Doktorand z Pedagogiky
Ahojte, mam vyštudovane učiteľstvo sjl-obn na filozofickej fakulte, skončené v roku 2014, momentálne učím na ZŠ. Mam prax rok a pol. Rozmýšľam nad malým doktoradom (PaedDr). Viete mi poradiť kde sa to dá, najlepšie Ke alebo Po, dokedy sa podáva prihláška, spočíva to v tom,zw treba napísať prácu, len nevime nájsť o tom žiadne info.
Ďakujem pekne
@sissy27 presne ;) keby sa zmylila raz... ale 2x?
@jasu90 Mozno treba googlit doktorat a nie doktorad, potom sa to bude lepsie hladat😉
😨😨😨 este si to rozmysli a skus najskor tu maturitu zo SJ.
@makova333 nie "zo"?
@makova333 No, uz si to opravila😀
@dskjhfdlkdjhl to bol preklep, hned som to v sekunde mala opravene
@makova333 vidim, ale stihla som vidiet aj preklep, uz som chcela strhnut bod😀
@veronikaszabova “lebo to mobil prepísal” 🙈 ale nie len to. Aby si jedna VŠ vzdelaná osoba nedokázala nájsť informácie o pokračovaní v štúdiu, či už na nete alebo osobne na katedre, od kolegyne atď. tak to je fakt zlé. Pritom to nie sú utajované informácie.
@sissy27 mozno je cudzinka😀
@dskjhfdlkdjhl 😀 u mna len ked rychlo pisem (ale citam po sebe, tak rychlo opravim), inak ovladam pravopis velmi dobre, kedze cas mojej prace je aj praca s texom 🙂
TO si tu niekto robí prdeeeel 😀👍🏼 “Doktorad” 😀👍🏼
Ešte aj učiteľka SJ... tomuto neverím 😀😀🤦🏻♀️
@makova333 ved ja toto poznam, tiez sa preklep stane, nie vzdy stihnem opravit😉
Ale vlastne ma to ani neprekvapuje, vzhladom na fakt, že v parlamente mame “bábkoherečku” 😀😀😀😀👌🏽 Vivat academia 🤪
mam presne tvoju kombináciu, robila som si malý doktorát (PaedDr.) z OBN na Prešovskej univerzite - skvelí ludia su tam, ale bolo to ešte v roku 2014, keď za maly doktorát bolo 60kreditov (tie som potom použila k 1. atestácii).....čiže to bol hlavný dôvod, dnes za malý doktorát nedostaneš nič (pokial viem, kredity nie su, atestácie idu po novom ako portfolio), plat ti to nezdvihne....len budes mat titul navyše.....k veci - píšeš rigoróznu prácu na tému, kt. si dohodneš s konzultantom, odovzdáš a ideš na obahjoby + štátnice
pre ostatných - ako sa chytili pár preklepov (a pritom robia tiež kopu iných chýb), ja napr. robím v anonymnom fore vela preklepov (písem rychlo) a ked píšem nebodaj cez mobil, tak ten mi tie slova prehadzuje uplne mimo, ine slova tvorí ako chcem a odoslem skor nez si vsimnem....neznášm to!
@sorciera24 tu nejde len o preklep, ak si chce niekto robit doktorat, tak si to najde na stranke skoly, ak si to najst nevie, tak radsej nech sa na doktorat nedava, lebo hladanie informacii tam bude potrebovat ako sol.
@dskjhfdlkdjhl tak reagovala som na tie preklepy, co tu mnohi spominaju....a ano, info by si mala vedieť vyhladat sama, ked uz ich nenajde, tak zavolam/napíšem na študijné oddelnie - lebo nie každá škola poskytuje rigorózne konanie v danom roku, ale možno chce len vedieť skusenosti iných....
@sorciera24 vychadzam z toho, co je v uvodnom prispevku-nic nevie najst a chce informacie. Toto nie su tajne informacie, to kazda skola na svojej stranke ma verejne.
