icon

Dcéra prepadla v šiestom ročníku z matematiky. Skúsenosti?

kissymissy
30. aug 2026

Prosim mate s tym niekto skusenost. Matika jej nikdy nesla. Ucitelka mi uz v juni oznamila ze ju necha prepadnut. Od juna sa doucovala zo specialnou pedagogickou no reparat neurobila

anonym_3e42e1
31. aug 2026

Ak je dcéra slabá v matrike tak jej treba zaplatiť súkromné doučovanie a ty sa jej musíš pravidlne venovať tiež. Nevidela si aké má známky?

tilly
31. aug 2026

Prepadla, bude opakovať ročník. Myslíš, že je na tom dcéra fakt tak zle, alebo trošku aj učiteľka "pomohla"?
Môže mať kľudne aj dyskalkuliu. Môjmu na to prišli až v piatom ročníku, tuším. Ale od prvého ročníka ho riešili pre dysortografiu a adhd, poruchu pozornosti.
Potom k tomu pridali dyskalkuliu a dyslexiu. To si nikto nevšimol skôr, že dcéra má problém?

tilly
31. aug 2026
@anonym_7c243a

@anonym_693a87 ZO špeciálnou pedagogičkou

@anonym_7c243a ja som si to tiež nevšimla 🤭. Tak som sa sústredila na tie čiarky, aby mi to dávalo zmysel,že son to prehliadla.

kissymissy
autor
31. aug 2026
@anonym_323daf
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_323daf boze naozaj len tu dokaze clovek stretnut tieto ubohe psychicke trosky

anonym_cd72f9
31. aug 2026

Smutné, ale stáva sa to. Môj manžel tiež prepadol z matematiky, ale v 8. ročníku. Nakoniec školu dokončil aj s maturitou (učňovka + nadstavba). Takže dá sa s tým žiť. Len to teda bude mať posunuté o rok všetko

vevesh
31. aug 2026

@kissymissy co najskor cpp a uz teraz od zaciatku hladat doucovanie, ak to nedokazes dietatu tak podat, aby to vedelo. Tipujem, ze tam bude asi kombinacia 2 dysiek. Ak by tam bola urcita sikana z ucitelkinej strany, uvazovala by som aj o zmene skoly. A doucovala som dieta so vsetkymi moznymi "dyskami"- da to vela prace, ale da sa to potiahnut do uspesneho konca, takze len krok za krokom....

anonym_863553
31. aug 2026

Sorry, ale ak dieťa na ZŠ prepadne z nejakého predmetu a nemá žiadny handicap či vážny problém, tak je to podľa mňa do veľkej miery aj zlyhanie rodičov. Či sa ideme tváriť, že za to nemá nikto zodpovednosť?

anonym_a942e3
31. aug 2026
@kissymissy

@anonym_323daf boze naozaj len tu dokaze clovek stretnut tieto ubohe psychicke trosky

@kissymissy šla by dom ešte za školskou psychologickou, aby sa dcére trosku povenovala, aby nebrala prepadnutie ako koniec sveta
Uvidis ako dopadne testovanie v CPP. Od toho sa bude odvíjať vrlmi veľa

michaela329
31. aug 2026

Pozri... už sa stalo, zopakuje si ročník. Teraz je dôležité to nezanedbať a pochodiť vyšetrenia, nemusí ísť o dyskalkuliu, môže byť aj niečo iné. A samozrejme sa informujte o výsledkoch priebežne, zabezpečte doučovanie. Teraz už neskoro riešiť minulý rok.

anonym_9be65f
31. aug 2026
@zuzubb007

@anonym_9be65f zamyslela som sa veľmi dobre, mamička sa spamätala v júni treba ešte niečo k tomu dodať? Keď má dieťa poruchu dám ho vyšetriť a sú tam potom výnimky a lepšie hodnotenie, čiže na 4 by prešla aj s odretými ušami, keby tam bol dáky záujem, ak nezvláda bežnú skoku, existujú potom osobitné, vždy treba myslieť na dobro dieťaťa

