icon

Máte skúsenosti so štúdiom na univerzite tretieho veku?

19. júl 2026

Ahojte. Možno smiešna otázka, ale neabsolvovali ste toto " štúdium " niekto ?
Mám teraz priestor a vyskočila mi na internete možnosť sa prihlásiť.
Viem, že to nie je nič platné do vzdelania ktoré sa píše do životopisu a pod. ,
Len ma zaujíma, či Vám to niečo dalo. Celkom ma to zaujalo. A nie, nie som dôchodca . Ďakujem.

autor
19. júl 2026

Ešte doplním ,že ma zaujal ročný vzdelávací program Trestné právo, alebo Trestné konanie v praxi.

anonym_b3f590
19. júl 2026

@anonym_autor a nechcela si skusit vs externe?Su rozne odbory napr aj v Trnave.

autor
19. júl 2026
@anonym_b3f590

@anonym_autor a nechcela si skusit vs externe?Su rozne odbory napr aj v Trnave.

@anonym_b3f590 Vš mám. O titul mi nejde. Mám teraz časový priestor na niečo, a štrikovať a pod.sa mi nechce. Toto mi padlo úplne vhod, že by som využila čas zmysluplne, niečo nové čo ma zaujalo sa naučila, dozvedela.

anonym_b3f590
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_b3f590 Vš mám. O titul mi nejde. Mám teraz časový priestor na niečo, a štrikovať a pod.sa mi nechce. Toto mi padlo úplne vhod, že by som využila čas zmysluplne, niečo nové čo ma zaujalo sa naučila, dozvedela.

@anonym_autor ano,chapem no da sa aj 2 vs dorobit ked mas cas,napr ja takto studujem NJ,vyucba len soboty a to online,skusky tiez.

autor
19. júl 2026
@anonym_b3f590

@anonym_autor ano,chapem no da sa aj 2 vs dorobit ked mas cas,napr ja takto studujem NJ,vyucba len soboty a to online,skusky tiez.

@anonym_b3f590 keby som chcela druhú Vš bude to na niekoľko rokov. A priznám, do toho sa mi nechce, aspoň nie teraz. Mám po 40 tke a doma malé dieťa. Nepotrebujem druhú Vš ani k práci. ide mi teraz čisto len o to, vyplniť voľný čas zmysluplne niečím čo ma ešte aj zaujalo.
Ale zaujal ma popis. Preto ma zaujíma či toto niekto absolvoval a popis súhlasil potom s realitou.

baboobchod
19. júl 2026

Prezraď, kde je taký program? Lebo na univerzitu 3.veku zvyčajne potrebuješ ten “vek”, často 55-60+ a to nemáš, tak ma to zaujalo 😬

anonym_054f0b
19. júl 2026
@baboobchod

Prezraď, kde je taký program? Lebo na univerzitu 3.veku zvyčajne potrebuješ ten “vek”, často 55-60+ a to nemáš, tak ma to zaujalo 😬

@baboobchod nie, na UTV je podmienkou vek 40 rokov. Studium je na Trnavskej univerzite, mala to v nazve, len zbytocne aktivni admini jej zmenili nazov.
https://www.truni.sk/ponuka-vzdelavacich-progra...

baboobchod
19. júl 2026
@anonym_054f0b

@baboobchod nie, na UTV je podmienkou vek 40 rokov. Studium je na Trnavskej univerzite, mala to v nazve, len zbytocne aktivni admini jej zmenili nazov.
https://www.truni.sk/ponuka-vzdelavacich-progra...

@anonym_054f0b už som to medzitým aj našla, ale dík. No kks, 40+ sme už “tretí vek” 😵‍💫 ja mám 44 a budúci rok končím externe právo na UK, 6 rokov štúdia, aj mi to bude chýbať 🤣

autor
19. júl 2026
@baboobchod

@anonym_054f0b už som to medzitým aj našla, ale dík. No kks, 40+ sme už “tretí vek” 😵‍💫 ja mám 44 a budúci rok končím externe právo na UK, 6 rokov štúdia, aj mi to bude chýbať 🤣

@anonym_054f0b ďakujem

@baboobchod áno, zmenili mi názov diskusie. Pýtala som sa na Truni ( UTV).
Tiež mi to prišlo vtipné, nejak som mala tieto univerzity tretieho veku zafixované pre dôchodcov 😆 a zrazu som zistila , že aj ja 40 tnička už môžem .

autor
19. júl 2026

Prihlásim sa ešte dnes. Skúsim, uvidím.

anonym_7457d3
19. júl 2026
@baboobchod

@baboobchod od 40+ je univerzita tretieto veku.

kacena4
19. júl 2026
@anonym_autor

Prihlásim sa ešte dnes. Skúsim, uvidím.

@anonym_autor univerzita tretieho veku je pre starsich ludi nie pre aktivnych aj ked upravili vek. ucia sa tam uplne zaklady ak v prave tak skor take aby sa nedali oblbnut babky a dedkovia, necakaj od toho nejaku hlbku, co ja viem stretavaju sa raz do mesiaca na "pokec"

baboobchod
19. júl 2026
@anonym_7457d3

@baboobchod od 40+ je univerzita tretieto veku.

@anonym_7457d3 na UK je to 50+