icon

Dá sa pracovať počas štúdia na medicíne?

veronika342948
19. sep 2026

Dobrý deň, uvažujem že by som sa vrátila do školy. Už od mala som chcela byt doktorka alebo policajtka. Mam 25 rokov, stále sa rozhodujem medzi nimi, no nabuduci rok plánujem sa vrátiť do školy, keďže som tento úplne premeškala. Ale moja otázka je že, ak by som sa rozhodla ísť na medicínu a chcela sa stať doktorkou. Ako to je s vysokou a prácou? Da sa pracovať počas vysokej? Či skôr nie ako áno? Viem že by to bolo náročné obdobie, ale rozhodla som sa že to skúsim.

anonym_937a8b
19. sep 2026

Dajme tomu žeby ťa prijali(sesternica chodila na doučovanie a nedostala sa na medicínu) kedy by si chodila do školy keď budeš v práci?

anonym_e9ad14
19. sep 2026

Tieto smery sú tak neuveriteľne odlišné, že sa mi ťažko predstavuje ako sa medzi nimi nevieš rozhodnúť. Nechcem ťa odrádzať, ani od jedného, ale príde mi, že chceš proste pomáhať (čo je super), ale máš to tak trochu zidealizované a predstavuješ si to trochu filmovo. Začni sa pripravovať na prijímačky (možno už je aj celkom neskoro) a to ti podľa mňa veľmi rýchlo pomôže s rozhodovaním a tiež ti ukáže ako časovo náročné to pre teba asi bude. K veci, full time práca nie je popri dennom štúdiu reálna, nejaké brigády sa zvyčajne dajú, ale každý sa potrebuje učiť inak veľa.

anonym_1aeea6
19. sep 2026

Pracovať popri štúdiu medicíny? Tak to by ti inak muselo páliť v hlave a v takom prípade by si nezakladala takúto tému

anonym_36944c
19. sep 2026

@veronika342948 Medicína sa zatiaľ externe študovať nedá, chvalabohu. A ak toto nevieš a nevieš si zistiť, vieš vôbec, čo všetko musí gymnazista ovládať na prijímačky? Absolvovala si vôbec gymnázium?

anonym_2b71d4
19. sep 2026

Pracovat popri medicine skor nie, alebo len velmi obmedzene, vyucba je pocas semestra casto od rana do vecera, treba sa vela ucit, skusania nie su len v skuskovom obdobi, ale aj pocas semestra. Skus radsej zdravotnu sestru.

anonym_19f00d
19. sep 2026

Známa študovala medicínu na UK v Prahe.Pri štúdiu pracovala 12-16 hodín týždenne.Prv to bola predajňa s luxusným textilom, neskôr nemocničný labak.V prípade, že študuješ ľahko, pár hodín týždenne sa ti podarí pracovať, ale na nejaký dlhší úväzok to nevidím.

billy_jean
19. sep 2026

Iba ak na čiastočný úväzok, max cez víkendy. V skúškovom období si to ani neviem predstaviť. Je to veľmi náročné, aj keď na 100% focusuješ na štúdium.

anonym_937a8b
19. sep 2026

Videli ste jej profil, rieši ovulačné testy, auto na úver z AAA a teraz ešte medicínu čo je samo o sebe finančne náročné.
Autorka NIE!

anonym_b877ac
19. sep 2026
@anonym_937a8b

Videli ste jej profil, rieši ovulačné testy, auto na úver z AAA a teraz ešte medicínu čo je samo o sebe finančne náročné.
Autorka NIE!

@anonym_937a8b Ta je uplne megnuta. Odhliadnuc od minulych tem, kto pricetny sa opyta, ci sa da pracovat popri studiu mediciny....MEDICINY😳 nevie, co so zivotom a len spekuluje. Chce vystudovat medicinu tak, ako chcu deti steniatko. Ach.

anonym_5d1911
19. sep 2026

Poznam vybornych lekarov, ktori pracovali pocas studia a aj takych, ktori absolutne nestihali. Zalezi od tvojej sikovnosti a samozrejme netreba ocakavat, ze budes niekde TPP stihat. Ale vikendy, medzi semestrami sa to da sklbit.

januska12323
19. sep 2026

@veronika342948 počas štúdia medicíny budeš rada keď budeš stíhať štúdium nie aj prácu. Čo si vôbec vyštudovala? Máš na to? Myslíš, že ťa prijmú?

anonym_a40970
19. sep 2026

@veronika342948 mozes si to hned vyskusat ci to stihas. Zacni sa intenzivne pripravovat na prijimacky, teda doucit sa vsetko z biologie, fyziky a chemie z gymnazialneho uciva, plus navyse pripravne kurzy. V maju budes vediet ci si schopna absorbovat aj tolko uciva, aj ci to casovo stihas. U nas sa medicina studuje len dennou formou, len ti najsikovnejsi studenti stihaju popri studiu aj nejaku brigadu, ale urcite nepracuju 40 hodin tyzdenne. Ked das pripravu na studium popri 40-hodinovom uvazku, tak potom mozno budes stihat aj brigady na par hodin tyzdenne. Ak by si medicinu studovala, znamena to, ze sa stahujes do jedneho z troch miest na Slovensku, kde su lekarske fakulty bud na internat alebo do podnajmu. Zobrala si aj toto do uvahy v tych svojich ruzovych snoch o buducnosti?

zuzana76
19. sep 2026
@anonym_b877ac

@anonym_937a8b Ta je uplne megnuta. Odhliadnuc od minulych tem, kto pricetny sa opyta, ci sa da pracovat popri studiu mediciny....MEDICINY😳 nevie, co so zivotom a len spekuluje. Chce vystudovat medicinu tak, ako chcu deti steniatko. Ach.

