icon

Dcéra prepadla v šiestom ročníku z matematiky. Skúsenosti?

kissymissy
30. aug 2026

Prosim mate s tym niekto skusenost. Matika jej nikdy nesla. Ucitelka mi uz v juni oznamila ze ju necha prepadnut. Od juna sa doucovala zo specialnou pedagogickou no reparat neurobila

Strana
z3
anonym_58d170
1. sep 2026
@kissymissy

@kissymissy mala horsie znamky druhy polrok. Az ku koncu sa znamka uz vyrazne blizila k 5 po dalsich pisomkach ja som kontaktovala ucitelku ta mi povedala ze dcera prepadne a bodka. Pred teparatom mi to zopakovala. A nakoniec aj prepadla. Od juna sa doucovala u specialnej pedagogicky a nic z toho. Odporucanie do cpp mi dali asi tak v maji. Terminy su dlhe

@kissymissy Toto je divné, ak je to len jeden predmet musí mať opravné a tie bývajú zväčša koniec augusta. To bolo aj u nás na škole sa robili opravné minulý týždeň. Preto nechápem, ako jej nemohlo byť umožnené si to opraviť ?!? Divné ....

vevesh
1. sep 2026
@kissymissy

@kissymissy mala horsie znamky druhy polrok. Az ku koncu sa znamka uz vyrazne blizila k 5 po dalsich pisomkach ja som kontaktovala ucitelku ta mi povedala ze dcera prepadne a bodka. Pred teparatom mi to zopakovala. A nakoniec aj prepadla. Od juna sa doucovala u specialnej pedagogicky a nic z toho. Odporucanie do cpp mi dali asi tak v maji. Terminy su dlhe

@kissymissy ak je takto zasadena ucitelka, ziadala by som este jedny oficialne komisionalky u nezavisleho pedagoga s odovodnenim, ze matikarka je zaujata. Pedagog ti nemoze jednoducho v maji-juni oznamit, ze dieta prepadne len tak. A asi by som zmenila skolu, pokial bude mat v tomto roku tiez tu istu matikarku.

kissymissy
autor
1. sep 2026

@kissymissy mala opravne skusky ale ucitelka mi dala podklady tie sa ucila na skuske bolo aj ine. Nato mi ucitelka povedala ze no ved tam nebolo vsetko ze sak ma aj ucebnicu takze reparat neurobila

kissymissy
autor
1. sep 2026
@vevesh

@kissymissy ak je takto zasadena ucitelka, ziadala by som este jedny oficialne komisionalky u nezavisleho pedagoga s odovodnenim, ze matikarka je zaujata. Pedagog ti nemoze jednoducho v maji-juni oznamit, ze dieta prepadne len tak. A asi by som zmenila skolu, pokial bude mat v tomto roku tiez tu istu matikarku.

@vevesh ona je podla mna zaujata ale vraj sa komisionalne skusky nedaju opakovat

vevesh
1. sep 2026
@kissymissy

@vevesh ona je podla mna zaujata ale vraj sa komisionalne skusky nedaju opakovat

@kissymissy podla mojho vedomia daju, ak das odovodnenie, ze ucitel je zaujaty voci ziakovi a neprofesionalny a ziadas nezavisle komisionalne skusky. Opakovat sa nedaju u rovnakej komisie a rovnakeho pedagoga.

kissymissy
autor
1. sep 2026
@vevesh

@kissymissy podla mojho vedomia daju, ak das odovodnenie, ze ucitel je zaujaty voci ziakovi a neprofesionalny a ziadas nezavisle komisionalne skusky. Opakovat sa nedaju u rovnakej komisie a rovnakeho pedagoga.

@vevesh jezis tak to by bolo super ak by ju dali inde na preskusanie. Cize nemala by ju skusat rovnaka ucitelka?

anonym_58d170
1. sep 2026
@kissymissy

@kissymissy mala opravne skusky ale ucitelka mi dala podklady tie sa ucila na skuske bolo aj ine. Nato mi ucitelka povedala ze no ved tam nebolo vsetko ze sak ma aj ucebnicu takze reparat neurobila

@kissymissy ale daná učiteľka nie je jediná v komisií, je to proste divné. Vieš, je dobré sa zmieriť s tým, že nejako sa to stalo, že si nedohliadla na učenie. Teraz sa zamerať na zistenie, či nemá nejaké diagnózy a potom s tým pracovať. Nie je prvá, ani posledná, ktorá prepadla. Stáva sa to aj v dobrých rodinách 😉 držím palce, aby už tento rok bol lepší

anonym_e709ca
Autor odpoveď zmazal
vevesh
1. sep 2026
@kissymissy

@vevesh jezis tak to by bolo super ak by ju dali inde na preskusanie. Cize nemala by ju skusat rovnaka ucitelka?

@kissymissy ak sa ohradis na zaujatost, tak nie. Nova komisia da ine ulohy z rovnakeho uciva. Ale ked tieto nespravi, tak to treba vziat "sportovo" a tlacit na cpp, popripade, ak sa neviete dohodnut s matikarkou, tak zmena skoly. Ale prediskutuj to aj s dietatom a daj mu na vyber, co by bolo pre neho najvhodnejsie- 12 rocne dieta uz vie presne rozhodnut, co ano a co nie...

777januska777
1. sep 2026
@anonym_56ca92

@777januska777 takže pomaly každá tretie žena tu na koni má nejakú poruchu učenia, že nezvládajú ani učivo prvého atupňa? A hlavne pri učení, akú predložku napísať nejde o sluchové vnímanie, to sa naučí aj hluchý.To je taká typická výhovorka, keď je niekto blbý, tak má nejakú dys- 😀

@anonym_56ca92 tak v minulosti sa neriešili žiadne poruchy ani žiadne problémy, učila si sa veci naspamäť a či si mala problém alebo nie. Ak si mala aj mierny problém mala si smolu a nevenovali sa ti inak ako iným.
Pozri ja sama som mala v škole problémy so sluchovou pamäťou a robilo mi to v škole problémy, ktoré nik neriešil. Učila som sa dobre, len preto, že som pedantna a že som sa snažila. Lenže to nie je úspech, že ja som to zvládla, musia aj iní, to je moje šťastie, že som mala inú povahu.
Tvrdiť, že niekto kto neovláda gramatiku je blbý, je v konečnom dôsledku len tvoja smola. Ty sama si zaskatulkuješ ľudí vo svojich očiach a nebudeš schopná sa pozrieť inými očami na druheho, čo ťa samu ochudobňuje o iný pohľad a iné vnímanie druhých.

anonym_bb5913
2. sep 2026
@anonym_693a87

@anonym_bb5913 aby sa mu lahsie ucilo. ked nerozumie ucivu, to ze sa to lahsie nauci asi nepomoze. potrebuje aj doucovanie z daneho predmetu.

@anonym_693a87 veď ona mu to učivo vysvetlí tak, aby sa to ľahšie naučil. Na matiku má doučovateľa, čo učí matiku a na SJL, BIO, DEJ, GEO má špec. pedag., kt. chodí raz/dvakrát za týždeň

Strana
z3