Dcéra prepadla v šiestom ročníku z matematiky. Skúsenosti?
Prosim mate s tym niekto skusenost. Matika jej nikdy nesla. Ucitelka mi uz v juni oznamila ze ju necha prepadnut. Od juna sa doucovala zo specialnou pedagogickou no reparat neurobila
Od septembra systematické doucovanie s inou učiteľkou
Testovanie v cppp či sa nejedna o poruchy učenia máte za sebou? Napr pri dyslexii môže byt problém so slovnými úlohami, pri dysortografii je problém s geometriou + dyskalkulia.
Ako jej idu ostatne predmety? V com je dobrá ?
@anonym_a942e3 uz mame termin do cpp. Fyzika tiez nic moc ostatok v poriadku
@anonym_a942e3 uz mame termin do cpp. Fyzika tiez nic moc ostatok v poriadku
@kissymissy na fyzike tá istá ucitelka?
@kissymissy ako je možné,že si dovolila,aby to zašlo až tak ďaleko? Neverím,že doteraz neboli problémy. Matika v 6rocniku nie je až taká strašná a fyzika detto
Maminka by sa mohla doučiť slovenčinu z 3. ročníka.
Učiteľka v júni oznámila, celý polrok si nevedela aké má známky.
Matika a fyzika 6.ročníka nie je náročná. Zožeň je seriózne doučovanie, tento rok zvládne.
Do budúcnosti viac sleduj známky, zasiahni skôr, nie keď je na prepadnutie
Maminka by sa mohla doučiť slovenčinu z 3. ročníka.
@anonym_56ca92 co tam ma zle.
@anonym_693a87 ZO špeciálnou pedagogičkou
@anonym_693a87 ZO špeciálnou pedagogičkou
@anonym_7c243a skor preklep. stava sa. ale co som este nikdy nevidela, aby sa niekto doucoval so specialnou pedagogickou.
@anonym_693a87 tak aj ty sa douč predložky “s, so, z, zo”, ak si tam nenašla chybu 🤦♀️ A preklep to iste nie je. Preklep je, keď niekto omylom klepne na iné písmeno, čo nie je tento prîpad.
@anonym_693a87 tak aj ty sa douč predložky “s, so, z, zo”, ak si tam nenašla chybu 🤦♀️ A preklep to iste nie je. Preklep je, keď niekto omylom klepne na iné písmeno, čo nie je tento prîpad.
@anonym_56ca92 to nie je len preklep, súhlasím. Okrem diakritiky tam chýba akákoľvek interpunkcia.
@anonym_56ca92 to nie je len preklep, súhlasím. Okrem diakritiky tam chýba akákoľvek interpunkcia.
@anonym_d25938 v internetovej diskusii riešiť interpunkciu ? To sa už hráš na dôležitú? Alebo co?
@anonym_d25938 v internetovej diskusii riešiť interpunkciu ? To sa už hráš na dôležitú? Alebo co?
@anonym_a942e3 nie diakritiku, ale interpunkciu. Čiarky, bodky, koniec a začiatok vety. Otáznik za otázkou. Ty to tiež používaš. Internetová diskusia nie je o diakritike, ale o interpunkcii.
@anonym_7c243a skor preklep. stava sa. ale co som este nikdy nevidela, aby sa niekto doucoval so specialnou pedagogickou.
@anonym_693a87 moj syn sa doucuje so spec. pedagogickou - ma poruchy ucenia. Ona vie ako mu pomoct, ake metody pouzit, aby sa mu lahsie ucilo
@anonym_56ca92 boooze uz zase ty ... neskutocne ako jedna osoba dokaze zneprijemnit vsetko a vsetkych kam pride .. s tebou musi byt "sranda" aj v realnom zivote
@anonym_d25938
@anonym_56ca92 fakt sa tu idete predbiehať, ktorá z vás je drbnutejšia? Obe ste na tom rovnako.
@anonym_d25938
@anonym_56ca92 fakt sa tu idete predbiehať, ktorá z vás je drbnutejšia? Obe ste na tom rovnako.
@anonym_ee3f4b To vieš, že je so mnou sranda, haha 🙂
@anonym_b2d2ad Drbnutá je skôr polovica žien tu na koni lebo naučiť sa písať správne predložky je veeeeľký problém. Tak si s deckami sadnite k tomu učivu na prvom stupni a doučte sa základné veci.
A ty si čo robila celý rok pre to aby dcéra neprepadla? Podľa mňa je to tvoja chyba, že si nerobila dozor už pri prvej zlej známke by moje dieťa sedelo na doučovaní, dosť hanba, prepadávajú len také tie sociálne prípady
@anonym_ee3f4b To vieš, že je so mnou sranda, haha 🙂
@anonym_b2d2ad Drbnutá je skôr polovica žien tu na koni lebo naučiť sa písať správne predložky je veeeeľký problém. Tak si s deckami sadnite k tomu učivu na prvom stupni a doučte sa základné veci.
@anonym_56ca92 neviem prečo by som sa mala doučovať. Ty okrem zhodenia človeka nedokážeš asi nič.
