icon

Rekvalifikačný kurz v IT

bibianca1607
23. dec 2025

Ahojte, prosím Vás, viete mi poradiť kde sa odporúča urobiť si rekvalifikacny kurz napr. v IT oblasti? Mate s tým skúsenosti? A zároveň, ak som evidovaná na UP, preplatí mi UP aspoň nejakú časť kurzu?
Ďakujem🙂

Strana
z2
anonym_c9ae91
26. dec 2025
@em4life

@anonym_c9ae91 autorka je anonym, aj Vy, takže sa to pletie. AjTyvIT má kopec kurzov napr. O Machine learningu, AI, dátovej analýze a pod. Niektoré sú bezplatné, niektoré platené. Sú spojené s mentoringom od ľudí priamo z IT odvetvia, čo dáva ďalšiu pridanú hodnotu. Pretože cez to sa uchadzacka vie dostať k info o otvorených pozíciách, kt. nie sú inzerovane vonku. Vzdelávať sa v IT je dôležité pre kohokoľvek, najmä kvôli rozširovaniu našej práce AI nástrojmi. Niečo nahradia, nieco rozšíria. Niečo nenahradia. Každopádne tvrdiť, že kurzy sú zbytočné nie je úplne správne, keďže digitálne zručnosti sú potrebné takmer v každom odvetví. Kurz testingu môže byť prvým krokom k ďalšiemu vzdelávaniu v ďalších IT témach.

@em4life Ja som niekolko kurzov absolvovala. Su dobre na rozsirenie obzorov, ale nie na najdenie prace. Aj samotni lektori naznacili, ci dokonca povedali priamo, ze kurz nestaci na najdenie prace.

em4life
27. dec 2025
@anonym_c9ae91

@em4life Ja som niekolko kurzov absolvovala. Su dobre na rozsirenie obzorov, ale nie na najdenie prace. Aj samotni lektori naznacili, ci dokonca povedali priamo, ze kurz nestaci na najdenie prace.

@anonym_c9ae91 jasné, ale bez neho je ta šanca určite 0.

tiika
27. dec 2025
@anonym_c9ae91

@anonym_c9ae91 čo by si teda odporúčala?

Strana
z2