Je titul Ing hodnotnejší ako Mgr?
Ahojte, mám vyštudovanú VŠ s titulom Mgr. Teraz sa pohrávam s myšlienkou vrátiť sa späť na vysokú školu len kvôli získaniu Ing. titulu.
V práci ho nevyužijem, nakoľko podnikám chcem ho doslova kvôli nejakej pseudo prestíži. Vyštudovať by nemal byť problém, škola mi šla vždy ľahko.
Považujete titul Ing za hodnotnejší? 😂
Oba su rovnocenne, rozdiel je len v zamerani.
@anonym_autor serióznosť a šikovnosť človeka sa neposudzuje podľa titulu (titulovaných debilov môžeš vidlami prehadzovať), ale podľa toho, čo dokáže. Ak podnikáš a darí sa ti, je ti akýkoľvek titul na dve veci. Hovorí za teba výsledovka tvojej firmy👍
Když vy inženýrku z Prahy, tak my doktora!
@chestnut akurát ten Ing. ekonómie, personalistiky a pod., ak by chcel pracovať v zahraničí, musel by robiť "skusky" (alebo niečo v tom zmysle), kedze v zahraničí uznávajú titul Ing. len z technických VŠ.
@anonym_60081a presne to som pisala, to je len sk vymysel pre ekonomicku;)standartne by to mali byt tiez Mgr
ak sa chces odlisit, urob si maly doktorat
@anonym_autor ak ho mas zo socialnej prace, humanitnej vedy, politologie, ekonomie a advokácie, je ti uplne na nič(Mgr./Ing.), take robia v Kauflande, neuplatitelne odbory.
@anonym_7a930e advokacia? to sa na akej VS studuje? titul z ekonomie nema hodnotu? ty si ale dobre vedla
@anonym_7a930e advokacia? to sa na akej VS studuje? titul z ekonomie nema hodnotu? ty si ale dobre vedla
@anonym_b53269 vsak je ich na uradoch prace a v obchodoch ako mraku.
Dnes sa studuje len za kačice aby daky titul v rodine bol.
Kto dnes ide na matematiku, fyziku a na medicinu? Malokto, ostatne su rychlokvasene odbory aby mal clovek na obcianskom titul.
@anonym_autor A nebolo by lepšie urobiť PhD. - z chémie?
@petronelag PhD externe je veľmi drahe, ale hlavne, keď sa nechce dalej venovat vede, je to pre nu zbytočne. Keď som sa ocina (Vs profesora) pýtala, či nemam ist na externe doktorandské, keď som mala 33 rokov, povedal mi, ze uz som na to stara😅, keď som končila skolu, tak sa na našej skole neotváral, lebo neboli na denných doktorandov peniaze, aj takéto je naše skolstvo…
Mam Mgr.a pre ludi bez titulu sme zbytocni, inžinieri sa tvária ako nadludia. Študovala som vedecky odbor, ale UK ma len magisterské tituly. Nadreli sme sa ďaleko viac ako väčšina inžinierov zo škôl ako sú ekonomické odbory a podobne.
@anonym_b53269 vsak je ich na uradoch prace a v obchodoch ako mraku.
Dnes sa studuje len za kačice aby daky titul v rodine bol.
Kto dnes ide na matematiku, fyziku a na medicinu? Malokto, ostatne su rychlokvasene odbory aby mal clovek na obcianskom titul.
@anonym_7a930e ja som vyštudovala vedecku fyziku ;) a bolo nás celkom dost co sme boli na odbore
@anonym_autor mám Mgr., Ing. a MBA a Ing je podľa mna najkrajší titul aj taký najviac cenený. Píšeš, ze si študovala chémiu, čo je aj celkom zvláštne, lebo pri technických smeroch je obvyklý Ing. titul. Na druhej strane, je podľa mna fajn sa dovzdelať, ja teraz chodím na manželove prednasky, má ich online(skolu som končila pred 12 rokmi) a celkom veľa veci sa zmenilo, takze je dobre si refreshovat vedomosti.
@anonym_8d9ae5 pri vedeckých odboroch je Ing len pri niektorých školách, UK v BA ma len Mgr, sama ho mam z fyziky
Omg nerob hanbu nám chemikom, že Mgr je menejcenným...ja mám aj PhD skoro som sa prepadla keď ma sestrička volala pani doktrokaaaaa 🤣🤣🤣
@anonym_autor Mgr. Som skoncila hned po strednej skole a pouzivam ho v praci, po 14 rokoch som sa dva roky do zadu som sa prihlasila na Ing. Studium preto,aby som si zvysila sance pre pripadnu zmenu prace... Som 2 mesiace pred statnicami, ale titul si neplanujem v praci ani zdokladovat, nepotrebujem to ale co som ziskala? Ziskala som ovela vacsi prehlad, pohlad, studium je uplne ine ako pred 15 rokmi, nadobudla som lepsie komunikacne schopnosti, lebo som bola nutena prezentovat na kazdom cviceni svoje pripadove studie, reflesla som znalosti v roznych programoch,oprasila aktivnu anglictinu, ziskala novych priatelov ... Ja som ziskala ovela viac ako Ing. Titul... A hlavne som pochopila ake je dolezite samovzdelavanie a ako ma to posuva aj pred 40tkou a aj daleko po nej... Ja naozaj nekoncim a budem sa vzdelavat dalej,lebo chcem byt rozhladana v kazdom veku, nepotrebujem na to titul .... Jedine co mi na tomto studiu vadi je ta diplomovka, tu vidim ake je to hrozne zbytocne,ale ak teda musi byt....
@anonym_autor je to úplne rovnaký stupeň vzdelania
@anonym_autor v očiach ľudí áno.. Ing. pôsobí odbornejšie.. odborné org chcú viac Ing ako Mgr ..

@kp7333 Pri podnikaní sa to môže zísť, dať si to na svoju stránku, vizitku.
@petronelag s papierovymi vizitkami som sa uz min 20 rokov nestretla. To uz je rovnaky prezitok ako tituly. Dnes ma kazdy "vizitku" v elektronickej podobe a je nou podpis v e-maili.