoby +. Dcéra si berie otca a priateľa. Ja zostávam doma😵💫
@anonym_1e0855 Tak dufam, ze priatel plati polovicku tych nakladov na stuzkovu. 🙄 To co za blbost si odhlasovali? Viem pochopit ak dieta ma len 1 rodica, tak ze vezme priatela alebo priatelku. Neviem aky mas vztah s dcerou, ci zije len s otcom, ale pokial nie, mna ako matku by to velmi bolelo, ze dala prednost priatelovi predomnou. Ten priatel za par mesiacov s nou ani nemusi byt, co je dost pravdepodobne v tomto veku. Smutne toto... Asi by som sa zamyslala nad tym aky to vlastne mam s dcerou vztah, ze na svojej stuzkovej ma nechce.
U nás na gympli sa zbiera 500e žiak a môže mať 3 osoby so sebou. Nerobí sa nič extra premiové a ceny sú bohužiaľ také...
@anonym_autor je to zas a znova umelo predrazene aby si niekto z umeleho zisku kupil nove BMW radu X, jednoducho nezaplat a uplne kašli na nich, stuzkova nie je povinna udalost a darmozracom platit logicky nebudes...
@anonym_autor presne aj u nás. A tým, že ma stuzkovu viac tried, tak si jedno dieťa môže vziať len 2osoby +. Dcéra si berie otca a priateľa. Ja zostávam doma😵💫
@anonym_1e0855 Hanba. Vezme priateľa namiesto mamy.
mala som stuzkovu pred 8 rokmi a vtedy nas to stalo cca 350 eur -- šporilo sa na to vsak od prveho rocnika, mamka si nastavila trvaly prikaz cca 10eur mesačne -- takmer zanebdatelna ciastka, no rychlo sa to nazbieralo. pri cene stuzkovej 500eur, ked na to setris tie 3 roky tak to mas odkladanie 14eur mesacne -- ved to je cena jedneho obeda s kávou...
@anonym_autor moj nazor je taky, ze to ma byt uz individualna zalezitost....kto chce nech ma stuzkovvu, ktor nechce nech nema
hlupo povedane, ale nemusis ist.....pamatam si moju stuzkovu, mala som spoluziacku ktora isla s rodicmi len na program a veceru nie. Neplatili nic
@anonym_1e0855 to by som nesúhlasila.Mali by ste ísť ako rodina priateľ môže prísť neskôr.My máme tento rok a kto chce ľudí navyše musí si ich zaplatiť.
@anonym_autor platíme 450 eur strava, výzdoba, sala.Bude to vo veľkom tanečnom štúdiu kde všetko pripravia.Radsej by som bola, keby išli ako trieda na výlet ako kupovať šaty, lodičky, vlasy ja nie som na takéto ceremónie.
500 na ziaka sme sa zberali aj my, ale 20 rokov dozadu, takze suma je podla mna ok (este zvysilo na chatu a veci okolo - oznamka, tablo). ale zas 600 vyzdoba je riadne prestrelena suma, za tolko som nemala ani na vlastnej svadbe.
Na aktuálnu situáciu to nie je veľa. Samozrejme, da sa aj lacnejšie, ale je to stužková deti, ktoru maju raz za zivot a chcú to mat podla svojich predstáv, nechcu ju mat ako najlacnejsiu variantu. Zvyčajne sa na to odkladá od 1.rocnika ,aby to nebola velka záťaž naraz. Nerobili ste to tak?
@anonym_0ba558 áno ano robili, u nás nie je ani tak problémom ten rozpočet 500 eur, len tá cena catering im vadí. Rozpočet schválili všetci na začiatku 1. ročníka
@anonym_autor Vydrbte sa na to, a chodte na vylet.
@anonym_261ed3 navrhovalo sa aj to ale deti chcú stužkovú, výlety majú v škole aj s rodičmi, nie je to pre nich tak výnimočné ako stužková
@anonym_autor omggg a z kade má rodič zobrať toľko peňazí ? :OOO že 700 eur na osobu ? Veď to je celá výplata na východe ...strašné dačo, neviem že či by som mala takto z ničoho nič zrazu dať svojej dcére 700 eur z čoho ....
@anonym_autor omggg a z kade má rodič zobrať toľko peňazí ? :OOO že 700 eur na osobu ? Veď to je celá výplata na východe ...strašné dačo, neviem že či by som mala takto z ničoho nič zrazu dať svojej dcére 700 eur z čoho ....
@anonym_f96b7c preco z nicoho nic? Je uplne bezne,ze sa to riesi uz v prvom rocniku a takisto priblizna suma a kazdy rok das urcitu sumu
@anonym_f96b7c preco z nicoho nic? Je uplne bezne,ze sa to riesi uz v prvom rocniku a takisto priblizna suma a kazdy rok das urcitu sumu
@petulda333 áno ale aj tak celú výplatu dať na stužkovú keby som mala tie deti 3 tak 2100 eur len na stužkové ? A čo budeme jesť a z čoho platiť účty ?? Nebola by som schopná ani toľko našetriť za tie 4 roky ..
@petulda333 áno ale aj tak celú výplatu dať na stužkovú keby som mala tie deti 3 tak 2100 eur len na stužkové ? A čo budeme jesť a z čoho platiť účty ?? Nebola by som schopná ani toľko našetriť za tie 4 roky ..
@anonym_f96b7c Človek, ktorý zarába 700 eur hádam nemá 4 deti. Ak áno, je to blázon a môže sa hnevať akurát na seba, nie na cenu stužkovej.
Toto sú normálne výdavky, s ktorými treba pri deťoch rátať - strojček na zuby, vodičský preukaz, stužková, VŠ... O tomto sú deti, nie o starom koníkovskom motte, že kde sa najedia tri deti, naje sa i štvrté. Potom to takto vyzerá. Chudákovi sa zdá všetko drahé a zbytočné a vychová ďalších nešťastných chudákov, ktorí si ponesú komplexy celý život.
@anonym_f96b7c spadla si z marsu? 10-15€ mesacne nie si schopna odlozit? Na vychode to za jeden vikend chlap prepije. Kto fajci, tolko prefajci za 3-4 dni. Prave preto sa to setri od 1.rocnika, aby si to mohli dovolit aj deti zo skromnejsich pomerov.
@anonym_f96b7c ved to mas 250€ na rok cca. Odlozis 13€ mesacne...to mi zas nevrav,ze sa neda. A zijem na vychode,zemplin....
@anonym_f96b7c spadla si z marsu? 10-15€ mesacne nie si schopna odlozit? Na vychode to za jeden vikend chlap prepije. Kto fajci, tolko prefajci za 3-4 dni. Prave preto sa to setri od 1.rocnika, aby si to mohli dovolit aj deti zo skromnejsich pomerov.
@anonym_e92efe ze za vikend. Za hodinu tolko nekto prepije

Este by som chapala ze cca 100Eur na ziaka za jedlo, pitie a tak + 500Eur dokopy na vyzdobu. Ale 500na ziaka? Co tam bude Ed Sheeran? Ved to je minimalne 10tisic dokopy.
@proste_zuza 100€ na ziaka za jedlo? ked ma ziak partnera a rodicov, teda za 4 osoby 100€? a jedlo pre ucitelsky zbor? priestor? hudba? kameraman a fotograf? kvety pre ucitelov? ty si z velmi lacneho kraja.