icon

Je titul Ing hodnotnejší ako Mgr?

30. mar 2026

Ahojte, mám vyštudovanú VŠ s titulom Mgr. Teraz sa pohrávam s myšlienkou vrátiť sa späť na vysokú školu len kvôli získaniu Ing. titulu.
V práci ho nevyužijem, nakoľko podnikám chcem ho doslova kvôli nejakej pseudo prestíži. Vyštudovať by nemal byť problém, škola mi šla vždy ľahko.
Považujete titul Ing za hodnotnejší? 😂

amelia89
30. mar 2026
@anonym_53e655

@amelia89 nie je to jedno, aj ked sa teraz tituly dost znevažujú, kedze ich ma kazdy druhý, ale svoj význam stále majú.
A najviac ich znevažujú tí, ktorí ich nemajú.
Nebudem sa k nim pripájať, ak viem, čo ma to stálo za prácu a námahu.

@anonym_53e655 ja ten titul neznevazujem,ale pre mna nie je clovek obdivuhodny lebo ma nejaky titul - to co je pointa tejto diskusie. ak mi ty povies ze si ing tak ok fajn,skor ma zaujima cim sa zivis… ale urcite si nemyslim ze je podstatnejsie ci si ing alebo mgr podstatne je co robis co si vdaka tomu titulu dokazala realne urobit. je pre mna obdivuhodnejsie ze je napr nejaka mgr najoblubenejsou ucitelkou v skole nez ze ma niektor titul strojneho inziniera a svoju pracu nenavidi

anonym_3c9303
30. mar 2026
@amelia89

@anonym_53e655 ja ten titul neznevazujem,ale pre mna nie je clovek obdivuhodny lebo ma nejaky titul - to co je pointa tejto diskusie. ak mi ty povies ze si ing tak ok fajn,skor ma zaujima cim sa zivis… ale urcite si nemyslim ze je podstatnejsie ci si ing alebo mgr podstatne je co robis co si vdaka tomu titulu dokazala realne urobit. je pre mna obdivuhodnejsie ze je napr nejaka mgr najoblubenejsou ucitelkou v skole nez ze ma niektor titul strojneho inziniera a svoju pracu nenavidi

@amelia89 toto mi je uplne povedome. Poznam jednu strojnu inzinierku. Ma okrem ineho aj dalsi titul a ide si este robit dalsiu skolu. Pretoze chce mat tituly a chce sa tym chvalit. Aj sa tym chvali. Ale svoju pracu nema rada a frfle na plat. Ze ved ona ma 2 vysoke skoly a vobec ju adekvatne neohodnotia. Ale v tej odaci vobec nepotrebuje tie tituly, ani v podstate zamestnavatel nevyuziva jej schopnosti, pretoze ich nepotrebuje. Ale ona stale tvrdi, ze by mali ohodnotit jej roky studia a nie jej vykon.

patrike
30. mar 2026

Ing z agroturizmu na banickej v Kosiciach je rovnake nic ako Mgr so Sladkovicova ...

anonym_abba9b
30. mar 2026

Odhliadnuc od všetkého, titulu Mgr. v našich končinách výrazne poškodilo štúdium sociálnej práce, zvlášť na tej jednej univerzite, ktorá produkuje tieto tituly ako pekáreň rohlíky. Pritom existuje množstvo naozaj náročných odborov, ktorým po ukončení prislúcha titul Mgr. Veľmi veľa ľudí začalo tento titul vnímať ako tovar.

anonym_53e655
30. mar 2026
@patrike

Ing z agroturizmu na banickej v Kosiciach je rovnake nic ako Mgr so Sladkovicova ...

@patrike nemáš rád agroturizmus?

anonym_3b8d79
30. mar 2026

uprimne u mna titul nehra ziadnu rolu a myslela som ze je to uz zastarale sa s tym chvastat pred menom .. pokial sa to nepouziva pri praci ... co je aj tvoj pripad... a clovek co nevidi rozdiel len sa chce chvastat ze na to ma- je inteligente daleko na dne

anonym_53e655
30. mar 2026
@anonym_3c9303

@amelia89 toto mi je uplne povedome. Poznam jednu strojnu inzinierku. Ma okrem ineho aj dalsi titul a ide si este robit dalsiu skolu. Pretoze chce mat tituly a chce sa tym chvalit. Aj sa tym chvali. Ale svoju pracu nema rada a frfle na plat. Ze ved ona ma 2 vysoke skoly a vobec ju adekvatne neohodnotia. Ale v tej odaci vobec nepotrebuje tie tituly, ani v podstate zamestnavatel nevyuziva jej schopnosti, pretoze ich nepotrebuje. Ale ona stale tvrdi, ze by mali ohodnotit jej roky studia a nie jej vykon.

@anonym_3c9303 ked to má jedna pomýlené, nemusíme to zovseobecnovat na vsetkych

autor
30. mar 2026

Mám Mgr z chémie a teraz by som chcela Ing v biochemickom inžinierstve. Podnikanie má niečo spoločné s chémiou (poradenstvo,receptúry, legislatíva)...

autor
30. mar 2026

Nemam Mgr.zapísané v občianskom dokonca nevystupujem ani ako fyzická osoba. Podnikám cez s.r.o. čiže to je vyslovene len pre všeobecné vnímanie v spoločnosti nič viac.

anonym_3c9303
30. mar 2026
@anonym_53e655

@anonym_3c9303 ked to má jedna pomýlené, nemusíme to zovseobecnovat na vsetkych

@anonym_53e655 ved prave som to nezovseobecnovala, ako konkretizovala na jednu konkretnu osobu.

natalka13
30. mar 2026

Ty si fakt magor😂

chestnut
30. mar 2026

Ing by malo byt len pre technicke smery, zial u nas sme to pokazili a dali aj ekonomom, takze sme ten titul dali trocha dole;)

klotildabazarik
30. mar 2026

@anonym_autor nie je to úplne bezpredmetne takisto ako mgr

klotildabazarik
Autor odpoveď zmazal
patrike
30. mar 2026
@anonym_53e655

@patrike nemáš rád agroturizmus?