@zuzubb007
Mne tiež príde zvláštne, že tak zrazu hop a dieťa prepadne. Jasne, mala to riešiť s učiteľkou dávno. Ja som na ZŠ tiež zrovna nehviezdila a ti sa mama so mnou učila, strach a hrôza! Ale ozaj sa spamätať tak neskoro je blbé. A dnes sa každý pes rieši cez edupage, takže aj u tielka mohla (dala Mono) dať skôr vedieť. Kurňa veď sú rodičovské združenia, či nie? Ale aj kamoške triedna povedala, že jej syn je na úrovni prváka - v tretej triede! Tak nikdy nevieš ako to naozaj je.
Ja som ti písala ohľadom prepadania len tých " sociálnych prípadov". To boli od teba nevhodné napísané. Koľkokrát môže dieťa niečo náročné prežívať a bordel sa deje aj v super rodinách, len to vedia pekne skrývať, napríklad. A vtedy je dieťa na mode prežitia, veľa energie mu neostane. Ja keby mám zažívať ako siestacka to čo na strednej, veru prepadnem tiez. A žiadne sociálne prípady sme veru neboli. To som myslela, keď som ti písala. Mnohokrát je za tým viac ako si myslíš.

vevesh
31. aug 2026
@anonym_9be65f

@zuzubb007
Mne tiež príde zvláštne, že tak zrazu hop a dieťa prepadne. Jasne, mala to riešiť s učiteľkou dávno. Ja som na ZŠ tiež zrovna nehviezdila a ti sa mama so mnou učila, strach a hrôza! Ale ozaj sa spamätať tak neskoro je blbé. A dnes sa každý pes rieši cez edupage, takže aj u tielka mohla (dala Mono) dať skôr vedieť. Kurňa veď sú rodičovské združenia, či nie? Ale aj kamoške triedna povedala, že jej syn je na úrovni prváka - v tretej triede! Tak nikdy nevieš ako to naozaj je.
Ja som ti písala ohľadom prepadania len tých " sociálnych prípadov". To boli od teba nevhodné napísané. Koľkokrát môže dieťa niečo náročné prežívať a bordel sa deje aj v super rodinách, len to vedia pekne skrývať, napríklad. A vtedy je dieťa na mode prežitia, veľa energie mu neostane. Ja keby mám zažívať ako siestacka to čo na strednej, veru prepadnem tiez. A žiadne sociálne prípady sme veru neboli. To som myslela, keď som ti písala. Mnohokrát je za tým viac ako si myslíš.

@anonym_9be65f ak nemas take dieta, netreba riesit a zhadzovat autorku. Stava sa to a dost casto. Co ak cele casy malo dieta 4ky z pisomiek a polrocnu a koncorocnu dorubalo na 5. Tych par jednotiek za vedenie zosita ti to nevytiahne a je 5ka na vysvedceni ako vymalovana. Uplne normalny scenat pri dyskach a inych poruchach ucenia...

anonym_b6d73e
31. aug 2026

@kissymissy prepáč tvoje dieťa prepadlo neurobilo opravaky po celý čas neviem kde si bola ty ak nerozumieš matike tak si mohla niekoho nájsť na doučovanie. Ani mne matika nikdy nešla nerozumiem jej doteraz kadejakym rovniciam a somarinam ale z ostatného som mala 1/2. Ale aby som sa aspoň suchla z matiky dali ma doučovanie plus učitelia videli ze naozaj sa učím a bohuzial nie každý je z matiky ok niekto je debil napr z angličtiny slovenčiny. Ale zistiť to na konci roka ze mi decko prepadá fu no. Ani neviem co chceš vlastne počuť. A vy co tu skacete ohľadne gramatiky klidek nie sme na súde ani na ministerstve ale na modrom koníkovy preboha fakt modrý koník😂😂😂. Človek sem chodí sa fakt len zasmiať a pobaviť

elanor
31. aug 2026
@vevesh

@anonym_9be65f ak nemas take dieta, netreba riesit a zhadzovat autorku. Stava sa to a dost casto. Co ak cele casy malo dieta 4ky z pisomiek a polrocnu a koncorocnu dorubalo na 5. Tych par jednotiek za vedenie zosita ti to nevytiahne a je 5ka na vysvedceni ako vymalovana. Uplne normalny scenat pri dyskach a inych poruchach ucenia...

