Prijímacie konanie na strednú školu: Majú deti šancu?
Ahojte, viem ze kazdy rok je ina situacia ale predsalen na povzbudenie pred zajtrajskom.Dievcata, kolke v poradi ine roky boli vase deti pod ciarou a napokon ich vzali?Viem ze zalezi aj na skole ci odbore ale aj tak.Myslite ze tento rok maju deti taku istu sancu alebo je to ine kedze je automat?Nervy pracuju.Vysledky po automate su uz nemenne alebo sa moze este stat nejaky zazrak?
@anonym_autor no, bude to kruté.. a určite sa to nedá porovnať s predchádzajúcimi rokmi...mám to už 2x za sebou. Tak držím palce nech sa Vaše deti dostanú tam sme si prajú.😘
Farmaceutický laborant u nás ani nechceli otvoriť, keďže mali prijatých/nahlasenych “až” 6 deti😵💫 a chceli otvárať 2triedy po 25deti🙈 moju dcéru tam vzali bez prijímačiek, ale mali sme to ako druhu školu. Vzali ju na prvú, to sme mali OA.
@anonym_3da443
tak myslíš Nivy, tá škola už nie je čo bola. Zato Trnava a Nitra bol nátresk. na laborantov.
vobec nema zmysel sa nervovat, pretoze je tu automat, teraz to zaradi on podla poradia, t.j. nevyberas si skolu ale automat ta rovno priradi podla tvojej preferencie. takze sa to vobec neda dopredu zistit. napr. nam zrusili 3 skolu (prijimacky) nakolko sa dostala na 2 skolu (talentovky). takze nemusime ist na netalentove prijimacky na 3 skolu.
@kacena4 Ako viete, že sa vaša dcéra dostala na školu kde robila talentovky, keď oficiálne výsledky budú až 1. júna? Ako vám zrušili prijímačky na ďalšiu školu? Moja dcéra tiež spravila talentovky na oba odbory na ktoré sa hlásila, ale nik nám ďalšie prijímačky nezrušil..je to také neisté ešte kým nepríde oficiálne rozhodnutie o prijatí, takže zajtra ide zase na prijímačky 🙈
@anonym_autor školu vyberá automat podľa zvolenej priority a výsledkov prijimaciek. Nebude sa dať meniť rozhodnutie automatu. Aspoň podľa slov Druckera. Ale uvidíme, aká bude realita 1.6. Vtedy budú známe konečné výsledky. Všetkým držím palce.
@kacena4 Ako viete, že sa vaša dcéra dostala na školu kde robila talentovky, keď oficiálne výsledky budú až 1. júna? Ako vám zrušili prijímačky na ďalšiu školu? Moja dcéra tiež spravila talentovky na oba odbory na ktoré sa hlásila, ale nik nám ďalšie prijímačky nezrušil..je to také neisté ešte kým nepríde oficiálne rozhodnutie o prijatí, takže zajtra ide zase na prijímačky 🙈
@simko4 tak my sme dostali oficko cez eprihlasky ze je v 2 priorite (talentovky) na prvom mieste. v zapati na druhy den sme dostali info z eprihlasok, ze "kedze sa umeistnila v 2 priorite na 1 mieste tak nemusime chodit na prijimacie skusky na 3 prioritu" a mame to aj v eprihlaska pri skole napisane, ze sa nemusi zucastnit prijimaciek na 3 skolu
Ono v podstate sa nemeni nic. Len papierr vymenila automatizacia.
Ak bol minuly rok niekto tesne pod ciarou a podal odvolanie, zvycajne ho prijali lebo prijali ziakov co sa rozhodli pre inu skolu a tym posunuli miesto. Teraz sa to deje autoamticky - tych co si zvolili prioritu na inu skolu automaticky necha na tej druhej a z tejto jednej vymaze posunie poradie a clovek co minuly rok by bol pod ciarou musel dat odvolanie a pockat na prijatie bude posunuty automaticky a ani nezisti ze pod ciarou bol.
Ak tento rok niekto ostane pod ciarou zvycajne to nieje niekto kto by bol minuly ro 3-4 pod ciarou ale 20ty a na odvolanie by sa mozno tiez nedostal lebo uorednostnili vsetkych odvolavajucich pred nim.
@simko4 keď sa zmestil uchádzaš do kapacíty školy a mal to ako prioritu 1 alebo 2, tak nejde na ďalšie prijímačky.
@simko4 tak my sme dostali oficko cez eprihlasky ze je v 2 priorite (talentovky) na prvom mieste. v zapati na druhy den sme dostali info z eprihlasok, ze "kedze sa umeistnila v 2 priorite na 1 mieste tak nemusime chodit na prijimacie skusky na 3 prioritu" a mame to aj v eprihlaska pri skole napisane, ze sa nemusi zucastnit prijimaciek na 3 skolu
@kacena4 Ahaa, tak to sa trochu strachujem, lebo dcéra je na škole, ktorú mala uvedenú ako 1. prioritu na 5. mieste ( berú asi 10 detí) a na 6. mieste na druhom odbore( tam ich berú asi 15) ale nám nič také, že by sa nemala zúčastniť na ďalších skúškach neprišlo..je to taká neistota ešte kým príde oficiálny papier..