@anonym_53e655 Mam ho rad, s peknou turistkou v prirode, titul mame obaja 🙂

anonym_1b2fcd
30. mar 2026

@anonym_autor ak ti ďalšie štúdium do pracovného života nič nedá okrem titulu Ing, radšej by som venovala energiu a čas na štúdium jazykov.

eeffka
30. mar 2026

Klasika: kdyz vy inzenyrku, tak my doktora ! 🤣

anonym_7a930e
30. mar 2026

@anonym_autor ak ho mas zo socialnej prace, humanitnej vedy, politologie, ekonomie a advokácie, je ti uplne na nič(Mgr./Ing.), take robia v Kauflande, neuplatitelne odbory.

anonym_60081a
30. mar 2026
@chestnut

Ing by malo byt len pre technicke smery, zial u nas sme to pokazili a dali aj ekonomom, takze sme ten titul dali trocha dole;)

@chestnut akurát ten Ing. ekonómie, personalistiky a pod., ak by chcel pracovať v zahraničí, musel by robiť "skusky" (alebo niečo v tom zmysle), kedze v zahraničí uznávajú titul Ing. len z technických VŠ.

ankare
30. mar 2026

@anonym_autor Chobotiny riešiš. Sprav si radšej doktorát.

euka210
30. mar 2026

@anonym_autor skor by som povedala, ze Ing je tazsie ziskatelny...aspon podla mna, lebo su to technicke odbory, teda nic pre mna. Ja mam Mgr. Nejde o titul, ale co vies, ako si s tym titulom "pouzitelny".
Ale je koopec ludi, ktori si na titule tak zakladaju, ze si ho napisu aj pri podpisovani xy beznych papierov dietata v skolke 😁...skoro ma drblo ked som to videla...mne by toto vobec nenapadlo. Okrem oficialnych dokumentov titul nepisem. Ja som studovala kvoli vedomostiam a praci, nie kvoli titulu...takemu zmyslaniu ja nikdy nepochopim 🤷‍♀️

anonym_55bf75
30. mar 2026

"Paní inženýrka, to je něco. Auto má z tuzexu, peněz jako šlupek. Aspoň konečně budeme moct přistavět.”

kp7333
30. mar 2026

@anonym_autor kto v dnesnej dobe este pouziva tituly???

anonym_53e655
30. mar 2026
@kp7333

@anonym_autor kto v dnesnej dobe este pouziva tituly???

@kp7333 a prečo by nepoužíval

anonym_8d9ae5
30. mar 2026
@anonym_autor

Mám Mgr z chémie a teraz by som chcela Ing v biochemickom inžinierstve. Podnikanie má niečo spoločné s chémiou (poradenstvo,receptúry, legislatíva)...

@anonym_autor mám Mgr., Ing. a MBA a Ing je podľa mna najkrajší titul aj taký najviac cenený. Píšeš, ze si študovala chémiu, čo je aj celkom zvláštne, lebo pri technických smeroch je obvyklý Ing. titul. Na druhej strane, je podľa mna fajn sa dovzdelať, ja teraz chodím na manželove prednasky, má ich online(skolu som končila pred 12 rokmi) a celkom veľa veci sa zmenilo, takze je dobre si refreshovat vedomosti.

anonym_53e655
30. mar 2026
@anonym_8d9ae5

@anonym_autor mám Mgr., Ing. a MBA a Ing je podľa mna najkrajší titul aj taký najviac cenený. Píšeš, ze si študovala chémiu, čo je aj celkom zvláštne, lebo pri technických smeroch je obvyklý Ing. titul. Na druhej strane, je podľa mna fajn sa dovzdelať, ja teraz chodím na manželove prednasky, má ich online(skolu som končila pred 12 rokmi) a celkom veľa veci sa zmenilo, takze je dobre si refreshovat vedomosti.

@anonym_8d9ae5 ak studovala chemiu na prírodovedeckej fakulte, tak koncila s Mgr.

anonym_e18c4e
30. mar 2026

Znamy ma Ing. z hnojariny… a je z neho prestizny asistent predaja v obchode s elektro spotrebicmi.

petronelag
30. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A nebolo by lepšie urobiť PhD. - z chémie?

kp7333
30. mar 2026
@anonym_53e655

@kp7333 a prečo by nepoužíval

@anonym_53e655 pouziva sa tak maximalne v skolstve a statnej sprave. Mam titul Ing. a za 25 rokov praxe som ho nikdy nepouzila. Ani nepoznam nikoho z prace, kto by si ho uvadzal pred menom a to mame vsetci VS vzdelanie.

petronelag
30. mar 2026
@kp7333

@anonym_53e655 pouziva sa tak maximalne v skolstve a statnej sprave. Mam titul Ing. a za 25 rokov praxe som ho nikdy nepouzila. Ani nepoznam nikoho z prace, kto by si ho uvadzal pred menom a to mame vsetci VS vzdelanie.

@kp7333 Pri podnikaní sa to môže zísť, dať si to na svoju stránku, vizitku.