icon

Má niekto skúsenosť s vojenským lýceom v Česku?

zafir01
29. sep 2025

Ahojte , v diskusiách som nič nenašla ,a v cz mk som už pisala .No potrebujem vedieť, či niekto z Sk ma na tejto škole dieťa . Vďaka

tundra
•
29. sep 2025
kvieta
•
29. sep 2025

Tam si treba najskôr zistiť, či vôbec môže na takomto type školy študovať aj cudzí štátny príslušník. Mne logicky príde, že nie.

tundra
•
29. sep 2025
@kvieta

Tam si treba najskôr zistiť, či vôbec môže na takomto type školy študovať aj cudzí štátny príslušník. Mne logicky príde, že nie.

@kvieta môze studovat,len plati stravu a ubytovanie.Maju to na webe.

zafir01
autor
•
29. sep 2025
@kvieta

@kvieta moze studovat ,uz sme do skoly volali , len mam nejake prakticke otazky a aj syn by si rad popisal s niekym ,kto tama realne je alebo bol , a je z sk . A teda slovenski studenti tam boli ,ale z pochopitelnych pricin nam mena ani kontakt na nich skola dat nemoze

zafir01
autor
•
29. sep 2025
@tundra

@kvieta môze studovat,len plati stravu a ubytovanie.Maju to na webe.

@tundra a plus nemoze dostavat stipendium ,ktore dostavaju ceski obcania . S tymto sme ok . V novembri idemw na den otvorenych dveri ,no cim viac info ,tym lepsie .

mmooly
•
29. sep 2025

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... aspoň podľa rozhovoru, čo som minule počúvala od vojaka.. po čase to bola riadna buzerácia

zafir01
autor
•
29. sep 2025
@mmooly

Keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... aspoň podľa rozhovoru, čo som minule počúvala od vojaka.. po čase to bola riadna buzerácia

@mmooly je to 100 rokov stara skola ,takze pocitam ,ze nejaka kvalita vyucby tam bude . Ale teda pre to sa pytam ,kde mozem ,aby som nazbierala info

zafir01
autor
•
29. sep 2025
@mmooly

@mmooly a buzeracia moze byt ...zalezi kto co povazuje za buzeraciu. Dnes sa ludia radi rozmaznavaju . Mam pocit ,ze moj syn si sam zije svij sposob vojenskeho zivota bez mojho zasahu 🫣

tundra
•
29. sep 2025
@zafir01

@mmooly je to 100 rokov stara skola ,takze pocitam ,ze nejaka kvalita vyucby tam bude . Ale teda pre to sa pytam ,kde mozem ,aby som nazbierala info

@zafir01 ved si spravte vylet,odchyt skupinu ziakov pred skolou a vypytaj si kontak na slovakov.

zafir01
autor
•
29. sep 2025
@tundra

@zafir01 ved si spravte vylet,odchyt skupinu ziakov pred skolou a vypytaj si kontak na slovakov.

@tundra pojdeme na ten DOD .v skolsky den ,tak snad tam natrafime na niekoho z sk .dakujem .🙂

tundra
•
29. sep 2025
@zafir01

@tundra pojdeme na ten DOD .v skolsky den ,tak snad tam natrafime na niekoho z sk .dakujem .🙂

@zafir01 drzim palce.Ja som absolvoval v ramci ZVS, PŠ -psovodsku v Libejoviciach 7 mesiacov.Bolo to este za totality,ale vycvik aj odbornost,bola na velmi vysokej urovni.Odborne skoly idu na Slovensku dole vodou.Nas syn vystudoval v Brne IT na VUTCH.