icon

Praktická sestra a zamestnanie sa v zdravotníctve - externé štúdium

19. júl 2023

Dobry den, chcem sa spytat tych zien, ktore sa dali na toto studium vo vyssom veku - 40+
a uspesne ho ukoncili, nasli ste si potom pracu v zdravotnictve, zamestnali vas?
Pozeram priebezne inzeraty a ked hladaju ambulancie sestry, vacsina ma podmienku, ze vyzaduju prax. Chcela som sa pocas dvoch rokov studia zamestnat, ako sanitarka v nemocnici, ale kedze nemam toto vystudovane a ani kurz, tak ma nikam zobrat nehcu a iba jedna nemocnica prejavila zaujem, ze ma zoberu na pomocne prace.
Chcela by som robit sestru v ambulancii, preto zvazujem tuto skolu, ale bojim sa, ci si potom kvoli veku a nulovej praxi najdem pracu. Dakujem

kvetinka75
•
19. júl 2023

nikto od nás nemal problém. Niektoré spolužiačky sa už počas štúdia zamestnali v nemocnici a zostali tam pracovať. A kvôli veku už duplom nie.

o__o
•
19. júl 2023

Tak sa zamestnas najprv v nemocnici, ziskas prax a potom pojdes do ambulancie

kvetinka75
•
19. júl 2023

bez praxe by som ani ja nešla do ambulancie. Hlavne kde sa berie krv a podávajú injekcie. Tiež v tom musíš mať prax a vedieť čo a ako. A nie pred pacientom študovať leták čo sa ako pichá alebo si trénovať odber.. V praxi je oveľa viac rôznorodých prípadov nech počas štúdia.

autor
•
19. júl 2023

@kvetinka75 Suhlasim, myslela som ambulanciu, kde sa injekcie nepichaju 🙂

modrykolibrik
•
19. júl 2023

Neviem o ziadnej ambulancii kde by sa nepichali injekcie. Sama na ambulancii ako PS nemozes byt. Musi tam byt aj sestra

autor
•
19. júl 2023

@modrykolibrik Zubari?

modrykolibrik
•
19. júl 2023

Zubar si neberie PS. Vacsinou uprednostia sestry

barboritta
•
19. júl 2023

Ja idem takto nastúpiť.Od jesene študujem PS a zatiaľ budem sanitarka na oddelení

matqa411211
•
19. júl 2023

Autorka ale do ambulancie beru len vysokoskolske sestry, pokial viem, takze zbytocne stratis cas externou strednou, to uz chod na VŠ rovno

stanulienkat
•
19. júl 2023

@matqa411211 Tak to je veľký omyl. Je taký nedostatok zdravotných sestier, že zoberú kohokoľvek a stopercentne zoberú aj PS. Dokonca robia aj na oddelení a robia načierno aj prácu zdravotných sestier.

kvetinka75
•
19. júl 2023

@modrykolibrik ale.beru. dost ich tam pracuje

autor
•
19. júl 2023

@barboritta Ja som tiez chcela nastupit ako sanitarka do niektorej nemocnice v nasom meste, kym budem 2 roky studovat a vsade ma odpalkovali, ze pokial nemam vystudovany odbor sanitar alebo aspon kurz, tak bohuzial, ze by ma mohli zobrat max na nejake pomocne prace.

autor
•
19. júl 2023

@matqa411211 Nevedela som, ze mozem ist na VS, ked nemam strednu zdravotnicku skolu, tak som si podala tento rok prihlasku takto na externe studium