icon

Chodíte na odbor ekológia a environmentalistika v Prešove?

veny200
14. sep 2026

Ahojte, chcem sa opýtať, či chodí niekto na VŠ odbor ekológia a environmentalistika v Prešove? Alebo či sa niekto chystá? Alebo či ma niekto niejake skúsenosti?
Ďakujem za každú odpoveď

jeennyv
14. sep 2026

Co s tym odborom chces realne robit? To je max na dobry dojem, studovali to moje kamosky..kazda robi ine…

mandzula
14. sep 2026

Neboj, da sa uplatnit aj s takym odborom. Moj ex s nim uz roky robi pre Slovensky vodohospodarsky podnik, ini robia pre NP, CHKO, MZP SR, na odboroch ZP, v roznych podnikoch likvidujucich odpady, mimovladkach.

veny200
autor
14. sep 2026
@jeennyv

Co s tym odborom chces realne robit? To je max na dobry dojem, studovali to moje kamosky..kazda robi ine…

@jeennyv tak môžeš sa dostať aj do kancelárie ktoré sa zaoberá životným prostredím…

jeennyv
14. sep 2026
@veny200

@jeennyv tak môžeš sa dostať aj do kancelárie ktoré sa zaoberá životným prostredím…

@veny200 😀😀😀 do kancelarie chce ist kazdy aj so zs a ss…a ako s tym do toho ist v dnesnej dobe… v zivote by som so nic take nestudovala iba nieco co ma potencial…

anonym_a635fb
14. sep 2026

Osobne ako človek čo vyštudoval environmentalistiku a ekológiu, odpadové hospodárstvo apd - ti radím, nechoď do toho. Len asi 1/10 z nás sa uplatnila v odbore. Taký človek je 1 vo veľkej firme.

martinmmartin
14. sep 2026

Aka je tvoja idealna predstava kde si o 20 rokov?
Kde robis? Kde byvas? kolko zarabas - skus nam nakreslit takyto idealny obrazok a uvidis ci je to dosiahnutelne

oceanahory
14. sep 2026
@jeennyv

@veny200 😀😀😀 do kancelarie chce ist kazdy aj so zs a ss…a ako s tym do toho ist v dnesnej dobe… v zivote by som so nic take nestudovala iba nieco co ma potencial…

@jeennyv Ja by som zase v zivote nikdy nestudavala nic iba preto, ze to ma potencial 🥴. Potencional ma vsetko, s cim sa clovek stotoznuje, je ochotny sa tomu naozaj oddat a pracovat na sebe a svojich cieloch.

veny200
autor
14. sep 2026
@jeennyv

@jeennyv čo podľa vás ma potencional? Aký odbor?

jeennyv
14. sep 2026
@veny200

@jeennyv čo podľa vás ma potencional? Aký odbor?

@oceanahory anonym vyssie ma pravdu 1/10 bilanciu , vies kolko enviromentalistov poznam, plnu prdel, to ze jedna tu napise jasne, robia tam a tam… jasne a len tak ich cakali… treba byt realny
@veny200 ekonomika, zdravotnictvo, biologia..ale uprimne , ked sa niekto pyta na kam na vs chyba je inde, tak bud mam nejaky ciel a chcem studovat a vediet, co robit alebo co vs len lebo uz ju ma skoro kazdy… a sak nieco budem

oceanahory
14. sep 2026
@jeennyv

@oceanahory anonym vyssie ma pravdu 1/10 bilanciu , vies kolko enviromentalistov poznam, plnu prdel, to ze jedna tu napise jasne, robia tam a tam… jasne a len tak ich cakali… treba byt realny
@veny200 ekonomika, zdravotnictvo, biologia..ale uprimne , ked sa niekto pyta na kam na vs chyba je inde, tak bud mam nejaky ciel a chcem studovat a vediet, co robit alebo co vs len lebo uz ju ma skoro kazdy… a sak nieco budem

@jeennyv Ja poznam zase vela ekonomov, zdravotnikov (nie lekarov) aj biologov, co robia napr. v gastro, skolstve, ci predavacov v potravinach, teda uplne mimo ich odboru 🤷...

veny200
autor
14. sep 2026
@jeennyv

@jeennyv pýtala som sa len na vás názor a slušne…

veny200
autor
14. sep 2026
@oceanahory

@jeennyv Ja poznam zase vela ekonomov, zdravotnikov (nie lekarov) aj biologov, co robia napr. v gastro, skolstve, ci predavacov v potravinach, teda uplne mimo ich odboru 🤷...

@oceanahory presne tak, to je o človeku…

nicemary
14. sep 2026

Ak ťa to naozaj veľmi baví, tak do toho choď, inak radšej nie. Syn vyštudoval lesníctvo v Brne, pracuje v tom odbore, skôr vedecký smer. Má kamarátov enviromentalistov, ale nie je také ľahké nájsť si potom prácu, a platy tiež nič moc. Ale napr. o absolventoch arboristiky tuším bol celkom dopyt. Záleží na odbore a šikovnosti.

jeennyv
15. sep 2026
@veny200

@jeennyv pýtala som sa len na vás názor a slušne…

@veny200 sorry ked som slangovym vyrazom, co ani nie je poriadna nadavka urazila tvoj jemnocit…koncim, lebo to bude dalsi tema o tom, ze niekto nieco velmi preziva a sa preziva… tu uz od ruky a pluc nemozes nic napisat😀