icon

Je rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky dostačujúce pre učiteľstvo?

dejka239
21. apr 2026

Ahojte, prosím o radu.
Mám VŠ (2. stupeň) v odbore sociálna práca a doplnkové pedagogické vzdelanie pre SŠ. Plánujem si dorobiť rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky.
Bude mi to stačiť na učenie v špeciálnej ZŠ pre deti s autizmom, alebo si budem musieť ešte niečo doplniť?
Ďakujem za skúsenosti.

anonym_3e726e
21. apr 2026

bude ti to stacit

bianca11
21. apr 2026

@dejka239 čo je to doplnkové ped.vzd. pre SS? Myslíte DPS?

dejka239
autor
22. apr 2026
@bianca11

@dejka239 čo je to doplnkové ped.vzd. pre SS? Myslíte DPS?

@bianca11 pre stredné školy

bianca11
22. apr 2026
@dejka239

@bianca11 pre stredné školy

Ja mám VS+DPS, zisťovala som, či mi bude stačiť dorobiť špeciálnu pedagogiku. Tak nie. Najprv musím dorobiť elementárnu pedagogiku az potom špeciálnu, potom by som mohla učiť na ŠZŠ. Ale... Nájsť si prácu bude i tak ťažšie, lebo budete pre riaditeľov pridraha s toľkými VŠ. Zisťovala som si to priamo u dvoch ŠZŠ.
@dejka239

dejka239
autor
23. apr 2026
@bianca11

Ja mám VS+DPS, zisťovala som, či mi bude stačiť dorobiť špeciálnu pedagogiku. Tak nie. Najprv musím dorobiť elementárnu pedagogiku az potom špeciálnu, potom by som mohla učiť na ŠZŠ. Ale... Nájsť si prácu bude i tak ťažšie, lebo budete pre riaditeľov pridraha s toľkými VŠ. Zisťovala som si to priamo u dvoch ŠZŠ.
@dejka239

@bianca11 prečo pridrahá? Veď platová trieda max 7. Mne povedali, že mi stačí nejaký predmet - výtvarná, občianska.... tak neviem

bianca11
23. apr 2026
@dejka239

@bianca11 prečo pridrahá? Veď platová trieda max 7. Mne povedali, že mi stačí nejaký predmet - výtvarná, občianska.... tak neviem

@dejka239 mne povedali, nech si spravím radšej pomaturitne na PG a potom dorobiť na strednej špeciálnu pedagogiku. Budem v 4. platovej triede, no takto by ma zobrali skôr než s toľkými VŠ. Dostať sa za asistenta nemám šancu. Tiež im stačí iba stredná pedagogická škola.

dejka239
autor
24. apr 2026
@bianca11

@dejka239 mne povedali, nech si spravím radšej pomaturitne na PG a potom dorobiť na strednej špeciálnu pedagogiku. Budem v 4. platovej triede, no takto by ma zobrali skôr než s toľkými VŠ. Dostať sa za asistenta nemám šancu. Tiež im stačí iba stredná pedagogická škola.

@bianca11 to áno...