@kacena4 Ahaa, tak to sa trochu strachujem, lebo dcéra je na škole, ktorú mala uvedenú ako 1. prioritu na 5. mieste ( berú asi 10 detí) a na 6. mieste na druhom odbore( tam ich berú asi 15) ale nám nič také, že by sa nemala zúčastniť na ďalších skúškach neprišlo..je to taká neistota ešte kým príde oficiálny papier..
@simko4 drzim palceky
Ahojte mamičky. Tak zajtra aj moj syn ide na prijmacky. Sme z Bratislavy. Tu je strašný nával všade. Syna chodil cely rok na doučká matika / slovenčina. Šiel na talentové skúšky - 560 deti sa hlásilo. Skončil 85. Výsledok fajn ale Adi z toho nič nebude. Monitor napísal z matiky na 94% ale slovenčina len 70%. Dokonca chodil aj na doucko do školy kam sa hlási. Dnes si už len ráno urobil jeden test zo slovenčiny. Na vysvedcku mal dve dvojky. Som na nervy.
@maruska78 kam sa hlasi na ostatne skoly?Gymnazium?Obe?
@anonym_3da443
tak myslíš Nivy, tá škola už nie je čo bola. Zato Trnava a Nitra bol nátresk. na laborantov.
@mondolina myslela som Nivy. Ale je aj v HC. Je úplne jedno, ako vypada omietka skoly. Osnovy učiva majú rovnaké všade. 😀 😉
@zuzu11166 aj môj je 1, ale popravde, zevraj tento rok bol napísaný najhoršie T9 ..z triedy syna tí šikovní 1 napísali ma 60/70..
@anonym_33db44 ano,toto som aj ja pocula,ze vsetky skoly sa stazovali,ze bolo to velmi tazke.
Aj dcerina ucitelka slovenciny vravela,ze najtazsi monitor za poslednych neviem kolko rokov
Môj syn bol pod čiarou, ale už si nepamätám, ktoré miesto a vzali ho. Hlásil sa na gymnázium.
@simko4 a ide normálne na prijímačky? Prišli jej pozvánky?
@simko4 a ide normálne na prijímačky? Prišli jej pozvánky?
@anonym_f1635e mojej dcére pozvánka na skolu s prioritou 2 neprišla (na pr.3 je prijatá na základe T9). Je predbezne prijatá na talentovku s pr.1.
@anonym_f1635e toto by aj mňa zaujímalo. Nám prišla pozvánka aj na druhé prijímačky, ktoré sú o týždeň. A keďže oficialne výsledky majú byť az 1.6., tak neviem, či musí ísť aj na tie druhé. Dnes je na prvých
@huxy ak nebola na talentovych , tak musi. To sa týka len tých, ktorí sa dostali do kapacity na talentovych.
@anonym_autor hlási sa na elektrotechnickú priemyslovku Zochova
@maruska78 prosím vas ako syn hodnotil prijímačky bolo to tazke?
Syn dostal pozvanku aj na skolu s prioritou 4, aj ked na talentovych bol v ramci kapacity. Ja tomu fakt nerozumiem, neprislo nam nic take, ze nemusi ist na prijimacky...neviem ako funguje ten automat, zacinam sa bat, ci to dobre rozhodi...
@maruska78 prosím vas ako syn hodnotil prijímačky bolo to tazke?
@anonym_ebca1c matematiku vraj vedel perfektne, slovensky jazyk bol vraj ťažký iba čítanie s porozumením a vraj vedel aj to ale matika sa mu zdala oveľa ľahšia ale on aj monitor napísal z matiky na 94 percent
Syn dostal pozvanku aj na skolu s prioritou 4, aj ked na talentovych bol v ramci kapacity. Ja tomu fakt nerozumiem, neprislo nam nic take, ze nemusi ist na prijimacky...neviem ako funguje ten automat, zacinam sa bat, ci to dobre rozhodi...
Aké majú deti pocity z prijmačiek ?
@maruska78 moja ma celkom dobry pocit vraj,vcera vecer bola hotová-velky strach!!!
Sem na gympel sa velmi bala,este ju cakaju na obchodnú-ale myslim,,e uz nebude az taky stres mať.my sme sa dopoculi,ze gympel ma tazsie prijimacky ako obchodna...ci to tak skutocne je-uvidime
No nie je mi jasne -vysledok alebo rozhodnutie,,e je prijata pride postou?
A teda skor nie je sanca sa dozvediet nic,az toho 1.6.?

Ahojte mamičky. Tak zajtra aj moj syn ide na prijmacky. Sme z Bratislavy. Tu je strašný nával všade. Syna chodil cely rok na doučká matika / slovenčina. Šiel na talentové skúšky - 560 deti sa hlásilo. Skončil 85. Výsledok fajn ale Adi z toho nič nebude. Monitor napísal z matiky na 94% ale slovenčina len 70%. Dokonca chodil aj na doucko do školy kam sa hlási. Dnes si už len ráno urobil jeden test zo slovenčiny. Na vysvedcku mal dve dvojky. Som na nervy.