@anonym_b877ac tak v inej teme, dospele, inteligentne zeny (podla ich nazorov z inych tem) radili studentke mediciny, ze ked jej rodicia dali do jej izby male 3-rocne dieta, tak je dospela a ma z domu odist a zivit sa sama, prenajat si niekde izbu, mat brigady a starat sa sama, ze je dospela. Tiez som nechapala.

aperolcek
19. sep 2026

Čisto na základe tvojho profilu a tejto témy... medicína nie je pre teba. Nie v tomto vesmíre. 😄

anonym_b877ac
19. sep 2026
@aperolcek

Čisto na základe tvojho profilu a tejto témy... medicína nie je pre teba. Nie v tomto vesmíre. 😄

@aperolcek V zime riesila ovulacne testy a teraz chce ist na medicinu. Co pride na Vianoce? 😄😆

procrastique
19. sep 2026

Väčšina spolužiakov na medicíne, ak mala nejakú prácu tak to bolo len niečo na mini úväzok. Občas obslúžiť ako čašník svadbu, občas napísať nejaký článok pre eshop, telefonistka a pod.

anonym_bb9cd9
19. sep 2026
@procrastique

Väčšina spolužiakov na medicíne, ak mala nejakú prácu tak to bolo len niečo na mini úväzok. Občas obslúžiť ako čašník svadbu, občas napísať nejaký článok pre eshop, telefonistka a pod.

@procrastique mozno pride otazka "ako sklbit pracu, tehotenstvo a studium mediciny" 😬

anonym_b877ac
19. sep 2026
@anonym_bb9cd9

@procrastique mozno pride otazka "ako sklbit pracu, tehotenstvo a studium mediciny" 😬

@anonym_bb9cd9 🤣🤣 Koment tyzdna😂

anonym_7e380d
19. sep 2026

Túto osobu si netreba ani všímať. Klame. A vymýšľa si. Tak ako v predošlých témach, aj s tým AAA, dodnes nevysvetlila aké 500 eur jej dali a začo, ani ze prečo platila 800 eur za prepis. Ved všetci vieme ze to nie je pravda. Takže sa jej veriť nedá. Žiadna medicína, kdeže.... 🤦🏻‍♀️

anonym_517191
19. sep 2026

Ja len k tomuto dodám,ze su dve moznosti:Bud autorka je uplne mimo,alebo je bohatá (v tom pripade popri štúdiu moze pracovať i na 100%uvazok)

bielasovicka
19. sep 2026
@anonym_517191

Ja len k tomuto dodám,ze su dve moznosti:Bud autorka je uplne mimo,alebo je bohatá (v tom pripade popri štúdiu moze pracovať i na 100%uvazok)

@anonym_517191 😂😂😂

lizatko1009
19. sep 2026

sesternica bude teraz štartovať 4 ročník na medicíne a a dá sa pracovať a da sa brigádovať, ale neskončís ani semester. Brigadovala len v lete pre dôveru.

anonym_8444e9
19. sep 2026

Na 25 rokov strašná naivita, priam hlúposť. Mentálna výbava 15 ročnej.

oskvarka
19. sep 2026
@anonym_e9ad14

Tieto smery sú tak neuveriteľne odlišné, že sa mi ťažko predstavuje ako sa medzi nimi nevieš rozhodnúť. Nechcem ťa odrádzať, ani od jedného, ale príde mi, že chceš proste pomáhať (čo je super), ale máš to tak trochu zidealizované a predstavuješ si to trochu filmovo. Začni sa pripravovať na prijímačky (možno už je aj celkom neskoro) a to ti podľa mňa veľmi rýchlo pomôže s rozhodovaním a tiež ti ukáže ako časovo náročné to pre teba asi bude. K veci, full time práca nie je popri dennom štúdiu reálna, nejaké brigády sa zvyčajne dajú, ale každý sa potrebuje učiť inak veľa.

@anonym_e9ad14 tak neviem ako policajná škola ale pokial.viem pri medicíne budeš mať toľko učenia že moc nehrozí ani brigáda..

oriesocek
19. sep 2026

Poznám veľa ľudí, čo skončilo medicínu a aj čo študujú. Väčšina je rada, keď urobí skúšky a nemusí sa učiť aj cele leto na opravné - keďže to je bežne. Poznám jedného, ktorý aj pracuje, ale to je jeho druha vs a ma to inak asi nastavené. Prechádza v pohode. Synova frajerka to mala tak, že z roka sa neučila nspr 3-4 týždne. Inak stále v knihách. Tuším Prvé 3 ročníky opakovala nejske skúšky a to sa učila aj cele leto…

kiki68
20. sep 2026

@veronika342948 urcite ano, muz pracoval ciastocny uvazok v nejakej firme pre IT a potom na zachranke. Ale to v AT. Vlastne tak sa dostal k tej praci, aku ma teraz, vdaka studiu.