icon

Je štúdium inžinierstva po chémii dobrý nápad?

julia51
31. mar 2026

Chemik vs. inžinierstvo
Ahojte, tento rok (dúfam) končím štúdium chémie na vysokej škole a mám pocit, že by bolo lepšie pokračovať ďalšie 2 roky v inom odbore. Myslíte si, že je to dobrý nápad? Ako sa na to pozerajú firmy? Aké inžinierske odbory by ste odporúčali, ktoré by sa oplatilo kombinovať s chémiou?
Keďže už mám skúsenosti z laboratória, nechcem ďalej pokračovať čisto v štúdiu chémie. Momentálne ako študentka pracujem v strojárskej firme, kde pomáham chemickému inžinierovi.

janinah
•
31. mar 2026

Ako sa vola tvoj odbor?

melanta
•
31. mar 2026

Čo sa týka čisto chémie, tak biochémia, enviro geochémia, jadrová chémia, to sú oblasti, po ktorých je a aj bude dopyt. Taktiež odbory spájajúce chémiu a medicínu či technológie. Záleží na tom, čo ťa zaujíma a v čom sa vidíš.

titla
•
31. mar 2026

Este musis zobrat do uvahy, ze ked chces nastupit na magisterske studium musis mat ukoncene bakalarske studium v rovnakom alebo pribuznom studijnom odbore. Nemozes mat napr. bakalara z matematiky a ist studovat sociologiu na magisterskom stupni...

julia51
autor
•
31. mar 2026
@janinah

Ako sa vola tvoj odbor?

@janinah Chémia iba

julia51
autor
•
31. mar 2026
@titla

Este musis zobrat do uvahy, ze ked chces nastupit na magisterske studium musis mat ukoncene bakalarske studium v rovnakom alebo pribuznom studijnom odbore. Nemozes mat napr. bakalara z matematiky a ist studovat sociologiu na magisterskom stupni...

@titla ja napr som rozmýšľala o strojarstve, napr priemyselné inžinierstvo a pod

anonym_8ed907
•
31. mar 2026

Priemyselné inžinierstvo? Tak tam zakapeš.
Nemáš asi ani poňatie o materiáloch v strojárstve, liatina, zliatina, diagr. Fe - Fe3C, IRA , ARA diagramy, A štruktúrach a rôznych skúškach. To ti moc neodporúčam.
Ale skúsiť môžeš, uvidíš.
Zobrať ťa môžu, prečo nie, keď zoberú na stroj. fakultu kuchárov, čašníkov, opravárov obuvi a rôznych učňovkárov, ktorí nemaju o matematike ani páru. Ešte že zrušili tú deskriptívu.
Ach jaj to školstvo.
Nebude lepšie pre teba biomedicína? Niekde je na elektrotechn. fakulte.

titla
•
31. mar 2026
@julia51

@titla ja napr som rozmýšľala o strojarstve, napr priemyselné inžinierstvo a pod

@julia51 Tak si nastuduj sustavu studijnych odborov a zisti si ake su podmienky prijatia na konkretny magistersky studijny program, o ktory mas zaujem.

julia51
autor
•
31. mar 2026
@anonym_8ed907

Priemyselné inžinierstvo? Tak tam zakapeš.
Nemáš asi ani poňatie o materiáloch v strojárstve, liatina, zliatina, diagr. Fe - Fe3C, IRA , ARA diagramy, A štruktúrach a rôznych skúškach. To ti moc neodporúčam.
Ale skúsiť môžeš, uvidíš.
Zobrať ťa môžu, prečo nie, keď zoberú na stroj. fakultu kuchárov, čašníkov, opravárov obuvi a rôznych učňovkárov, ktorí nemaju o matematike ani páru. Ešte že zrušili tú deskriptívu.
Ach jaj to školstvo.
Nebude lepšie pre teba biomedicína? Niekde je na elektrotechn. fakulte.

@anonym_8ed907 nie na stroj.fakulta som si myslela ale na materialovotechnologicku fakultu.