Ako funguje systém priradenia školských priorít?
Prosim, kto mi vysvetli ako funguje ten automat. Syn bol 15 na talentovom odbore, mal ho ako prioritu 2. Teraz pojde na prijimacky na skolu s prioritou 1 a 4. Ak tam nespravi, bude prijaty na talentovy odbor s prioritou 2, alebo ho predbehnu vsetci ti, ktori ho mali ako prioritu 1 aj ked spravili prijimacky horsie? Teda to miesto nema iste, aj ked bol 15 v poradi, ale skrz prioritu 2 sa tam nedostane? A ak nikde inde nespravi, tak ma smolu lebo si dal zle priority?
@anonym_autor ak neurobi na prioritu jedna, tak sa to posuva na dalsie miesto, cize prioritu dva a tam ked bol 15. ho musia vziat, nepriradil by ho automat na to miesto jedine vtedy, ak by urobil na prioritu cislo jedna a bol by v rozmedzi prijatych ziakov.
Cize mozeme byt v klude a isto bude prijaty na prioritu 2, aj ked nespravi uz dalsie prijimacky? Nemozu ho predbehnut deti s prioritou 1, aj ked spravili horsie prijimacky?
Aj to ma zneistilo, preco mu dnes prisla pozvanka na skolu s prioritou 4, ked tam by ho nemali zobrat skrz toho, ze prioritu 2 spravil a uz by malmist len na prioritu 1...

Ak nespraví na prioritu 1,ide na prioritu 2