Ty si sa s dcerou neucila, ked si videla, ze ma zle znamky? Alebo ta jej znamky nezaujimali?
ja len nerozumiem jednemu... Tebe ucitelka v juni oznamila, ze dcera je na prepadnutie z matematiky. Prepac, ale kde si bola cely skolsky rok?
To akoze dcera nemala cely rok znamky, az v juni prislo zrazu z cista jasna prekvapenie - sorry, mamicka, vasa dcera si dnes rano vytiahla cierneho petra, tak prepadne?
Musela si vediet, ake ma tvoje dieta znamky, a mu to nejde. Kde si bola cele tie mesiace? Preco si sa s nou neucila? Alebo ak matika nejde ani tebe, ok, nie kazdy je na matiku, preco nemala doucovanie uz skor, podstatne skor? Okrem toho nemusela mat z matiky jednostku, ale aspon na tu 3-4 to ozaj mohla vytiahnut a vcas.
A ty si čo robila celý rok pre to aby dcéra neprepadla? Podľa mňa je to tvoja chyba, že si nerobila dozor už pri prvej zlej známke by moje dieťa sedelo na doučovaní, dosť hanba, prepadávajú len také tie sociálne prípady
@zuzubb007
No ty si ale pekne mimo... . Nie nepredávajú len sociálne prípady ale aj decká s poruchami učenia. Sú považovaných často za "blbych" a nie vždy sa rieši, či tam je nejaká porucha. Nabudúce sa zamysli pred tým, ako niečo takéto napíšeš.
@anonym_a942e3 hlavne otázka znela inak a mudrlantky sa tu idú vyvyšovať.jaj,strašne nemám rada takýto typ ľudí
@anonym_693a87 moj syn sa doucuje so spec. pedagogickou - ma poruchy ucenia. Ona vie ako mu pomoct, ake metody pouzit, aby sa mu lahsie ucilo
@anonym_bb5913 aby sa mu lahsie ucilo. ked nerozumie ucivu, to ze sa to lahsie nauci asi nepomoze. potrebuje aj doucovanie z daneho predmetu.
@zuzubb007
No ty si ale pekne mimo... . Nie nepredávajú len sociálne prípady ale aj decká s poruchami učenia. Sú považovaných často za "blbych" a nie vždy sa rieši, či tam je nejaká porucha. Nabudúce sa zamysli pred tým, ako niečo takéto napíšeš.
@anonym_9be65f zamyslela som sa veľmi dobre, mamička sa spamätala v júni treba ešte niečo k tomu dodať? Keď má dieťa poruchu dám ho vyšetriť a sú tam potom výnimky a lepšie hodnotenie, čiže na 4 by prešla aj s odretými ušami, keby tam bol dáky záujem, ak nezvláda bežnú skoku, existujú potom osobitné, vždy treba myslieť na dobro dieťaťa
@anonym_9be65f zamyslela som sa veľmi dobre, mamička sa spamätala v júni treba ešte niečo k tomu dodať? Keď má dieťa poruchu dám ho vyšetriť a sú tam potom výnimky a lepšie hodnotenie, čiže na 4 by prešla aj s odretými ušami, keby tam bol dáky záujem, ak nezvláda bežnú skoku, existujú potom osobitné, vždy treba myslieť na dobro dieťaťa
@zuzubb007 ak sa dostala do 6teho rocnika tak intelekt bude v norme, čiže do špeciálnej školy (osobitnej po tvojim) nebude prijatá.
Matka píše, ze už má termin v CPP. Niekedy sa na termin čaká aj pol roka.
@zuzubb007 vôbec neprepadavaju len sociálne prípady. Moje obidve deti majú poruchy učenia a keďže som sa s tým v minulosti stretla u známej tak som to začala sama riešiť. Starší má matiku v pohode ale s mladším ktorý má dyskalkuliu sa trápime už teraz. Ide do štvrtého ročníka práve, ale druhý stupeň viem isto že bez doučovania to nedá. Ale autorka sa mala zobudiť skôr, už ako začalo dieťa nosiť zle známky domov lebo toto sa bude ťažko doháňať hlavne keď to nadväzuje jedno na druhé
@kissymissy a aké skúsenosti potrebuješ? dcéra zajtra nastúpi znova do 6. ročníka. Snáď to už bude o čosi jednoduchšie. Učivo z ostatných predmetov si len preopakuje a bude mať o to viac času na precvičovanie matematiky. Matematiku sa naučí len počítaním.
Podľa mňa bude opakovať ročník, čiže bude chodiť do triedy s minuloročnými piatakmi.....a tým pádom bude navštevovať ZŠ nie 9 rokov, ale 10. Byť tebou, tak sa pravidelne s dcérou učím, poprípade vybavím doučovania. Viac s tým teraz neurobíš, keďže neurobila reparát. Dcéru povzbuď, lebo asi jej toto všetko nebude príjemné a vieš aj aké sú deti. Držím palce

Od septembra systematické doucovanie s inou učiteľkou
Testovanie v cppp či sa nejedna o poruchy učenia máte za sebou? Napr pri dyslexii môže byt problém so slovnými úlohami, pri dysortografii je problém s geometriou + dyskalkulia.
Ako jej idu ostatne predmety? V com je dobrá ?