icon

Má štúdium energetickej a environmentálnej techniky zmysel?

nikann
Včera o 18:58

Ahojte 🙂 Rada by som poznala váš názor na štúdium tohto odboru na UNIZE. Má táto škola zmysel, ak plánujem zostať pracovať na Slovensku? Nemám nejaký výnimočný vzťah k fyzike, keďže som po gymnáziu neplánovala pokračovať takýmto smerom, ale myslím si, že by som štúdium zvládla. Moje ďalšie voľby sú aplikované geovedy/environmentálna biológia/rádiológia, avšak predpokladám, že v rámci týchto odborov (prípadne až na rádiológiu) bude uplatnenie skôr mizivé...

Taktiež otázka skôr pre absolventov tohto štúdia:
Aké zručnosti/vedomosti vám toto štúdium ponúklo, ktoré sú následne atraktívne pre zamestnávateľov?

anonym_d95d72
Včera o 19:00

to je na ktorej fakulte.

nikann
autor
Autor odpoveď zmazal
nikann
autor
Včera o 19:04
@anonym_d95d72

to je na ktorej fakulte.

@anonym_d95d72 strojnícka😄

anonym_a2fa0d
Včera o 19:08

Asi nevyriesim tvoju dilemu, ale podla mna takyto typ studia ma zmysel a moze byt aj dobre uplatnenie. Este dost dobry odbor je biomedicinska fyzika, to je take prakticky medziodborove studium a ked by si sa tomu venovala, ma vyborne uplatnenie, aj ked je pravda, ze ludia co poznam su vsetci v zahranici a venuju sa vyskumu.

evienmk
Včera o 19:25

Skús pozrieť webstránky fakulty, či tam nie je uvedené využitie týchto odborov v praxi. Mnohé fakulty si to už uvádzajú na stránkach.

anonym_219d1a
Včera o 20:08

Určite to má zmysel.

oriesocek
Včera o 20:47

Ten odbor je podľa mňa dobry. Strojárina a obzvlášť programy na kresle ide a modelovanie sú dobre. A potom ta Radiologia … tie geovedy z hľadiska uplatnenia skôr nie