Prvák na strednej: Aké otázky vás zaujímajú?
Ake otazky si kladiete, na co by ste chceli vy, prip, vase dieta vediet odpoved.
A čo si chcela vedieť Ty, keď si šla ako prváčka na SŠ? Aké otázky sa preháňali Tvojou hlavou? To isté trápi decká aj o cca 20 rokov po Tebe... Mňa v tom čase asi tiež zaujímalo len to, či si tam s niekým "sadnem" a s kým si reálne sadnem, keďže okrem mňa v tej triede nebol z mojej ZŠ nikto. Triednu som neriešila (načo aj, veď aj tak som ju nepoznala - či už ako človeka, alebo ako pedagóga), ani farbu stien na chodbách, ani nič iné. Keď sa nad tým zamyslím, netrápila som sa vopred žiadnymi otázkami (skôr tým, akú budem mať tašku a papuče, lebo také ako na ZŠ sa mi už zdali trápne a "dospelácke" mi zasa nechcela kúpiť mama)...
Mna trapilo, co si obleciem prvy den. A aki chlapci tam budu 😃. Syna nezaujimalo ze vobec nic.
Takže som sa spýtala syna, ktorý nastupuje na SŠ a tu sú jeho otázky: Budú mi chýbať moji kamaráti zo ZŠ? Budem mať čas/príležitosť sa s nimi ešte stretávať? Nájdem si tam nových kamarátov? Bude sa mi tam dariť (nebudem zaostávať oproti ostatným)? Bude mi tam dobre (zapadnem medzi spolužiakov, nebudú ma šikanovať decká/učitelia)? Budeme dobrý kolektív? S kým budem sedieť? Neviem, či je to práve ten typ otázok, čo si chcela...
Takže som sa spýtala syna, ktorý nastupuje na SŠ a tu sú jeho otázky: Budú mi chýbať moji kamaráti zo ZŠ? Budem mať čas/príležitosť sa s nimi ešte stretávať? Nájdem si tam nových kamarátov? Bude sa mi tam dariť (nebudem zaostávať oproti ostatným)? Bude mi tam dobre (zapadnem medzi spolužiakov, nebudú ma šikanovať decká/učitelia)? Budeme dobrý kolektív? S kým budem sedieť? Neviem, či je to práve ten typ otázok, čo si chcela...
@ivanaks hej, a este skor nejake administrativne, fungovanie skoly, predmety, studijne, system ..
Ja stresujem uz teraz. Moje dieta si mysli, ze sa vsetko nauci a zisti za pochodu. Ide na intrak a vobec ho netrapi aky kufor si vezme, ci ako sa tam vobec dostane 😆 len sa boji, ze nebudu varit jeho 5 oblubenych jedal a ze nebude blizko lidl, aby si mohol kupit praclik 😃
Ja stresujem uz teraz. Moje dieta si mysli, ze sa vsetko nauci a zisti za pochodu. Ide na intrak a vobec ho netrapi aky kufor si vezme, ci ako sa tam vobec dostane 😆 len sa boji, ze nebudu varit jeho 5 oblubenych jedal a ze nebude blizko lidl, aby si mohol kupit praclik 😃
@martinkatinka ako rodic z coho stresujes?
@martinkatinka ako rodic z coho stresujes?
@keira mam jedinacika. Ide do ineho mesta, na intrak... Tak stresujem.

Akých budem mať spolužiakov? Kto bude triedny? Aký bude rozvrh?