icon

Nadstavba zdravotnej školy externe popri deťoch

4. mar 2026

Baby premyslam nad nadstavbou zdravotnej školy ale externe, popri detoch. Robili ste takto niektorá? Z akej knihy ste sa učili? Boli prijímačky ťažké?

Strana
z2
autor
4. mar 2026

A ešte otazka, momentálne neviem či by som chcela byť praktická sestra alebo napr. Sestra u zubára alebo sestra napr. v nemocncii na oddelení. Aký odbor teda by bol správny?

evkatk
5. mar 2026

Nie je to ťažké štúdium a deti nie sú prekážkou. Ja som po VŠ za slobodna vyštudovala aj ďalšie 3 VŠ už s troma deťmi a obhájila 2 doktoráty. Vôbec to nebolo ťažké, iba som prešla na maximálne 3 - hodinový spánok niekoľko rokov. Organizmus si na to rýchle zvykne, ale neodvykne ani v starobe.

janinah
5. mar 2026

Mas malo info a nevieš kto je kto v osetrovatelstve. Co je nadstavba zdrav.školy? Zisti si viac.

domka222
5. mar 2026

Vieš vôbec,aký je rozdiel medzi sestrou a praktickou sestrou?

etelkatelka
5. mar 2026
@evkatk

Nie je to ťažké štúdium a deti nie sú prekážkou. Ja som po VŠ za slobodna vyštudovala aj ďalšie 3 VŠ už s troma deťmi a obhájila 2 doktoráty. Vôbec to nebolo ťažké, iba som prešla na maximálne 3 - hodinový spánok niekoľko rokov. Organizmus si na to rýchle zvykne, ale neodvykne ani v starobe.

@evkatk pre krista 3 hodiny spánku a 4 vysoké a to ti je na čo toto?
🤦‍♀️

anonym_0fa459
5. mar 2026

Vyštudovala som prakticku sestru a uchytili sme sa aj v nemocnici, v ambulancii aj v ambulancii u zubara.. zistis pocas studia a pocas praxe co by ti vyhovovalo... A stale mozes zmenit pracu, keby ti napr. nemocnica nevyhovovala.. alebo zmenit oddelenie

lindusss2016
5. mar 2026

Nie je to nadstavba. Je to vecerne studium strednej zdravotnej skoly. Obsah uciva problem nie je, najtazsie je vzdy dochadzanie na prax, lebo ta je povinna, praxuje sa v nemocnici. Nepises nic o robote, takze ak si vies zabezpecit deti povedzme na 2 dni v tyzdni (ale samozrejme treba zistit, ako to ma konkretna skola), tak by si mala byt v pohode

luckabosakova
5. mar 2026
@evkatk

@evkatk toto ma velmi zaujima, tiez planujem ist popri 3 detoch studovat a ja som spachtos. Chodime spat o 9 vecer a o 6 vstavame. Je to 8 hodin a ak sa stane ze spim menej je to pre mna hrozne 😁😁 da sa na to nespanie zvyknut ??

belllinka
5. mar 2026
@luckabosakova

@evkatk toto ma velmi zaujima, tiez planujem ist popri 3 detoch studovat a ja som spachtos. Chodime spat o 9 vecer a o 6 vstavame. Je to 8 hodin a ak sa stane ze spim menej je to pre mna hrozne 😁😁 da sa na to nespanie zvyknut ??

@luckabosakova jasne, uplna pohodka, pojdes spat normalka o devietej, das si budik na polnoc a do rana sa budes ucit a obriadovat domacnost, aby si mohla ist rano do roboty a potom do skoly. Za tyzden si zvyknes.

anonym_7eb0f0
5. mar 2026

Teraz máš nejaké zdravotnícke vzdelanie alebo prax? Podľa toho by sme ti vedeli poradiť. Neviem ti poradiť, ak neviem s čím pracujeme. Je to na dlhšie vysvetľovanie, tak nech nemusíme menovať všetky varianty ...

enya00
5. mar 2026
@belllinka

@luckabosakova jasne, uplna pohodka, pojdes spat normalka o devietej, das si budik na polnoc a do rana sa budes ucit a obriadovat domacnost, aby si mohla ist rano do roboty a potom do skoly. Za tyzden si zvyknes.