@vevesh to je vsetko v poriadku. Ale mi nevrav ze sa mamicka spamatala az v juni, a aj to az potom, co jej povedala ucitelka. Kde bola cely rok? resp. 9-10 mesiacov. Mi nevrav, ze bola v kome. V tom pripade kde bol druhy rodic? Alebo ina osoba za dieta zodpovedna.
Nieje mozne, aby cely rok bolo vsetko ok, a zrazu sa jedneho pekneho dna zabudis a z nicoho nic zistis, ze dieta prepada.
Ak nosi dieta domov zle znamky, preco nikto skor neriesil co sa deje a preco sa deje? A nepokusil sa o napravu alebo pomoc skor?
Mne to proste hlava neberie.

anonym_a942e3
31. aug 2026
@anonym_863553

Sorry, ale ak dieťa na ZŠ prepadne z nejakého predmetu a nemá žiadny handicap či vážny problém, tak je to podľa mňa do veľkej miery aj zlyhanie rodičov. Či sa ideme tváriť, že za to nemá nikto zodpovednosť?

@anonym_863553 veď ešte len čakajú na diagnostiku tak nevieme či tam nie sú nejaké poruchy učenia a oslabená pozornosť

Tu má asi pol koňa problém s porozumením

vevesh
31. aug 2026
@elanor

@vevesh to je vsetko v poriadku. Ale mi nevrav ze sa mamicka spamatala az v juni, a aj to az potom, co jej povedala ucitelka. Kde bola cely rok? resp. 9-10 mesiacov. Mi nevrav, ze bola v kome. V tom pripade kde bol druhy rodic? Alebo ina osoba za dieta zodpovedna.
Nieje mozne, aby cely rok bolo vsetko ok, a zrazu sa jedneho pekneho dna zabudis a z nicoho nic zistis, ze dieta prepada.
Ak nosi dieta domov zle znamky, preco nikto skor neriesil co sa deje a preco sa deje? A nepokusil sa o napravu alebo pomoc skor?
Mne to proste hlava neberie.

@elanor no, ona sa mozno klasicky ucila s dietatom (alebo aj s doucovanim) a dieta napriek tomu nosilo 4ky z pisomiek (ak nie striedavo 3-4-5 podla temy). Klasicke ucenie dietatu s dys-kou nepomoze, ani doucovanie. Bud rodic alebo doucovatel najde system, alebo dieta skonci skrz to predscasne skolu. Zbyzocne bude takemu dietatu vysvetlovat matiku aj najlepsi matikar, ked sa dietatu mylia pismena a cislice, nevie ich dat do textu, lebo mu to nedava zmysel a ani biflenie ti nepomoze, ked 3 a 8 je pre neho trochu odlisny znak bez obsahu. A pozor, tie deti maju zvacsa normalny intelekt, niekedy nadpriemerny, len hold v istej casti to nejde...

elanor
31. aug 2026
@vevesh

@elanor no, ona sa mozno klasicky ucila s dietatom (alebo aj s doucovanim) a dieta napriek tomu nosilo 4ky z pisomiek (ak nie striedavo 3-4-5 podla temy). Klasicke ucenie dietatu s dys-kou nepomoze, ani doucovanie. Bud rodic alebo doucovatel najde system, alebo dieta skonci skrz to predscasne skolu. Zbyzocne bude takemu dietatu vysvetlovat matiku aj najlepsi matikar, ked sa dietatu mylia pismena a cislice, nevie ich dat do textu, lebo mu to nedava zmysel a ani biflenie ti nepomoze, ked 3 a 8 je pre neho trochu odlisny znak bez obsahu. A pozor, tie deti maju zvacsa normalny intelekt, niekedy nadpriemerny, len hold v istej casti to nejde...

