icon

Je vhodné študovať psychológiu v neskoršom veku?

Dnes o 05:20

Dobry den. Je tu niekto, kto sa rozhodol studovat psychologiu v neskorsom veku? Mam 35 rokov a volajako som zatuzila po studiu psychologie, avsak na druhej strane si na to pripadam stara.. nez vychodim skolu, nez si urobim nejaku prax…. Toto ma odradza. Ziadnu vysoku skolu mimochodom nemam, len strednu s maturitou.
Prosim, mate niekto pozitivnu skusenost s tym ist na takuto vysoku skolu v takom vyssom veku a ste spokojne? Robite to, co ste vystudovali uz take ‘stare’ ?
Mimochodom viem ze aj 60 rocni si robia niekedy vysoku skolu ale zvacsa preto len, lebo chcu nieco dalej studovat a vzdelavat sa a nie aby to mali potom ako hlavnu pracu.
Budem vdacna za slusne odpovede🙂🙂🙂

bebevita
Dnes o 05:50

@anonym_autor ahoj, ja som súbežne študovala denné plus externé štúdium, pričom na externom, som mala spolužiakov vo veku 40 plus 🙂 boli veľmi šikovní a nadšení pre štúdium, ktoré si zvolili 🙂 Psychológia je však beh na dlhú trať, je tam veľa výcvikov, praxe, úsilia, ale aj financií, ktoré do toho musíš investovať ... samozrejme, ak chceš robiť napr. školskú psychologičku, predpokladám, že tam je to o niečo jednoduchšie. Každopádne, ak to chceš naozaj robiť, určite to skús a uvidíš, či sa v tom nájdeš a či to splní / predčí tvoje očakávania 🙂

anonym_2d7595
Dnes o 06:02

Ja som mala kopec spolužiakov 40+ na informatike a nikdy predtým v odbore nepracovali. Teraz sa pomaly pripravujem, že pôjdem po 30tke na VŠ. Len dobieham ešte jazyk. Potom začnem.

anonym_9d1b5e
Dnes o 17:22

@anonym_autor uprimne,tazko radit.
Ja mam po 40 a psychologiu som skoncila 23 rocna. Je to krasna veda ale aby si bola dobra,potrebujes prax,treningy,vycviky,skusenosti.cim viac to robis,tym viac zistujes kolko toho este nevies ...uplatnit sa nie je velmi jednoduche,kedze psychologov je uz dost vela