icon

Čo si obliecť na zápis na vysokú školu?

9. sep 2026

Dobrý deň.
Chcela by som sa spýtať, čo ste si obliekali na zápis na výšku?
Niečo formálne ako na maturity alebo obyčajne? Alebo je tam nejaký ,,nepísaný dresscode”?
Idem prvýkrát na takúto udalosť a neviem čo očakávať, že ako sa to berie.
Ďakujem za pekné a slušné odpovede 🙂

anonym_f20c42
9. sep 2026

Nemusíš byt slávnostne oblečená

sisa_s
9. sep 2026

Obycajne, ved to je len nekonecne vypisovanie papierov 😀

anonym_5f85db
9. sep 2026

Bezne denne oblecenie, slušne az potom na samotné skúšky. Bezne denne nosenie potom tiez na zápočty.

anonym_5af16d
9. sep 2026

normalne sa slusne oblec vyhla by som sa mikinam, sortkam, leginam, teplakom ale nejake rifle a slusne tricko bude uplne v poriadku.

patka06
9. sep 2026

Dcéra bola na zápise v pondelok, mala bežné slušné oblečenie, nie rifle. Zápis je len na študijnom oddelení.
Slávnostné oblečenie požadujú na VŠ na až na otvorenie akademického roka

lucka_ke
9. sep 2026

syn mal zápis online

anonym_8fc415
9. sep 2026

My sme mali zapis v aule, milion ludi, milion papierov.. obleč si co chces, mozno nie krátke sortky a tričko s vystrihom

lucka_ke
9. sep 2026

myslela som si, že už sa ani klasické zápisy nerobia...

anonym_e7eae8
9. sep 2026
@lucka_ke

@lucka_ke
vidis, zas si sa nieco dozvedela, hlupa snad uz neumries 🙂

lucka_ke
9. sep 2026
@anonym_e7eae8

@lucka_ke
vidis, zas si sa nieco dozvedela, hlupa snad uz neumries 🙂

@anonym_e7eae8 v dobe internetu a online riešenia nevidím dôvod schádzať sa v aule a vypisovať papiere, keď to zvládnu technické školy zvládnu to všetky

januska12323
9. sep 2026

Zápis nie je žiadna udalosť. Obleč sa ako chceš.

anonym_8fc415
9. sep 2026
@lucka_ke

@anonym_e7eae8 v dobe internetu a online riešenia nevidím dôvod schádzať sa v aule a vypisovať papiere, keď to zvládnu technické školy zvládnu to všetky

@lucka_ke nevidis dovod.. nam tam vysvetlili ais, kreditovy system, mali prihovor nejaki veduci fakulty, katedry, rozdali nam isic..

lucka_ke
9. sep 2026
@anonym_8fc415

@lucka_ke nevidis dovod.. nam tam vysvetlili ais, kreditovy system, mali prihovor nejaki veduci fakulty, katedry, rozdali nam isic..

@anonym_8fc415 toto mu prišlo mailom spolu s oznámením o prijatí, ISIC dostal v deň keď sa bol ubytovať

lucik194
9. sep 2026

zapis na VS je uplne obycajna nicim zaujimava udalost, ak je osobne budes vypisovat papiere spolu s x ludmi.
kludne rifle, mikina, tricko, z toho sa nestriela.

niekedy byva aj prihovor, vysvetluju, kde co najdete, kde co zozeniete. co budete potrebovat.
ziaden stres.

anonym_3563bd
9. sep 2026
@lucka_ke

@lucka_ke robia len prváci. vyššie ročníky cez net.

huxy
9. sep 2026
@anonym_3563bd

@lucka_ke robia len prváci. vyššie ročníky cez net.

@anonym_3563bd nie všade

zeldia
9. sep 2026

@anonym_autor denne oblecenie do školy, ale možno stretneš lásku svojho života😉 tak treba aj na toto mysliet. Inak okrem prvákov z tvojho ročníka tam budú úradníčky zo študijného a ako píšu najdôležitejšia vec je, aby si mala funkčne svoje vlastne pero.

zelenykvet
Včera o 18:59

@anonym_autor uplne normalne, aj ked ja som uz stara, takze norma z pred 25 rokov je asi niekde inde. V kazdom pripade to neni imatrikulacia, takze sa nestresuj 🙂

anonym_8755c4
Včera o 19:06

@anonym_autor toto sa fakt pýtas?

autor
Dnes o 12:36
@anonym_8755c4

@anonym_autor toto sa fakt pýtas?

@anonym_8755c4 áno pýtam 🙂
neviem aký je s tým problém