icon

Praktická sestra - dvojročné večerné štúdium

29. jún 2022

Chcela by som sa spýtať, že či môžem študovať zdravotnú sestru, keď mám psychickú poruchu a problémy s očami 😔

liloastitch
•
29. jún 2022

Musíš si to zistiť na konkrétnej škole. Každá má iné podmienky na uchádzača. Ja si teraz dorábam zdravotnícku školu, a žiaľ psychické problémy u uchádzačov o štúdium neakceptovali a to som len masérka.

kikuska872
•
29. jún 2022

Praktická sestra ( 2r. Štúdium) - asistent NIEJE SESTRA ( apojem zdravotná sestra neexistuje ) to len pre info 😊
... a k otázke, zdravotby stav musí byť výborný ( problém s očami typu nosiť dioptrické okuliare nieje problém) čo sa tycha psychických porúch ( taktiez záleží od dg. ) to by som si konkrétne zistila. Ale myslím si že pokiaľ je tam závažnejšia dg. nebude sa dalo . Držím prsty 🍀

autor
•
29. jún 2022

@liloastitch Ou ☹️ Vždy to bol môj sen a myslela som, že to možno môžem aspoň takto vyštudovať... Pravidelne beriem lieky a nie je to na mne poznať, iba problémy s očami sú dosť problém...

autor
•
29. jún 2022

@kikuska872 Napísala som to náhodou... Viem, že zdravotná sestra už nie je

trgypadl
•
29. jún 2022

Ahoj, zavisi od toho aku zavaznu diagnozu mas, drzim palce

ninusa221
•
29. jún 2022

Ahoj vacsinou je to na danej stranke skoly napisane napriklad brat chcel ist za maséra ale nemohol lebo ma dyslexiu 🙂

janinah
•
29. jún 2022

Čo presne máš s očami? Môžeš mi napísať IP

zafir01
•
29. jún 2022

@ninusa221 koli dyslexii? To je nejaká hlúposť. Mnoho ľudí s dyslexiou sú vysokoškolsky vzdelaní ľudia pracujúci v rôznorodých odvetviach a dôležitých postoch. Poznám ľudí, čo si dorabali maséra a sotva prechádzali z ročníka do ročníka.
Pripadne to muselo byt veľmi dávno. Mam syna s touto dg. A síce ešte len ukončil prvý stupeň, nevidím problém, aby bol v budúcnosti takmer kýmkoľvek.

autor
•
29. jún 2022

@janinah sivý zákal

autor
•
29. jún 2022

@zafir01 Tiež som mala ako 7 ročná dyslexiu, ale už nie.

janinah
•
29. jún 2022

Sivý zákal sa operuje a je po probléme

ninusa221
•
29. jún 2022
autor
•
30. jún 2022

@janinah Už som mala viacero operácii, ale stále treba ďalšie, keď sa zakalý. Mám 7dioprtrie 😅

autor
•
30. jún 2022

@ninusa221 Ejha, tak to asi nič teda... 🙁

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
kvetinka75
•
30. jún 2022

treba sa informovať priamo tam kde si chceš robiť kurz . Ale pozor, po absolvovaní nie každého kurzu si môžeš otvoriť živnosť

autor
•
30. jún 2022

@kvetinka75 Dobre

janinah
•
30. jún 2022

Tak to nie je len šedý zákal ale zrejme aj zákal sklovca....opýtaj sa svojho očného lekára lebo sestra potrebuje dobre vidieť