ano, to chapem (mam doma 2"ks" dis). Ale to uz niekto z nich - rodic / ucitel / doucovatel museli davno vidiet a vediet. To dieta nezacalo mat problemy zo dna na den, a urcite sa to neprejavilo az v 6. ci kolkom rocniku. Tam na milion % muselo byt jasne uz davno, ze tam je nejaky problem. Alebo aspon naznaky. Uz vtedy sa tomu mala venovat pozornost a nezavmut rukou v style- sak to sa nejako podda. A nie to nechat zajst az do krajnosti.
Teraz uz nic, proste si zopakuje rocnik, hold, co uz. A urcite treba to CPP, bezdebaty. A potom sa podla toho zariadit.

d_ivana
31. aug 2026

@kissymissy Všetky sa tu navážate do matky...lenže jeden učiteľ predsa nemôže oznámiť, že dieťa prepadne už v júni. Ak niečo také povedal, znamená to, že sa vopred rozhodol, ako postaví komisionálky - tak, aby ich dieťa v žiadnom prípade nespravilo. U nás matikárky aj slovenčinárky deti potiahli, aby nemuseli opakovať ročník.

tilly
31. aug 2026
@d_ivana

@kissymissy Všetky sa tu navážate do matky...lenže jeden učiteľ predsa nemôže oznámiť, že dieťa prepadne už v júni. Ak niečo také povedal, znamená to, že sa vopred rozhodol, ako postaví komisionálky - tak, aby ich dieťa v žiadnom prípade nespravilo. U nás matikárky aj slovenčinárky deti potiahli, aby nemuseli opakovať ročník.

@d_ivana mal by minimálne na 3/4 klasifikácii oboznámiť rodiča.

777januska777
31. aug 2026
@anonym_56ca92

@anonym_ee3f4b To vieš, že je so mnou sranda, haha 🙂
@anonym_b2d2ad Drbnutá je skôr polovica žien tu na koni lebo naučiť sa písať správne predložky je veeeeľký problém. Tak si s deckami sadnite k tomu učivu na prvom stupni a doučte sa základné veci.

@anonym_56ca92 áno doručiť sa predložky môže byť veľký problém, keďže každý máme možnosti a schopnosti trošku iné a aj pamäť inú.

anonym_0e3201
31. aug 2026

@kissymissy v 6 triede pri uceni od juna neurobit reparat? Ako jej idu ostatne predmety...no to mi je ozaj luto ze nemoze ostat zo svojou triedou ale nastupi do noveho kolektivu.Tiez ako matka si to mohla riesit ...

anonym_0e3201
31. aug 2026

@kissymissy najsmutnejšie na tom je,že musí opustiť avoju triedu a isť do cudzej kde už aú baby poskupinkované...prepáč ale ako si toto mohla dopustiť...ako sa ona teraz cíti zajtra jej bude ozaj biedne,ale prepáč si sa mala zobudiť skôr ako včera

777januska777
31. aug 2026
@kissymissy

@kissymissy pozri autorka nie je to nič hrozne. Ak má nejakú poruchu učenia, tak sa s tým dá pekne pracovať. Neboj sa zvládne to, teraz keďže sa to stalo, tak to bude ťažšie najmä aby aj ona sama v sebe pochopila, že známky neurčujú kto je.
Tvoja úloha autorka je priznať si to a nebáť sa. Tvoja dcéra moze mať skutočne problém aký nevie zmeniť, počúvaj odborníkov a pracuj s ňou ako ti bude odporúčané a bude to fajn. 🙂

vevesh
31. aug 2026
@elanor

ano, to chapem (mam doma 2"ks" dis). Ale to uz niekto z nich - rodic / ucitel / doucovatel museli davno vidiet a vediet. To dieta nezacalo mat problemy zo dna na den, a urcite sa to neprejavilo az v 6. ci kolkom rocniku. Tam na milion % muselo byt jasne uz davno, ze tam je nejaky problem. Alebo aspon naznaky. Uz vtedy sa tomu mala venovat pozornost a nezavmut rukou v style- sak to sa nejako podda. A nie to nechat zajst az do krajnosti.
Teraz uz nic, proste si zopakuje rocnik, hold, co uz. A urcite treba to CPP, bezdebaty. A potom sa podla toho zariadit.