@belllinka preco taky vysmech? za niecim isla a nieco tomu obetovala. Je to skor obdivuhodne, ako na vysmech. Vela ludi tak funguje, ze 3-4 hodiny spanku. Ja by som to asi nedala

katulienkax
5. mar 2026
@evkatk

@evkatk prosim ta ako si moze organizmus zvyknut na 3 hodiny spanku, ja uz ked spim len 5 hodin, tak mam dalsie dni silne busenie srdca, zlu naladu, vnutornu triasku. Podla mna to ze si ty dokazala spat 3 hodiny, je skor ojedinele a na ostatnej vacsine to zanecha zdravotne dosledky

anonym_baa81c
5. mar 2026
@etelkatelka

🤦‍♀️

@etelkatelka sak nato aby v 50 dostala infarkt, vysoky tlak arytmie a potom bude len behat po doktoroch ...

letfenixa
5. mar 2026
@etelkatelka

🤦‍♀️

@etelkatelka aby mohla mať názory odtrhnute od reálneho života. Vsimni si ju aj v iných diskusiach.

belllinka
5. mar 2026
@enya00

@belllinka preco taky vysmech? za niecim isla a nieco tomu obetovala. Je to skor obdivuhodne, ako na vysmech. Vela ludi tak funguje, ze 3-4 hodiny spanku. Ja by som to asi nedala

@enya00 3 hodiny spánku sa nutne musia podpísať na zdraví človeka a nech mi nikto netvrdí, že nie, že je to v pohode

anonym_c29fd0
5. mar 2026

Podla mna to studium nie je vobec lahke, som momentalne v prvom rocniku a zvazujem ukoncenie. Prax je ok, ale toho ucenia je strasne vela ☹

autor
5. mar 2026
@anonym_c29fd0

Podla mna to studium nie je vobec lahke, som momentalne v prvom rocniku a zvazujem ukoncenie. Prax je ok, ale toho ucenia je strasne vela ☹

@anonym_c29fd0 prosím z akých učebníc si sa učila?

anonym_c29fd0
5. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c29fd0 prosím z akých učebníc si sa učila?

@anonym_autor Na prijimacky biologia cloveka pre 7 rocnik ZS

autor
5. mar 2026
@anonym_c29fd0

@anonym_autor Na prijimacky biologia cloveka pre 7 rocnik ZS

@anonym_c29fd0 Dakujem, a prečo máš pocit, že je toho veľa?

anonym_7eb0f0
5. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor poznám veľa žien, ktoré toto štúdium spravili. Záleží od tvojej snahy, od toho ako ti ide učenie, koľko máš na to času... kolegyňa si po tom spravila aj Bc ošetrovateľstvo. Nenechaj sa odradiť ak ťa to zaujíma.
Ak chceš ísť k zubárovi, je priamo odbor zubný asistent. Avšak neviem ci aj externe

autor
5. mar 2026
@anonym_7eb0f0

@anonym_autor poznám veľa žien, ktoré toto štúdium spravili. Záleží od tvojej snahy, od toho ako ti ide učenie, koľko máš na to času... kolegyňa si po tom spravila aj Bc ošetrovateľstvo. Nenechaj sa odradiť ak ťa to zaujíma.
Ak chceš ísť k zubárovi, je priamo odbor zubný asistent. Avšak neviem ci aj externe

@anonym_7eb0f0 no to, že neviem či by som chcela byť praktická sestra alebo len u zubára….. Ah

anonym_0fa459
5. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7eb0f0 no to, že neviem či by som chcela byť praktická sestra alebo len u zubára….. Ah