@sorciera24 "doktorad" napísaný dvakrát - to nie je preklep, to je evidentná hlúposť pani učiteľky.
a ako vidím, už si aj zrušila účet na koníku 😀
@panelacikova “ňečudujem” sa - veď taká “slovenčynárka”, ako niektoré z konika infekto-epidemiologicky 😀😀😀
@panelacikova ano, už zrušila zjavne účet a ani sa nečudujem, keď sa tu stretne s takymto primitivizmom.....ano, môže to byt aj jej hluposť, ale takto si niekoho podávať a odbavovať sa je tiež podľa mna hluposť (ale zas na inej urovni).....ale nech, každý sa nejako prezentuje......hádam si mnohí ulavili (ked nemajú kde...).....tot moj názor...pekný večer
@panelacikova s takou hanbou by som sa aj ja zmazala a sla pod zem zahrabat.
Tiez som ucila slj, uz cca 17 rokov neucim, ale pravopis si pamatam dodnes. Co je na nom vobec tazke? Ved je to rodny jazyk.
@sorciera24 nemam pochopenia ani stipku. Ked vidim, co sa dnes v skolach robi, ako malo decka vedia a ucitelia mavnu rukou. Rodicia sa fukaju, ze naco im bude toto, hento, chrania si milacikov od “prepracovania” ... sorry, takato zcitelka si zasluzi uvedomit, ze by mala pridat.
Mmch. dakujem za pekny vecer. 😊
@sorciera24 súhlasím, mohla to byť aj jej hlúposť, mohol to byt preklep, mohla sa aj pomýliť, mohlo v tom byť hocičo. A ze chcela info a písala, že neviem nikde nájsť, no nie každá vysoká škola ma na stránke dostatočne info a keď nechcela hneď písať na študijné oddelenie, tak možno chcela vedieť aj osobnú skúsenosť. Nesudme, ak nevieme co za tým bolo, ak jej nikto z vás nevedel poskytnúť info, načo sa tu o nej bavíme kvôli "doktoradu", fajn stala sa chyba...netreba hneď súdiť. Ale asi môžete spat s kľudným svedomím, že ste niekomu ublizili.
@sorciera24 prepáč, ale čo mohla po jej prezentovaní samej seba navyše ako učiteľka čakať? Pardon a nič v zlom - Ja som sa na nikom neodbavovala, ale minimálne vzhladom na povahu veci v akej píše, sa podľa mna žiada minimálna gramatika, či? A fakt to nemyslim v zlom ale tu priestor na morálne poznámky moc nieje, zas sa nemusíš tváriť ako keby si ju obhajuješ. Aj keď áno, každá sa raz sekne, ale uznaj - je to podľa teba - úvodný príspevok myslím, hodné niekoho kto chce taký titul nosiť? Nemyslim si. Moj názor ... a pekný večer
@sorciera24 čo je primitívne na tom, že sme sa poniektoré ozvali? Ešte by som fakt pochopila, keby urobila nejakú chybičku, že namiesto "s mamou" by napísala "z mamou", pretože sa to môže stať, beriem, navyše, mnohokrát aj mobil prepíše inak, chápem. stal sa preklep v istom slove aj mne, hneď som si to po odoslaní príspevku uvedomila a opravila. Bez toho, aby som mazala príspevky a robila sa chúďatkom. Ale napísať slovo doktorad namiesto doktorát.. Ja osobne, ak sa mi stane, že si nie som istá niektorým slovom, ktoré sa mi dostane do očí raz za rok, tak si to pozriem na juls savba, prípadne v inom slovníku práve preto, aby som si hanbu neurobila. A to som "obyčajná" telocvikárka. Pani učiteľka slovenského jazyka by mala mať slovo "doktorát" v malíčku, nehnevaj sa.

Nuž, ak ma niekto ambiciu robiť si doktorát, mohol by aspoň vedieť ako sa to píše. Obzvlášť, ak ma vyštudovanú slovenčinu... A zároveň byť dostatočne schopná nájsť relevantné informácie k studiu inde, ako na webe pre tehotné...