@elanor ale ani ucitel nevidi, ci to je dyskou alebo niecim inym - na to nema kapacitu a moze dat maximalne odporucanie do cpp. A vieme, ake terminy a cakacky tam su. Moje " doucovacie dyskove dieta" bolo na tom podobne, len nemalo taku blbu ucitelku,ze ho nechala prepadnut🙄🤨. Ono v 5 triede sa cosi crtalo, odporucanie do cpp dostala na konci 5 triedy, rodicia sa na zaciatku zdrahali (asi 3 mesiace), potom sa objednali na testy s dietatom a zavery a konecne spravy dostala na zaciatku 7. triedy, takze az od druheho polroka 7micky platila ako "dyskarka" v skole. A to je sakra dlha doba, ked si s nou ani ucitelky na doucovani nevedeli rady (mala povinne doucko od 5 triedy, bohuzial znamky boli velmi zle, dokym nebol posudok)...

anonym_56ca92
31. aug 2026
@777januska777

@anonym_56ca92 áno doručiť sa predložky môže byť veľký problém, keďže každý máme možnosti a schopnosti trošku iné a aj pamäť inú.

@777januska777 Chceš mi povedať, že naučiť sa správne písať tieto predložky je náročný gramatický jav, ktorý je ťažké pochopiť?

elanor
31. aug 2026
@vevesh

@elanor ale ani ucitel nevidi, ci to je dyskou alebo niecim inym - na to nema kapacitu a moze dat maximalne odporucanie do cpp. A vieme, ake terminy a cakacky tam su. Moje " doucovacie dyskove dieta" bolo na tom podobne, len nemalo taku blbu ucitelku,ze ho nechala prepadnut🙄🤨. Ono v 5 triede sa cosi crtalo, odporucanie do cpp dostala na konci 5 triedy, rodicia sa na zaciatku zdrahali (asi 3 mesiace), potom sa objednali na testy s dietatom a zavery a konecne spravy dostala na zaciatku 7. triedy, takze az od druheho polroka 7micky platila ako "dyskarka" v skole. A to je sakra dlha doba, ked si s nou ani ucitelky na doucovani nevedeli rady (mala povinne doucko od 5 triedy, bohuzial znamky boli velmi zle, dokym nebol posudok)...

@vevesh akoze nevidi? Ved s nim pracuje na hodinach, ved vidi co robi, alebo nerobi. Pisu pisomnky, skusa sa ustne, vyvolava sa k tabuli, alebo z lavice, vedu sa diskusie. Vidi ci sa hlasi, alebo nie. Vidi ci dieta vie, alebo nie.
Hmmm, nevidi? Alebo skor vidiet nechce?
A rodicovi to tiez nieje cely ten cas cudne, ze dieta nosi domov zle znamky?
Okrem toho rodic nemusi cakat nato, nech ho ucitel upozorni, ci vyzve k tomu, zeby nebolo odveci ist na posudenie na CPP. Ani netreba ziadost zo skoly. Toto si vie rodic vybavit aj svojej vlastnej osi. Cizeeee....
Ano, cakacky su, to zial ano, to je tuna asi jedina pravda.
Vsetko ostatne je bud loz, alebo ucelovo napisane.
Navyse posledny den prazdnin...
Skor by som povedala, ze iba troll, na vyvolanie burlivej diskusie a pozrudenie vasni.

