Re-Pas kurz na materskej
Ahojte maminky
neviete ci sa da absolvovat kurz Repas aj pocas rodicovskej?
Ked som vlastne technicky zahlasena na upsvar?
A da sa mat repas kurz iba v mieste trvaleho bydliska alebo aj v inom ked byvam v prenajme?
Viem ze teraz je pandemia, asi ani nerobia ale ked sa to zlepsi s koronou.
@makova333 tym som myslela ze ked chodi materska (rodic. pris.) z upsvar ze ci sa to berie akoze som zahlasena na urade prace a ci sa mozem uchadzat o repas
@maminka11_11 nie, neberie sa to, ze si uchadzac o zamestnanie. Si rodic na rodicovskej dovolenke. Btw materske chodi zo socialnej poistovne. Uchadzac o zamestnanie by si bola, ak by si sa prihlasila na UP, ze si pracu hladas a v pravdelnych intervaloch by si sa tam hlasila a nosila potvrdenia o hladani zamestnania. Pred materskou si pracovala? Ak ano, trva ti pracovny pomer?
@maminka11_11 nie, na to aby si mala nárok na preplatenie kurzu sa musíš evidovať na upsvar do evidencie uchádzačov o zamestnanie. Že ti chodí dávka z upsvar s tým nemá nič spoločné.
O Repas sa mozu uchadzat LEN nezamestnani. To nie je kruzok pre matky na rodicovskej. Ak poberas rodicak,tak nie si nezamestnana a nemas narok.
Ako teoreticky, ak autorka ukoncila PP u zamestnavatela a momentalne je len na rodicovskej, by sa mohla hlasit na UP, ale v tom pripade zo vsetkymi povinnostami (teda hladat si pracu, moze ta tam vyslat aj UP a nesmies odmientut, pravidelne sa na UP hlasit atd.) A toto vsetko ti vobec nezabezpeci, ze ti schvalia rekvalifikacny kurz.

@maminka11_11 si uchadzac o zamestnanie? (co je to technicky som zahlasena? ) O kurz poziadat mozes, vyberas si ho sama, najdes vhodne ponuky zamestnania, vytacis a podas ziadost. Moze nemusi byt schvalena.