Nezvládnutie maturity. Ako sa vyrovnať so zlyhaním?
Syn neurobil maturitu z jedného predmetu. Je prijatý na VŠ, teda podmiebecne. Co mi na to poradíte? O tom, že sa hanbím to povedať asi nemusí byť ani zmienka. Každý v robote a tak vedel, ze maturuje. Cítim to ako svoje zlyhanie
@anonym_a2219f Tak si zasni 😅, ja som sa cez akademicky tyzden takmer vobec neucila a zmaturovala som na same jednotky. Moje deti tiez nie su akademicke typy, obaja maju vynimicne nadanie na matematiku..ja od nich neocakavam dokonalost
@dadis Jasné, po bitke každý generálom...;)
@dadis Jasné, po bitke každý generálom...;)
@anonym_a2219f Ano, nehovorim, bol to risk. Ale nie kazdy sa vie biflit. Tie otazky sme mali prebrane sprava-zlava, mna to vrcholne nebavilo si to co i len citat. Moj syn maturuje z matematiky, fyziky, informatiky, anglictiny a slovenciny. Najviac sa venuje slovencine, v ostatnom si veri. Ja som ho asi prvykrat v zivote videla nazivo sa ucit 😅
@anonym_autor Na ktorú VŠ sa dnes robia prijímačky? Nevyrývam....Inak, v komisii sedia traja, nie jedna. A nepotreboval kvôli zvoranej písomke zmaturovať aspoň na 3? V septembri to iste dá, ale nech sa pripraví. Nebude jediný.
@anonym_a2219f min. rok robila dcéra scio testy na JLF, prijímačky na LF UK.
Syn známej min. rok scio testy na ekonomiku do Ba.
autorka , ja ťa úplne chápem. Musí to byť pre teba dosť nepríjemné. Nás to čaká o rok a už teraz sa trasiem ako to dopadne. Inak sa učí celkom fajn, na vysv. máva zopár dvojek, ale aj tak mám strach.
@anonym_a2219f Ano, nehovorim, bol to risk. Ale nie kazdy sa vie biflit. Tie otazky sme mali prebrane sprava-zlava, mna to vrcholne nebavilo si to co i len citat. Moj syn maturuje z matematiky, fyziky, informatiky, anglictiny a slovenciny. Najviac sa venuje slovencine, v ostatnom si veri. Ja som ho asi prvykrat v zivote videla nazivo sa ucit 😅
@dadis napodobne u nas. Slj, Anj, Mat a Inf. Ucila sa len literaturu na Slj, kedze vela vynechala kvoli sutaziam😅
Ak ste z Ba, tak je pravdepodobne, ze sa nase deti poznaju ;)
toto sa stalo kolegyni, par rokov dozadu... V praci vsetkym, ak sa pytali, odpovedala ze dobre zmaturoval - pravdu som vedela iba ja. Doteraz nevedia, ze maturoval v septembri. Mala uplne rovnake pocity ako ty, bolo to narocne pre nu.... Ale toto nie je zlyhanie ani jednej z vas, a nie vzdy je to o nauceni sa - niekedy si skusajuci dokazuju svoju moc, niekedy sa mlady clovek nevie zaradit a posobi zbytocne arogantne a doslova az nastve komisiu --- pricom dobre vieme, ze ak ti ako skusajuca chcem dokazat, ze to nevies, tak ti to naozaj dokazem a mozes byt naucena od predu do zadu na 100%, nepomohlo by ti to.
Nie je to tvoje ani synove zlyhanie. Proste sa to stalo. Ja nechapem,preco toto ucitelia niekomu urobia. Ak bol prijaty na VS zrejme to nie je stvorkar,ktory ledva prechadza rocniky. Pozri nic sa nedeje. Pojde na opravne maturity a zivot ide dalej. Dolezite je, ze je zdravy a zivy.

@dadis Ja žasnem, že niekto žasne nad tým, že sa niekto cez akademický aj učí...hlavne ten, čo takmer neukončil 4. roč.....!🙂
@anonym_a2219f Tak si zasni 😅, ja som sa cez akademicky tyzden takmer vobec neucila a zmaturovala som na same jednotky. Moje deti tiez nie su akademicke typy, obaja maju vynimicne nadanie na matematiku..ja od nich neocakavam dokonalost