d_ivana
1. sep 2026
@elanor

@vevesh akoze nevidi? Ved s nim pracuje na hodinach, ved vidi co robi, alebo nerobi. Pisu pisomnky, skusa sa ustne, vyvolava sa k tabuli, alebo z lavice, vedu sa diskusie. Vidi ci sa hlasi, alebo nie. Vidi ci dieta vie, alebo nie.
Hmmm, nevidi? Alebo skor vidiet nechce?
A rodicovi to tiez nieje cely ten cas cudne, ze dieta nosi domov zle znamky?
Okrem toho rodic nemusi cakat nato, nech ho ucitel upozorni, ci vyzve k tomu, zeby nebolo odveci ist na posudenie na CPP. Ani netreba ziadost zo skoly. Toto si vie rodic vybavit aj svojej vlastnej osi. Cizeeee....
Ano, cakacky su, to zial ano, to je tuna asi jedina pravda.
Vsetko ostatne je bud loz, alebo ucelovo napisane.
Navyse posledny den prazdnin...
Skor by som povedala, ze iba troll, na vyvolanie burlivej diskusie a pozrudenie vasni.

@elanor Nemusí ísť o trolla, aj na našej škole včera prebehla posledná komisionálna skúška.

777januska777
1. sep 2026
@anonym_56ca92

@777januska777 Chceš mi povedať, že naučiť sa správne písať tieto predložky je náročný gramatický jav, ktorý je ťažké pochopiť?

@anonym_56ca92 áno môže byť. Sú ľudia, ktorí majú slabšie sluchove vnímanie alebo rôzne poruchy. Pre nich je veľmi náročné vnímať rozdiel. Všetko sa musia drilovať naspamäť. Skús porozmýšľať nad sebou čo si sa ty v živote musela učiť naspamäť a bolo to pre teba náročné a predstav si, že sa ti niekto za to bude smiať, že čo riešiš, že je to ľahké.
Ja porovnávam svojich 2 synov, jeden má prirodzenú sluchovú pamäť a druhý ju ma slabšiu, on sa snaží oveľa viac aby si dokázal zapamätať aspoň časť čo prvý syn, ktorému to ide prirodzene. Schopnosti sa nedajú porovnávať.

anonym_56ca92
1. sep 2026
@777januska777

@anonym_56ca92 áno môže byť. Sú ľudia, ktorí majú slabšie sluchove vnímanie alebo rôzne poruchy. Pre nich je veľmi náročné vnímať rozdiel. Všetko sa musia drilovať naspamäť. Skús porozmýšľať nad sebou čo si sa ty v živote musela učiť naspamäť a bolo to pre teba náročné a predstav si, že sa ti niekto za to bude smiať, že čo riešiš, že je to ľahké.
Ja porovnávam svojich 2 synov, jeden má prirodzenú sluchovú pamäť a druhý ju ma slabšiu, on sa snaží oveľa viac aby si dokázal zapamätať aspoň časť čo prvý syn, ktorému to ide prirodzene. Schopnosti sa nedajú porovnávať.

@777januska777 takže pomaly každá tretie žena tu na koni má nejakú poruchu učenia, že nezvládajú ani učivo prvého atupňa? A hlavne pri učení, akú predložku napísať nejde o sluchové vnímanie, to sa naučí aj hluchý.To je taká typická výhovorka, keď je niekto blbý, tak má nejakú dys- 😀

kissymissy
autor
1. sep 2026
@d_ivana

@d_ivana presne takto to bolo.

kissymissy
autor
1. sep 2026

@kissymissy mala horsie znamky druhy polrok. Az ku koncu sa znamka uz vyrazne blizila k 5 po dalsich pisomkach ja som kontaktovala ucitelku ta mi povedala ze dcera prepadne a bodka. Pred teparatom mi to zopakovala. A nakoniec aj prepadla. Od juna sa doucovala u specialnej pedagogicky a nic z toho. Odporucanie do cpp mi dali asi tak v maji. Terminy su dlhe