icon

Medzinárodné vzťahy: EUBA alebo UMB? Ako si vybrať?

25. sep 2026

Ahojte, som práve v 4. ročníku na gymnáziu a rozhodujem sa čo ďalej. Zatiaľ som presvedčená, že by som chcela ísť smerom medzinárodných vzťahov. Lenže neviem, ktorá z týchto univerzít/fakúlt sa viac oplatí. Či teda len "obyčajné" medzinárodné vzťahy v BB alebo radšej medzinárodné ekonomické vzťahy v BA? Budem rada za každú radu, skúsenosť č porovnanie štúdia a uplatnenia na týchto školách, poprípade, aj za každú ďalšiu radu. Poprípade som ešte pozerala aj odbory na UK, konkrétne na FSaEV odbor Európske štúdia.

patrike
•
26. sep 2026

Dalsi karierny plan s takou VS mas aky ? Co ti to prinesie na trhu prace ?

autor
•
26. sep 2026
@patrike

Dalsi karierny plan s takou VS mas aky ? Co ti to prinesie na trhu prace ?

@patrike robím si rozhľad a práve preto sa pýtam na rady, ďakujem Vám, za túto vašu. Ale úplne neviem, čo asi pod touto otázkou vidíte, no vidím ju pod skoro každou diskusiou o vysokých školách. Nemôže predsa každý študovať len medicínu, lebo tá má po sebe nejaké plány. A ako cudzia osoba si nemyslím, že sa musíte báť o moje uplatnenie po VŠ. Takže sa nebojte, plány mám, možno sa počas či po škole zmenia, uvidíme. No ja sa nepýtam, čo presne mám ísť študovať, predstavu mám, chcem len získať nejaký pohľad do fungovania týchto 2 konkrétnych škôl.

anonym_fcaa63
•
27. sep 2026

@anonym_autor uplatnenie slabe,nikto nikoho necaka s rozprestretym cervenym kobercom..