icon

Chcete učiť biológiu a geografiu na strednej škole?

27. nov 2023

Ahojte, ak by som chcela vyučovať na stredných školách biológiu a/alebo geografiu, tak sa študuje pedagógia alebo daný odbor (biológia, geografia) a neskôr sa robí pedagogické minimum?

zuzanockamt
•
27. nov 2023

Učiteľstvo v aprobácii predmetov BIO - GEO.

dskjhfdlkdjhl
•
27. nov 2023

Treba vystudovat ucitelstvo tych predmetov, ktore chces ucit, da sa to na pedagogickej fakulte, alebo napr. na prirodoveckej, tam sa tiez da studovat ucitelstvo, kde budes mat biologiu s niecim v kombinacii.

autor
•
27. nov 2023

Ďakujem a sú to podľa vás žiadané predmety?

julka188
•
27. nov 2023

Podla toho v ktorom regióne Slovenska. Z mojich skusenosti -biologia stredne ziadana, geografia malo ziadana ( Presovsky kraj)

autor
•
27. nov 2023

@julka188 som z BA

emilkkkk
•
27. nov 2023

Školy majú normálne študijné programy učiteľstvo x a y predmetu, to vyštuduješ a máš. Čo sa týka žiadanosti, tak podľa mňa sú to jedny z tých lepších volieb.

monsterablue
•
Autor odpoveď zmazal
•
oriesocek
•
27. nov 2023

Tieto predmety sa studuju bud na pedagogickej alebo prirodovedeckej - ucitelsky smer. Tym, ze su hlavne na zs a zo strednych hlavne na gymnaziu, tak urcite nie je taky dopyt ako po slovencinaroch, kombinacii matematika -fyzika, jazyky... Ale v Ba podla mna chybaju vsetky kombinacie ucitelov.

euka210
•
27. nov 2023

Geografia ma slabu dotaciu, uz to nie je ako kedysj
I ze 2h tyzdenne, Biola trochu lepsie, ale max.2h tyzdenne na triedu. Ziadane su jazyky a mat, fyz, che.

ivka225
•
29. nov 2023

Zasa ale ak si z BA, tak tam sú väčšinou pomerne veľké školy, kde sa dobre uplatníš aj s Bio-Geo. Ak ťa tieto oblasti bavia, neváhaj a prihlás sa, myslím, že na Prírodovedeckú fakultu UK. Teda ak chceš študovať v BA.