@anonym_autor sprav si normalne prakticku a mozes ist aj k zubarovi, mam take spoluziacky.. ked si spravis len zubneho asistenta, mozes robit len to

anonym_c29fd0
5. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor To nie je pocit, to je fakt, ze je toho vela, Ludia co toto studium ukoncili ti povedia, ze dva roky nezili a vsetko odsuvali kvoli skole

anonym_7eb0f0
5. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak si spravíš zubného asistenta, môžeš ísť k zubárovi. Ak si spravíš praktickú sestru, môžeš ísť hocikam. Napr z nášho regiónu kde každý rok vyjde ročník zubných asistentov majú dievčatá dosť problém sa zamestnať. Predsa, neodchádza každý rok 30 zubných sestriciek do dôchodku. Koľko máš približne rokov ak sa smiem spýtať? Niekde uprednostnia mladé svižné dievčatá, niekde staršie rozvážne, ktoré im za rok neodídu na materskú... ale to len tak.
Moje spolužiačky praktické sestry sa zamestnali kade tade. V nemocnici na lôžkovom ale aj ambulancii, súkromnej ambulancii u obvodného, v domove dôchodcov, jedna dokonca v zubnej ambulancii (ale to bolo predtým, než u nás otvorili odbor zubný as, teraz by sa tam asi len ťazko dostala).

etelkatelka
6. mar 2026
@anonym_baa81c

@etelkatelka sak nato aby v 50 dostala infarkt, vysoky tlak arytmie a potom bude len behat po doktoroch ...

@anonym_baa81c presne

paola881
9. mar 2026
@anonym_c29fd0

@anonym_autor To nie je pocit, to je fakt, ze je toho vela, Ludia co toto studium ukoncili ti povedia, ze dva roky nezili a vsetko odsuvali kvoli skole

@anonym_c29fd0 to je subjektívny pohľad , ja som študovala PS a v druhom ročníku ma zobrali aj na VS tak slm súbežne robila 2 školy ( urgent a PS ) , 2 deti + práca . Ono keď človek chce , dá sa všetko . A to ja som nemala nejakú extra podporu doma .

lindusss2016
9. mar 2026
@anonym_c29fd0

@anonym_c29fd0 ale prosim ta, pomaturitne studium urcite neznamena, ze dva roky nezijes 🙈 ja som ho normalne ukoncila pri dvoch detoch, praci ako szco a este som sa stihla v tom obdobi aj rozviest 🙈
Teraz pokracujem dalej na VS, mam pracu na full time, stale svoju zivnost a este aj konicek, ktory ma zabera kooopec casu a robim ho sutazne a predstav si, ze zijem. Praveze teraz mam pocit, ze zijem naplno.

anonym_c29fd0
9. mar 2026
@lindusss2016

@anonym_c29fd0 ale prosim ta, pomaturitne studium urcite neznamena, ze dva roky nezijes 🙈 ja som ho normalne ukoncila pri dvoch detoch, praci ako szco a este som sa stihla v tom obdobi aj rozviest 🙈
Teraz pokracujem dalej na VS, mam pracu na full time, stale svoju zivnost a este aj konicek, ktory ma zabera kooopec casu a robim ho sutazne a predstav si, ze zijem. Praveze teraz mam pocit, ze zijem naplno.

@paola881 @lindusss2016 Dievcata, tak sa vam asi celkom lahko uci, ale nie kazdy to tak ma a popri praci, detoch, rodine je skola proste velka zataz

lindusss2016
9. mar 2026
@anonym_c29fd0

@paola881 @lindusss2016 Dievcata, tak sa vam asi celkom lahko uci, ale nie kazdy to tak ma a popri praci, detoch, rodine je skola proste velka zataz

@anonym_c29fd0 ale ved presne ti to napisala aj paola, ze je to tvoj subjektivny pohlad. Ja uznavam, ze niekto musi studiu venovat omnoho viac energie a casu, ale neda sa tiez vyhlasit, ze nebude mat dva roky zivot. Ja som nazoru, ze ak chce zmenit profesiu a v tom zdravotnictve sa vidi, nech len ide do toho. Pre mna to bola zasadna zmena, ktora ovplyvnila cely moj zivot a dala mu uplne inu kvalitu. Mam pracu, ktoru milujem, ktora ma bavi a do ktorej sa vraciam naozaj rada.

autor
9. mar 2026

Ďakujem baby. Ešte mi prosím viete napísať knihu z ktorej sa potrebujem ucit na prijímačky?

Strana
z2