Je možné študovať na maturitu online na Slovensku?
Zdravím, dvakrát som opakovala maturitný ročník kvôli zdravotným problémom. Ja by som tú maturitu naozaj chcela. Chcela by som sa posunúť a urobiť si pomaturitné štúdium, či ísť časom na vysokú. Problém je ten, že to momentálne kvôli hospitalizáciam nejde. Posledné dva roky boli naozaj blbé. Moja otázka znie: Dá sa študovať online a do školy ísť len na skúšky? Sú také školy v BB kraji, ktoré umožňujú také štúdium?
Individuálny študijný plán má snáď každá škola k dispozícii práve pre prípad zdravotných komplikácií, tehotenstva alebo kvôli športu.
Syn mal spolužiaka, ktorí z dôvodu chodenia do školy v zahr. prišiel do školy na sk vždy na konci šk. roka ,
Asi doniesol nejaké doklady zo zahr., a robil skúšky. Takto študoval niekoľko rokov na 8r gymn.
Vysoká bude tak isto.
V prípade zdravotných problémov ti toto umožní i tvoja škola. Konzultovala si s nimi?
Problém môže byť pri školách, ktoré majú povinnú prax. To je logické.
V BB kraji také školy veľmi nie sú. Najbližšie čo viem tak spojená škola v bytci . Individuálny študijný plán nie je o tom, že študuješ z domu . Ja som si obehla snáď všetky školy v kraji 🥲. Odborné školy požadujú absolvovať prax , na gymnáziách by aj na individuálny plán pristúpili, ale nie v takom rozsahu, že sa zúčastníš len skúšok. Väčšinou trvali na absolvovaní vyučovania raz za týždeň ... Ja chodím na súkromný gympel do BA, práčka na peniaze, ale funguje to tak ako si predstavuješ. Doslova ti stačí prísť na maturitu, aj skúšky koncoročné a polročné si vieš zaplatiť a robiť ich doma .
@anonym_autor a teda máš tu maturitu už ukončenú?
vacsina skol online nie je. nepises ake studium chces... a tiez nepises ake mas zdravotne problemy. ine su psychika a ine su telesne. ak mas psychiku odporucam liecit sa a az potom zvazovat dalsie studium, naco studovat ked mas problem ist do kolektivu? kde budes potom pracovat? ak telesne na kazdej skole ti vedia vyjst v ustrety, na zaklade lekarskeho odporucania ti skola da individualne vzdelavanie (individulany studijny/ucebny plan) a chodis na skusky ako sa dohodnes aj mimo terminu. studovala som takto na VS UK
@anonym_autor a teda máš tu maturitu už ukončenú?
@anonym_00b3f9 nemám, vždy som v polke šk.roka musela prerušiť štúdium.

Treba sa pýtať škôl, a nie MK. Existuje individuálne štúdium zo zdravotných dôvodov, chodí sa na konzultácie a na skúšky z jednotlivých predmetov, ale určite to ma kazda škola inak, tam, kde je aj prax, je to asi opäť inak.